Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 18:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

U mnie mięso surowe nie wchodzi w grę, bo nie jest chętnie jedzone.
Trovet jest jedzony ok. miesiąca, dlatego się martwię, że nie widać poprawy, a nawet wygląda to gorzej, stąd niestety przypuszczenie, że to nie jedzenie uczula :(

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Wto cze 14, 2011 18:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

A to Zdzisiaj jest niedotykalska? 8O ja myślałam że to miziak.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto cze 14, 2011 19:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Cześć Zdzisie :)
Jak się miewacie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 14, 2011 19:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Pozytywko, królik w sumie tez może uczulac, jak ktoś ma pecha :( jagniecina tez. Ja się nasluchalam roznosci od koleżanki, która ma stadko alergicznych MCO. Jest tez karma sojowa, Purina chyba.
Emma ślicznie zarosla poza brodka, gdzie ma coś, co jako żywo przypomina opisywany koci tradzik. U niej zawsze coś ;)
Zmiana siersci Zdzisi może faktycznie wynikać z niedoboru czegos. Ale tez może z dorastania. Melisa jest teraz bardziej szczeciniasta, niż jeszcze niedawno. Z kolei Mania mniej puchata, ale bardziej aksamitna. U nas całe stado je Trovet dla ułatwienia.

Mnie Melka od 15 min leży na kolanach, śpi i mruczy, to do niej niepodobne. Emma z drugiej strony.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto cze 14, 2011 22:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Zdzisia jest miziak, ale w ciągu dnia nie ma czasu :D
spać u kogoś na rękach też nie lubi, bo a nuż by się to wiązało z tym, że by ją miział, a ona na to nie ma czasu. :mrgreen:
Jak nie jest bardzo śpiąca, to w takich przypadkach - buba.
Bycie obubanym przez Caillou jest śmieszne i straszne.

Dziś zasnęła mi na rękach, tylko dlatego, że siedziałam przy kompie i ją położyłam na biurku, tylko łebek i łapinki leżały mi w zgięciu ramienia. Mruczała, aż się mało nie rozsypała.
Zasnęła naprawdę mocno i w któryś momencie śniło jej się, że na coś poluje - łapała to pyszczkiem i przełykała - odlotowy widok :lol:

Co do alergii, ja już gópia jestem, skończymy królika, skończymy RC Hypo i zaczniemy wprowadzać jakieś normalne jedzenie :roll:
Na razie nie karmię ich tym samym, bo Loki ma do skończenia swojego Calma. Jak mu przez jakiś czas mieszałam z królikiem, to znowu zaczął być zestrachany i kulić się przy najmniejszym szeleście.
Biedny, Calm go uspokaja, ale równocześnie on juz na niego patrzeć nie może. Mieszam mu na razie z TOTWem, ale tak, żeby Calma było więcej.

Bym wrzuciła jakieś zdjęcia, ale nie mam kiedy zgrać z aparatu :roll: i wogle

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto cze 14, 2011 23:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Cyrki z takim jedzeniem co?

I tak będzie chyba najlepiej, jak zaczniesz sama z pomocą intuicji i obserwacji sprawdzać co jej szkodzi. Może nawet szybciej dojdziesz o co kaman.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro cze 15, 2011 7:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Dziś dla odmiany Loki przyszedł do mnie przed 5-tą, żeby podzielic się ze mną swoim pawiem :roll:
Ciekawe czemu wciąż spóźniam się do pracy, skoro koteczki dbają o to, żebym była obudzona odpowiednio wcześnie? :roll:
Zdzisława wstaje już o 3.30
Wczoraj TŻ miał kryzys i stwierdził, ze tak być nie może, bo on jest przez to niewyspany. Ciekawe co zamierza, chodzić spać do sąsiadów?
Chyba tez jestem niewyspana.
Jak się od 4-tej rano słucha zakopywania skarbu w kuwecie, a potem drapania do zamkniętych drzwi do pokoju dziecka, to chyba można byc niewyspanym? :roll:
Jak się zdrzemnę, to wrzucę jakąś fotkę. Albo dwie.

pozytywka

Post » Śro cze 15, 2011 7:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Mnie nic nie rusza, nawet jak koty coś w nocy zrzucą. CZasami Krzysiek leci sprawdzić co się stało, bo jego to budzi, a ja jak zabita śpię
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro cze 15, 2011 7:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

3.30 to już nie jest noc i dlatego nas budzą :mrgreen:

pozytywka

Post » Śro cze 15, 2011 7:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pewnie Obrazek widno, a wy śpicie
dziwne
wiec Caillou sie o was troszczy i was budzi :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro cze 15, 2011 7:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Tak, ona jest baaaardzo troskliwa :twisted:

pozytywka

Post » Śro cze 15, 2011 8:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

wiem :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro cze 15, 2011 8:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Szkoda tylko, że dziś rano rozdrapała się do krwi na policzku :?
Troskliwie wytarła mi to w łóżko, tylko dlatego zauważyłam, bo juz pięknie sierścią wokół porosło
Nie wiem, psiakość, co ją tam tak dziga :|

pozytywka

Post » Śro cze 15, 2011 8:41 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Dwa sposoby spania podczas upału

Obrazek

Obrazek

pozytywka

Post » Śro cze 15, 2011 9:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Inny sposób upalnego spania

Obrazek

Obrazek

pozytywka

[poprzednia][następna]