POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 12, 2011 17:33 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

Pilnie poszukują DT dla tulaśnego rudego kocurka mieszkającego w parku.A wiadomo.Miziak i kot ufny to łatwy kasek dla doopków.
viewtopic.php?f=13&t=128973
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[/quote]
Ostatnio edytowano Nie cze 12, 2011 17:51 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 12, 2011 17:34 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

Zaznaczę!!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie cze 12, 2011 17:38 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

ciekawa.swiata pisze:Mam pewną propozycję. Zgłaszajcie na PW kociaki, które aktualnie potrzebują DT.
Podzielimy je na kategorie według województw i w obrębie województw według miejscowości i będziemy wklejać tutaj z prośbą o DT.
Możemy również dorzucać je do albumu wydarzenia na FB.
To zwiększy szanse kociaków na znalezienie DT lub DS, a jednocześnie pokaże konkretne przypadki i być może ułatwi potencjalnym opiekunom podjęcie decyzji o wzięciu zwierzaczka na tymczas.
Co o tym sądzicie?

Oprocz podrzucania watku i podrzucenia potrzebujacych domow kociambrow z Radomska niewiele wiecej moge zrobic :oops:

viewtopic.php?f=1&t=119412

i dramatyczne wpisy Andzeliki:

andzelika1952 pisze:Jestem załamana brakiem lokalu dla KAN, także brakiem nadziei na jego uzyskanie. Z dnia na dzień wręcz wegetuję nie mogąc zabrać tych, które potrzebują pomocy. Na dzień dzisiejszy na szybką adopcję czekają:

Śnieżka, Mańka, Kasia , Wiki, Donia, Aleks, Misio, czwórka działkowiczów: Marko, Hektor, Moris, Samir , 2-mieś. śliczny Olek , jego mama i wiele, wiele innych na razie bezimiennych, bo nie mam ich gdzie zabrać. I to jest najgorsze kiedy chorują, umierają zanim zdąży im się pomóc.

Śnieżka / w piwnicy/ , Mańka / pod sklepem , / Kasia / w DT/ to cudowne kotki, przytulaśne, zdrowe, nadające się od zaraz do adopcji. Nikt się nie pyta o nie.

Wiki, Donia , Aleksik już prawie 3 miesiące czekają na swoją szansę mieszkając w piwnicy , którą udostępniła mi jedna z sąsiadek. Przeżyły zapalenie płuc, kaliciwirozę, koci katar i najwyższa pora aby poznały jak wygląda życie w domu. Kociaki są jednak bojaźliwe ale głaskane przytulają się do ręki, mruczą.
Niestety Aleksik ma inny problem zdrowotny. Kiedy go przyniesiono do mnie upadał na tylne łapki a przednie dziwnie stawiał, tak nieporadnie. Wygląda to na zmiany neurologiczne spowodowane być może uderzeniem. Pomimo leczenia / antybiotyki, sterydy, witaminy / nie widać poprawy. Aleks potrafi się fajnie bawić wędką, piłeczką . Jednak nie ma mowy o życiu na wolności ani o domku wychodzącym. Po prostu nie da sobie rady , nie ucieknie przed niebezpieczeństwem.

Misio - jego życie to blokowa piwnica i ogródki wokół bloku. Niesie to za sobą niebezpieczeństwo, że coś mu się stanie. Trzy dni temu Misio stracił część ogona / ok. 7 cm/. Opiekunka myślała, że może odgryzł mu go pies ale wet wykluczył to ponieważ jest przycięty bardzo równo/ nie ma poszarpanych brzegów, śladów pogryzienia/ . Wychodzi na to, że mógł to zrobić człowiek. Koniec ogonka został zabezpieczony. Misiowi pomimo leczenia nawraca zapalenie ucha. Wykluczony świerzb, grzyb.

Czwórka kotów z działek - Marko, Moris , Samir, Hektor - również nie mają szansy na domy. Powoli rozchodzą się coraz dalej , przychodzą tylko na jedzenie i to nie codziennie. Wczoraj ktoś otruł 3-letnią kotkę , którą opiekowała się inna kobieta kilka działek dalej. Boję się, że chłopaków spotka to samo.

Do szybkiej adopcji jest śliczny, kochany 2-mieś. Olek. Odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Kuwetkowy. Pochodzi razem ze swoją mamą / siostra Muszki / z tego samego miejsca co Wiki, Donia i Aleks.

Codziennie dowiaduję się o okropnościach jakie spotykają bezdomne koty , psy. Chce mi się wyć z bezsilności, że nie mam ich gdzie umieścić , gdzie leczyć i szukać w spokoju z Waszą pomocą domów. :cry:

andzelika1952 pisze:
Błagam , mam w tej chwili na cito do adopcji 10 kociaków. Jeśli nie znajdą szybko domów nie mam gdzie umieszczać nowych , a czekają w kolejce i mogą się nie doczekać pomocy :cry:
Tak już się stało z czterema dzikimi maluszkami i ich mamą / mama i rodzeństwo czarnego koteczka, którego przywieziono mi umierającego - pisałam o tym. Zostały przez nas z bólami złapane pod blokiem i zawiezione do schroniska , z którym to powinniśmy współpracować :evil:, i cóż się stało ? Kotka nagle zniknęła ze schroniska / bez sterylizacji/ , podobno uciekła / z pokoju wewnątrz budynku/. Teraz dostajemy od pana kierownika pytanie- co ma robić z małymi , przecież one są dzikie i nie nadają się do adopcji. Błagam Was po raz drugi - nie piszcie mi o współpracy z nimi. Czy 7 tyg. kociąt nie da się oswoić? To tylko u nich. Nie jestem pewna ich losu, będą znikać po kolei. Zresztą to nie nasz pierwszy przypadek.

Takie sa realia w malych miastach :cry:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie cze 12, 2011 17:54 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

ASK@ pisze:Pilnie poszukują DT dla tulaśnego rudego kocurka mieszkającego w parku.A wiadomo.Miziak i kot ufny to łatwy kasek dla doopków.
viewtopic.php?f=13&t=128973
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[/quote]
Dzięki ASK@.Transport do Warszawy miałabym, gdyby ktoś stamtąd się zdecydował.Zapewnić mogę przegląd u weta.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 12, 2011 17:56 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

Rude,młode i kiziate to "chodliwy towar".
Szkoda parkowca. :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 13, 2011 7:00 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

:kotek:
krynia08

Post » Pon cze 13, 2011 9:59 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

coś się wątek nie sprawdza :roll:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon cze 13, 2011 10:51 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

Karola spokojnie rozkręci się. Ale to trzeba czasu. Teraz jest taki nawał kociaków że miejsc w domach brakuje niestety :( Dzisiaj pojadę do weta to powiesze ogłoszenie o byciu domem tymczasowym :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon cze 13, 2011 10:51 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

ciekawa.swiata pisze:coś się wątek nie sprawdza :roll:

poczekaj.Weekend był.Sporo ludzi na urlopach.
Tutaj pilnie DT potrzebny.Maluszkowi grozi przytulisko.
viewtopic.php?f=1&t=128251&start=405
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 13, 2011 12:01 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

dodano :ok:

a co do wąta, pomarudzić trzeba, choćby żeby podrzucić 8)

ciekawa.swiata

Post » Wto cze 14, 2011 15:55 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
BARDZO PILNE!!! WROCŁAW

Do wydania
Kotek wypadł komuś z okna z 2 pietra. jest w złym stanie ma złamaną żuchwę. Szukam mu domu tymczasowego który podejmie się leczenia /kontynuacji w schronisku/ lub domu stałego który go zaadoptuje i obejmie kotka troskliwą opieką ze względu na to że kiciek ma złamaną żuchwę nie będzie mógł jeść a w schroniskowych warunkach może mi zmarnieć ponieważ na tyle ile będę mogła to się nim zajmę ale nie będę w stanie objąć go opieka 24 na dobę.

Obrazek

ciekawa.swiata

Post » Wto cze 14, 2011 15:59 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

wkleiłam apel na skarbonke :(
krynia08

Post » Wto cze 14, 2011 16:07 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

zaznaczam :kotek:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto cze 14, 2011 17:45 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

hops :!:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto cze 14, 2011 20:59 Re: POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE...

zaznaczam
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[poprzednia][następna]