3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2011 20:43 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Inga, ja wiem, że zdasz
i już

:ok:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto cze 14, 2011 6:49 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Magija pisze:Inga, ja wiem, że zdasz
i już

:ok:

O! :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto cze 14, 2011 7:46 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Nie pękaj Inga 8)
Córka mojej przyjaciólki na drugim roku medycyny wróciła z egzaminu z biochemii z identycznym komentarzem i odczuciami a jest naprawdę dobra.
Zdała oczywiście choć załamana szykowała się już na wrzesień :twisted:

Będzie dobrze - przecież jesteś Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 14, 2011 8:02 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Powodzenia! :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto cze 14, 2011 9:35 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Inga, woliera świetna, prawie jak Wiesiek :1luvu: :wink:
Ja przymierzam się do osiatkowania tarasu, ale wyliczyli mi "siatkarze - okniarze", że prawie 3tys do zapłaty :evil:

Jestem przekonana, że wynik Twojego egzaminu będzie bardzo dobry, ale kciuki oczywiście zaciskam z całych sił :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Czekamy na donosik :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 15, 2011 10:15 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Inga, dzisiaj mi się śniło, że zaliczyłaś "tylko" na 4 :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro cze 15, 2011 10:20 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

a co było na projekcie?
Jak czujesz?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro cze 15, 2011 10:37 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

a to już po? kiedy ten projekt?
bo mi się ten 14 czerwca kojarzy.
Dawaj Inga, opowiadaj co i jak :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 15, 2011 11:11 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

:) na projekcie była gruźlica, czyli dokładnie to, na co stawiałam (wraz z nosacizną, białaczką, leptospirozą, wąglikiem, tężcem, pomorem świń, kolibakteriozą, Aujeszky'm i paroma innymi ;) ) i prawie wszystko można było wyczytać z załączników. Z inwencji własnej trzeba było napisać jak wygląda wykonanie próby tuberkulinowej u krowy, co jest do niej potrzebne i jaka jest profilaktyka gruźlicy jako zoonozy u człowieka. Niby coś tam napisałam, ale jaka będzie zgodność moich wypocin z kluczem, to się okaże w końcu sierpnia...
Naprawdę rzucają nam kłody pod nogi :twisted: Okazało się, że w tzw. arkuszu odpowiedzi jest tylko 7 stron do wykorzystania, a więcej kartek nie dadzą. No i wszyscy jak jeden mąż najpierw pisali ładnie, z odstępami w pionie, a potem, mniej więcej od połowy pracy - już kratka pod kratką, byle więcej tekstu wepchnąć :roll: jakby to był jakiś problem rozszerzyć zeszyt do np. 10 stron. Egzaminatorzy przeżyją gehennę, żeby to przeczytać, bo nikt przecież nie przerwie pracy w połowie, tylko wiadomo, że będzie ściubolił maczkiem.
W dodatku na testy nie pozwolili wnieść kalkulatorów i ręcznie obliczałam między innymi ile koni wejdzie mi do samochodu o powierzchni 12,5 m.kw. skoro na sztukę ma przypadać 0,7 x 2,5 m, czy jakoś tak. Idiotyzm normalnie :roll:
Część odpowiedzi w ogóle się nie zgadzała z rzeczywistością, co potwierdziła dziewczyna pracująca w labie. W pytaniu co przyśpieszy oddzielenie się krwinek od osocza w próbce krwi, podobnie jak ja z uporem szukała podgrzewania - nie było. Więc zgodnie wpisałyśmy... schładzanie. Pytanie o przyczynę stosowania sulfonamidów i chinolonów zamiast antybiotyków mnie zabiło swoją logiką, bo chinolony to antybiotyki . Więc na prawdę nie mam pojęcia jaka powinna być odpowiedź. :roll:
Na koniec zostałam pocieszona, że koleżanka jedna zabrała testy po skończonym egzaminie i zaniosła współpracowniczce, lekarzowi wet. Magda usiadła nad tym i mając na podorędziu stado książek i Wujka Google rozwiązała... 31 zadań. Egzamin liczył ich 50.

No i tak pytam różnych ludzi, nawet tu na forum jest wątek techników wet. Wszyscy są załamani. Na 1000% mam błędy w tych cholernych luksach, w mięsie z knura, które usiłowałam ugotować na siłę i w biednej kurze, której wepchnęłam dodatkową tchawicę, zabierając jedną krtań ;) To wiem na pewno już dzisiaj, o resztę wolę w ogóle nie pytać...

Gosiaa, nie wiem czy na tym egzaminie są jakieś oceny, czy tylko "zdał - nie zdał", ale byłaby to najbardziej porządana czwórka, trójka lub dwójka w mojej edukacji :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro cze 15, 2011 11:14 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

magdaradek pisze:a to już po? kiedy ten projekt?
bo mi się ten 14 czerwca kojarzy.
Dawaj Inga, opowiadaj co i jak :ok:

Magda, jak to zdam, to znaczy, że jestem mądrzejsza od Magdy-wetki z Więckowskiego ;)

Georg-inia

Post » Śro cze 15, 2011 11:18 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

dodatkowa tchawica bardziej się kurze przyda, niż dodatkowa krtań, na pewno 8)
Oddychanie jest ważniejsze niż gdakanie :mrgreen:

a w ogóle, to najważniejsze, że juz po.
ja obstawiam, że będzie dobrze, bez względu na ocenę :ok: :ok: :ok:
Łebska z ciebie kobitka

Teraz należy ci się chłodne piwko oraz grill :piwa:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw cze 16, 2011 9:57 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Inga sorry za OT, ale sprawa baaaaaardzo pilna!!!

andorka pisze:Mam ogromną prośbę do wszystkich:
pomóżmy CoolCaty rozładować lecznicę. Ona i druga Ania mają tam masę kotów pod opieką, w tej chwili praktycznie osiągnęły max. Większej ilości kotów nie są w stanie pomóc :(
Są maluchy gotowe do adopcji, są maluchy do doleczenia i doswojenia, jest cudowmy Franiu z gwoździowaną łapką, który matkuje wszystkim maluchom no i mamusia z jednym swoim i jednym przysposobionym dzieckiem (maluchy ok 4 tyg, więc lada chwila zaczną jeść same, a kotka ma bardzo dużo mleka i może jeszcze dość długo je dokarmiać.) Jest maleńka Lara znaleziona przez Duszka i ściągnięta z drugiej strony Tęczy.

Czy ktoś może dać DT chociaż jednemu kociakowi? albo mamie z maluchami?

Proszę, bo sama nic nie jestem w stanie zrobić :(

Czy ktoś jest w stanie zabrać choć jedno kocię na DT
Obrazek

magdaradek

Post » Czw cze 16, 2011 10:34 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

Na pewno zaliczysz, bo jak nie Ty kto kto? Widzisz lepszych kandydatków? :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw cze 16, 2011 12:06 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

AgaPap pisze:Na pewno zaliczysz, bo jak nie Ty kto kto? Widzisz lepszych kandydatków? :ok: :ok: :ok:

widzę :twisted: takich, którym nie myli się barwienie metodą Giemzy z metodą Grama :twisted:
Są już prawidłowe odpowiedzi na stronie cke... a ja, kretynka, nie wzięłam arkusza testowego i nie mogę sprawdzić, póki pamiętam swoje odpowiedzi. Napisałam smsa do kumpeli, może mi zeskanuje i przyśle...

idę sobie strzelić w głowę

Georg-inia

Post » Czw cze 16, 2011 12:12 Re: 3 x G +R - vol.IV. Woliera i egzaminy pańci :(((

strzel sobie lufę, a nie w głowę :twisted:
tak dla kurażu oczywiście :ok:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]