UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. Jest!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 22:57 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Kotka nadal poszukiwana.
Hop moze jeszcze ktos wypatrzy watek i kotka sie odnajdzie
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt cze 10, 2011 7:09 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Przed dwiema chwilami kolega przybiegł do pokoju z informacją, ze na parkingu jest znów ten czarny kotek, którego widziałam parę dni temu. Podobno zdezorientowany - chodzi od ściany do ściany, jakby czegoś szukał ...
Pobiegłam szybciutko, ale juz nie było kota ...
Ale to oznacza, że wciąż jest na naszym wewnętrznym pracowym dziedzińcu.
Trochę się martwię o tego kotka, bo w weekend na dziedzińcu urzędu będzie festyn ... na pewno głośny :?

W poniedziałek przyniosę transporterek, niech sobie będzie na wszelki wypadek na miejscu.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt cze 10, 2011 7:13 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

podrzuce.
Trzymam kciuki i nie załamuj się.On pewnie blisko siedzi i ze strachu tylko nie odzywa się.
I tak:
Ogłoszenia wszędzie.Lecznice,szkoły,kościoły,sklepy,smietniki przede wszystkim,klatki,przystanki...Tam gdzie wam przyjdzie do głowy.Nawet odległe markety.
Ogłoszenia w necie,mailowe powiadomienie pobliskich lecznic,zakładów...
Pytać wszystkich i wszystkiego.Spacerowiczów,psiarzy,dzieci przede wszystkim,gapowiczów w oknach.
Przejrzeć sąsiednie posesje.ew klatki schodowe.Mógła się tam dostać i siedzi gdzieś na górze.
Przejrzeć piwnice i wszelkie wejścia do nich.
Kiciać nieustannie,chodzić powoli,nasłuchiwać bo on może ledwo co się odezwać.Należy mieć zawsze jedzenie przy sobie.Te co lubi. Kontenerek tez potrzebny.
Na nocne poszukiwania,pod samochodami lub w piwnicach i zakamarkach brać latarkę.Kot potrafi tak się schować,ze tylko odblask oczu go zdradzi.
Znaleźć karmicieli i powiadomić ich o zaginięciu.W miejscu dokarmiania wywiesić ogłoszenia
Zawiadomić schrony i wpisać się tam na stronie zwierząt zaginionych.Przegladac kwarantannę.
Zawiadomić azyle,fundacje...
Zrobić ulotki i wrzucac do skrzynek.
Nie poddawać sie przede wszystkim.Założyć sobie ,ze należy go szukać długofalowo.
Wierzę,że znajdzie się.
Wklej tu jego foty.
On jest blisko wg mnie.Wykładaj mu wieczorem jedzenie blisko klatki np pod samochodem.

Mocne kciuki!

Klub kotów odnalezionych
Jest tu wątek kota co znalazł się po...7 miesiącach.Jak widac nie można tracic nadziei.
viewtopic.php?f=1&t=104532&hilit=+klub+kot%C3%B3w+odnalezionych
Zelda
viewtopic.php?f=1&t=126169&hilit=+klub+kot%C3%B3w+odnalezionych

Poczytaj ku pokrzepieniu serc.W każdym wątku jest wiele rad.
Przytulam i nieustannie trzymam kciuki :ok:

Poproś w tytule o pomoc forum z okolic.Moze karmiciele się odezwą.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 10, 2011 9:23 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Grażynko, dopiero doczytałam.
Strasznie smutno :(
Wiele cennych rad już napisano w tym wątku. Mnie się jeszcze przypomniało, że wet kiedyś mi powiedział, że gdy kot się "zgubi" zazwyczaj przebywa w promieniu 200 m od domu. Jest w takim szoku, że może nie rozpoznać właściciela i nie zareagować na jego głos. Dlatego trzeba szukać bardzo dokładnie i z kuszącymi kąskami. Może łapica :? Sama nie wiem :(
Gdybym mogła się do czegoś przydać, dzwoń proszę.
Kciki zaciskam z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieję, że Avian się uda zgarnąć tę czarnulkę. Ma wielkie doświadczenie :ok: :ok: :ok:
I oby to była TA kotka :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 10, 2011 11:31 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Trzymam wielkie kciuki za odnalezienie :ok: :ok: :ok:

Grażynko, a ta koteczka jest czarna? Bo przypominam sobie, że te dwie bliźniaczki to takie nie do końca czarne były? Jedna chyba dymna, a druga bardzo ciemna szylka? Ale moze pomyliłam z inną dwójką.

Myślę, że warto podrzucić temat równiez u portierów w szpitalach na Łąkowej i na Garbarach. Może koteczka się gdzieś załapuje na jedzonko. Teren kurczę niesamowicie trudny do szukania, same stare podwórka.

Przypomniało mi się także, ze na bocznej uliczce od ul. Krakowskiej (jadac w strone Strzeleckiej to po prawej stronie na wysokości kościoła jest jednokierunkowa uliczka z takim zielonym placem przylegającym do liceum) starsza pani dokarmia koty. Ona chyba nawet mieszka na tej uliczce, warto byłoby się popytać.

Kluczowym jest w którą stronę mała bryknęła.

Jakby była potrzebna moja pomoc Grażynko to najlepiej kontaktować się ze mną telefonicznie.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt cze 10, 2011 13:09 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Dziewczyny , dzięki za rady. Wierzę , że się znajdzie. Poszukiwania trwają.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt cze 10, 2011 13:26 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Proponuję też przyjść pod urząd od strony parku Chopina - tam można podejść pod samą bramę i płot, a tam właśnie był widziany ten "nasz" czarny kotek. Może na kicianie, jak już będzie ciemno i spokojnie, przyjdzie?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt cze 10, 2011 14:04 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Koconku, z dymnego kociątka wyrosła piękna czarna koteczka.Przed chwilą właścicielka była przy urzędzie , niestety kotki nie było. Zresztą pora nieodpowiednia. Avianku , dziękuję za info. Zaraz przekazuję. Dziś rusza na poszukiwania większa ekipa. Potrzebne kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:Koconku , to prawda , teren trudny do poszukiwań. Wszędzie podwórka , trudno na nie wejść , nie chcą otwierać bram.....Ona bidulka na pewno wystraszona na maxa. Czy to nie ironia losu , jeden ginie , innego znajduję. Też czarnego . Tak trudno szukać właśnie czarne koty.

grajda

Post » Pt cze 10, 2011 19:24 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

:ok: :ok:
Kciuki zaciśnięte.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob cze 11, 2011 9:38 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Podrzucam i trzymam bardzo mocno zaciśnięte :ok: :ok: :ok: :ok:
Ech te czarne koty :cry:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Sob cze 11, 2011 23:20 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Przed momentem skontaktowala sie ze mna Pani, ktora znalazla czarnego kota.
Tez szukam.
Przekazalam tel.z pierwszej strony i dostalam informacje, ze prawdopodobnie to ta kotka.
Mam nadzieje ze to Foksi i szczesliwie wroci do domu.

Petka

Post » Nie cze 12, 2011 5:56 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Petka pisze:Przed momentem skontaktowala sie ze mna Pani, ktora znalazla czarnego kota.
Tez szukam.
Przekazalam tel.z pierwszej strony i dostalam informacje, ze prawdopodobnie to ta kotka.

mocne kciuki by to była TA kotka :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 12, 2011 8:59 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Kciuki trzymam. Najważniejsze to się nie poddawać.

Odkąd udało się odnaleźć ( i ponownie odłowić ) dzikawą Owcę - wierzę, że każdy kot ma szansę na odnalezienie.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie cze 12, 2011 9:12 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Petka pisze:Przed momentem skontaktowala sie ze mna Pani, ktora znalazla czarnego kota.
Tez szukam.

:ok: :ok: :ok:

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Nie cze 12, 2011 11:20 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Niestety , to nie Foksi. :cry:

grajda

[poprzednia][następna]