Robin -dżentelmen z działek szuka domku.NIEAKTUALNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 13:35 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Jeśli ktoś by miał czas wystawić bazarek/ bazarki dla kici to poszperam i chętnie prześlę jakieś fanty.

Jeśli będziecie chciały to proszę pisać PW ,bo nie zawsze zaglądam ;)
Ostatnio edytowano Sob cze 11, 2011 0:36 przez niki2117, łącznie edytowano 2 razy

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pt cze 10, 2011 14:14 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Witam byłam u weta rozmawiałam o kotku i wet widzi ze mi na nim zależy więc powiedziała że dobrze by było mu podać te trzy szczepionki Zylexis , dobrze odżywiać , za miesiąc pobrać mu krew do badania i wysłać do Niemiec, bo tam badanie jest pewne i zobaczymy .Kot jest młody i przy dużym szczęściu nie które kociaki mogą zwalczyć wirusa same a jak nie to będziemy myśleć i ma się też po pytać o domek dla niego ale z domkami kiepsko ,bo mówiła że nawet rasowe zwierzaki trafiaja teraz do schronisk .Może ktoś by mógł małemu fundnąć Zylexis :( .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt cze 10, 2011 14:14 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Witam byłam u weta rozmawiałam o kotku i wet widzi ze mi na nim zależy więc powiedziała że dobrze by było mu podać te trzy szczepionki Zylexis , dobrze odżywiać , za miesiąc pobrać mu krew do badania i wysłać do Niemiec, bo tam badanie jest pewne i zobaczymy .Kot jest młody i przy dużym szczęściu nie które kociaki mogą zwalczyć wirusa same a jak nie to będziemy myśleć i ma się też po pytać o domek dla niego ale z domkami kiepsko ,bo mówiła że nawet rasowe zwierzaki trafiaja teraz do schronisk .Może ktoś by mógł małemu fundnąć Zylexis :( .

lidka02

Post » Pt cze 10, 2011 14:54 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Pytałaś o faktury przelewowe? Bo bez tego nie możemy wystartować z Allegro cegiełkowym. Dobrze by było mieć tą informację do poniedziałku.
Popytaj też o konkretne koszty, na razie znamy tylko koszt badania w Niemczech - 120zł. Ile Zylexis, ile morfologia czy co tam jeszcze wetka zaleci. Jak się ma konkretną kwotę łatwiej zbierać kasę na konkretne rzeczy.

A... wysłałam dziś te witaminki. Pewnie w przyszłym tygodniu będą, bo soboty-niedziele nie rozsyłają (byłam przed 15-tą więc na wyjściu będzie jeszcze dziś ale kiedy dojdzie to ciężko dokładnie powiedzieć).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt cze 10, 2011 15:59 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Właśnie dzwoniłam do wet pani powiedziała ze z tą fakturą nie ma problemu jak najbardziej , ale żeby to było to tak po kolei najpierw by mu zrobić szczepionki Zylexis bo w jego przypadku to bardzo ważne , dobre odżywianie i po miesiącu krew pobrać na wynik i wysłać do Niemiec i zobaczymy co wyjdzie .Gdyby wynik był nadal dodatni to zacząć go leczyć .A Zylexis jedna szczepionka 50zł a muszą być podane trzy .Tyle się dowiedziałam , kotek na razie zadowolony ma apetyt .

lidka02

Post » Pt cze 10, 2011 16:00 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Zapomniałam dziękujemy za witaminki :P

lidka02

Post » Pt cze 10, 2011 16:01 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Gibutkowa z tobą rozmawiałam przez telefon ........

lidka02

Post » Pt cze 10, 2011 17:15 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

lidka02 pisze:Gibutkowa z tobą rozmawiałam przez telefon ........

nie rozmawiałaś ze mną przez telefon bo nie masz mojego telefonu :D
masz mojego maila i czekam na zdjęcia :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 10, 2011 17:18 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

lidka02 pisze:Właśnie dzwoniłam do wet pani powiedziała ze z tą fakturą nie ma problemu jak najbardziej , ale żeby to było to tak po kolei najpierw by mu zrobić szczepionki Zylexis bo w jego przypadku to bardzo ważne , dobre odżywianie i po miesiącu krew pobrać na wynik i wysłać do Niemiec i zobaczymy co wyjdzie .Gdyby wynik był nadal dodatni to zacząć go leczyć .A Zylexis jedna szczepionka 50zł a muszą być podane trzy .Tyle się dowiedziałam , kotek na razie zadowolony ma apetyt .

No to czekam na zdjęcia na maila (wysłałam Ci wczoraj na PW) i robię tekst do Allegro. Mruczeńka z Kociej Skarbonki będzie wystawiała allegro i ona Ci poda wszystkie namiary i zasady co do tych faktur (najlepiej żeby ona i Pani wet miały kontakt ze sobą no ale to jak już będzie jakaś konkretna kasa zebrana), bo to nasza Dyrektorka i ona się finansami zajmuje ale najpierw musimy uzbierać na allegro kaskę.
Także czekam na zdjęcie i koniecznie wymyśl chłopakowi jakieś imię :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 10, 2011 18:56 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Już wiem z kim rozmawiałam przez telefon z ta dziewczyną od Miziaka i ona mnie do was skierowała , wybacz :oops: Kotek był zaszczepiony a że ja mam tyle kotów swoich i pomysłu brak , wet się pyta o imie spojrzałam na kalendarz i było Roberta i wet mówi jest czarny to może Robin i tak ma w książeczce .To imie trochę do niego za poważne ale jakieś ma . :)

lidka02

Post » Pt cze 10, 2011 21:03 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

lidka02 pisze:Już wiem z kim rozmawiałam przez telefon z ta dziewczyną od Miziaka i ona mnie do was skierowała , wybacz :oops: Kotek był zaszczepiony a że ja mam tyle kotów swoich i pomysłu brak , wet się pyta o imie spojrzałam na kalendarz i było Roberta i wet mówi jest czarny to może Robin i tak ma w książeczce .To imie trochę do niego za poważne ale jakieś ma . :)

Ale ze mnie gapa przecież już pisałaś że Robin - fajne imię można coś ciekawie w tekście pokombinować :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 10, 2011 21:18 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Fajne imię. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob cze 11, 2011 13:57 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Lidziu wiesz, jak sie ze mna skontaktowac. Jak tyko bedzie Allegro cegielkowe, daj znac, prosze.

A ta szczepionke mozna gdzies dostac w Aptece i zaplacic karta bankowa?

Yv1958

Od: Śro cze 16, 2010 15:54

Post » Sob cze 11, 2011 17:47 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Bardzo mi przykro, że kiciuś miał dodatni test. Na szczęście jest młody, więc ma szanse wyzdrowieć. Albo żyć długo z wirusem przy odpowiednim leczeniu.

lidka02 pisze:Wet na to się nie zgodzi bo powiedziała że by to musiała sprawdzić , mówiłam jej o ludzkim leku ale ona powiedziała że nim nie leczyła i tamten jest lepszy . :cry:

I niestety, ma rację.
Niestety, bo Virbagen jest koszmarnie drogi :?

ewar pisze:Ale co leczyć, skoro kot nie ma żadnych niepokojących objawów?Moja wetka radziła się swojego profesora z Warszawy w sprawie mojego Czarusia.Nie ma objawów, nic złego się nie dzieje, dać kotu szansę.Mam mieszane uczucia co do interferonu, trochę na ten temat czytałam.

Po to, żeby tak już zostało albo żeby kot zwalczył wirusa.
Ja bardzo żałuję, że nie mogę cofnąć czasu, bo wtedy stanęłabym na głowie, żeby zdobyć Virbagen dla Psotusia.
On też czuł się świetnie, miał super wyniki - do czasu. Jak walnęło, po niecałych 3 miesiącach kota nie było.
Miał niewiele ponad rok :cry: Za tydzień miną 2 lata :(

Co do Zylexisu to z pewnością nie zaszkodzi, wiele osób stosowało go u swoich kotów.

Za Robina :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob cze 11, 2011 18:01 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Moi lekarze tez po konsultacjach z panią doktor z Warszawy lecząca dużo Felv+ odstąpili na razie od interferonu gdy kot jest bezobjawowy.Interferon niestety jest lekiem obciążającym i dającym objawy uboczne .Wszystko zależy od stanu aktualnego kota i wyników morfologi oraz biochemii.Chociaż najważniejsza jest morfologia.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

[poprzednia][następna]