Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 13:22 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Zofia&Sasza pisze:
asia2 pisze:Jesteśmy z Groszkiem umówieni na sobotę na 1 wizytę. Potem w niedzielę a potem będzie u mnie bo domek już wcześniej zaplanowal sobie kilka dni wyjazdu. W niedzielę następną się widzimy i myślę że Grochu zostanie. Może go odwiedzę w tygodniu.
Dalej plan też jest komiczny bo od 8 sierpnia Groszek będzie u mnie przez 10 dni. Domek załatwił wakacje w miejscu gdzie mogą być i psy i koty ( bez kontaktu z innymi zwierzakami). Liczył, że Grochu będzie na tyle zdrowy, że można będzie go zaszczepić podstawowo. Niestety to nie jest możliwe. Zresztą myślę, że to za szybko byłoby dla Grocha te wszystkie zmiany. Więc... bardzo egoistycznie :wink: ciocia Asia2 zajmie się Groszkiem na wyjazd domku na wakacje. Tylko się boję co by mi się nie pochorował w tym czasie. Taka myśl jak bumerang powraca. Ale będzie dobrze

O Groszku i jego przeprowadzce rozmawiamy szeptem 8)
On i tak dzisiaj znowu po nocy smarkał aż mi się oczy (jeszcze próbowałam spać o 6 rano) z nerwów same otwierały na każdego fluka :evil:
Małżonek aż wykrzyknął 'a co on znowu ma katar!"
nie jest lekko.
Psychicznie tez nie jest lekko. Sami wiecie. Tak trudno się rozstać... :D :oops:

Mój najstarszy rezydent ma zapalenie jelitek- dostaje antybiotyk, mója kochana sunia Mrówka - ma problemy z trzymaniem moczu - dostaje syropek, Berta po wizycie u nefrolog została oceniona na 15 lat i potwierdzono że nie ma dla niej żadnej szansy na wyzdrowienie. Jest coraz słabsza choć sama podaje jej kroplówki 3 razy dziennie i leki.
A i jeszcze córka zachorowała :twisted: :cry:

Nie jestem pewna, czy nie lepiej byłoby "przeprowadzić" Groszka już po powrocie DS z wyjazdu? Kocisko zgłupieje od tych ciągłych zmian...

myślę, i mam nadzieję że gdyby coś było nie tak z Groszkiem, to zauważę i zmienie plany. Pewne natomiast jest że musi przyzwyczajać się do zapachu tamtego domu i w jeden dzień tego nie zrobię. Tam jest sunia. Bardzo pogodna i szczęsliwa bo domek zabrał ją z Palucha kilka miesięcy temu. Grosiu na psy jest trochę cięty. O niego się nie boję tylko o psiaka :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro cze 08, 2011 13:27 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

To niech domek na razie przyjeżdża i przywozi zapachy.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro cze 08, 2011 14:22 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

piotr568 pisze:To niech domek na razie przyjeżdża i przywozi zapachy.

ja chcę Groszka tam zostawiać na kilka godzin. W sobotę pobędę więcej z nimi a w niedzielę raczej niech się bawią sami. Będzie dobrze. Wreszcie będzie mógł się wyszaleć z dzieciakami.
Jak coś nie tak , to wejdziemy w inne opcje.

asia2

Post » Śro cze 08, 2011 23:28 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Jej. Oby się wszystko udało. Fajny ten Grochulek, niech mu się wszystko dobrze ułoży.

(ale współczuję Ci rozstania z nim. To naprawdę fajny, dzielny kot)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw cze 09, 2011 7:15 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Nie zaglądałam kilka dni i co czytam - znalazł się domek dla Grocha!!! Ale cudownie!

Asiu, doskonale wiem, jak trudno się rozstać z tymczaskiem, tym bardziej że tyle energii, siły i w ogóle siebie wlożyłaś w to, aby doprowadzić go do formy! Ale niech idzie do dobrego domku, Ty będziesz spokojna i będziesz miała "miejsce" na ratowanie innych kocich bied, któć wszędzie niestety pełno...

Głowa do góry! Będzie dobrze :) :1luvu:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Czw cze 09, 2011 12:04 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

nurmi pisze:Nie zaglądałam kilka dni i co czytam - znalazł się domek dla Grocha!!! Ale cudownie!

Asiu, doskonale wiem, jak trudno się rozstać z tymczaskiem, tym bardziej że tyle energii, siły i w ogóle siebie wlożyłaś w to, aby doprowadzić go do formy! Ale niech idzie do dobrego domku, Ty będziesz spokojna i będziesz miała "miejsce" na ratowanie innych kocich bied, któć wszędzie niestety pełno...

zawsze sobie tak tłumaczę i jakoś do przodu.
Schizo jednak zostaje, nie ma co udawać.
Kontakty z domkami utrzymuję do dziś. dzwonią, pytają i przysyłają zdjęcia. Ale mam takie kocie bąble, które siedzą mocniej w sercu i mimo, że wiem że jest im dobrze i że o to chodzi w tym całym"procesie" łezka stoi w gardle.
Ale Ameryki nie odkrywam. Wszyscy tak macie na pewno.

asia2

Post » Czw cze 09, 2011 12:10 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Niestety , wczoraj musiałam pożegnać się z Bertą.
Włączyły się objawy neurologiczne i z chwili na chwilę byłoby tylko gorzej. Podjęłam tę trudną decyzję.

Berta miala PNN w ostatniej 4 fazie. jej nerki zupełnie nie pracowały. Dostawała leki i kroplowki dożylnie ( już robiłam jej sama, w domu) ale to wszystko to było tylko po to aby dać jej któregoś dnia spokojnie odejść. Spokojnie i bez bólu. Udało się nam wyrwać 26 dni życia

asia2

Post » Czw cze 09, 2011 12:48 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

[']['][']
Trzymaj się Asiu. Współczuję :( :(
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw cze 09, 2011 13:01 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Współczuję bardzo :cry: :cry:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw cze 09, 2011 19:05 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Berta śpij spokojnie:-(
Ale Grosio szykuje się do domku....
Baaardzo mocno trzymam kciuki!!

awit

Od: Śro maja 12, 2010 21:30

Post » Czw cze 09, 2011 20:09 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Ale Ameryki nie odkrywam. Wszyscy tak macie na pewno.[/quote]

Niestety, ja do tej pory tęsknię za Mundim, choć wiem, że ma najcudowniej na świecie w nowym domu a wszyscy go tam po prostu uwielbiają...
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Czw cze 09, 2011 20:10 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

asia2 pisze:Niestety , wczoraj musiałam pożegnać się z Bertą.
Włączyły się objawy neurologiczne i z chwili na chwilę byłoby tylko gorzej. Podjęłam tę trudną decyzję.

Berta miala PNN w ostatniej 4 fazie. jej nerki zupełnie nie pracowały. Dostawała leki i kroplowki dożylnie ( już robiłam jej sama, w domu) ale to wszystko to było tylko po to aby dać jej któregoś dnia spokojnie odejść. Spokojnie i bez bólu. Udało się nam wyrwać 26 dni życia

Asiu, to było cudownie 26 dni! Berta za TM nigdy Ci tego nie zapomni!
Bercia słońce śpij spokojnie, tam za TM nic już Ci nie dolega, prawda? [*]

nurmi

Post » Czw cze 09, 2011 20:38 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Przykro z powodu Berci [*] :cry: Rozum mówi, że tak miało być, że była chora, że ostatnie chwile miała szczęśliwe... ale serce i tak wie swoje....
Za Grosia będę trzymać kciuki i chyba umrę z ciekawości, bo w weekend jestem poza netem :evil: Ale myślami - przy słodkim Buraniu :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Czw cze 09, 2011 20:48 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

Przykro mi z powodu Berci. :(
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw cze 09, 2011 21:52 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Zdrowieje? Będzie domek?

nurmi pisze:Nie zaglądałam kilka dni i co czytam - znalazł się domek dla Grocha!!! Ale cudownie!

:1luvu: :D to cały czas ten sam domek, który czeka na Groszka 3 miesiące :1luvu: :1luvu: Już Groch miał jechać do Swoich gdy pojawiły się objawy i nic z tego nie wyszło.
Dzieciak podobno, ostatnie mailowe doniesienia, nie może się niczym skupić , tak się cieszy na sobotę gdy przywiozę Grocha :D :D

asia2

[poprzednia][następna]