Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 20:38 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

odrobaczać można też fenbenatem- jest bezpieczny i można go łatwo przemycić w jedzeniu. No, i chyba najtaniej wychodzi.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw cze 09, 2011 20:38 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

vip0 pisze:
jasdor pisze:Vetminth można starszym tez dawać. Naszą Tusię (te chora na jelitka) właśnie też wetka tym odrobaczała. Pewnie to jest łagodniejszy środek niż tabletki.

Dzięki,dziewczyny :1luvu: ...z Was to kopalnia wiedzy...no i nikt mnie tu nie uważa za wariatkę tylko dlatego,że mam koty...
Dorota,Ty jeszcze robisz biedronki i te inne cuda?

tutaj można gadać o kotach w nieskonczoność i nikomu się nie znudzi :mrgreen: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 09, 2011 20:40 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

A jakie nieraz dyskusje o kupach i wymiocinach :lol:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw cze 09, 2011 20:41 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

jasdor pisze:A jakie nieraz dyskusje o kupach i wymiocinach :lol:

:D :ok:

kotx2

Post » Czw cze 09, 2011 20:42 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

No...to jest właśnie fenomen :1luvu: .
Ja jestem rozwódką,faceta dochodzącego też juz nie mam,za to cztery koty....to pewnie nienormalna jestem :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw cze 09, 2011 20:44 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

vip0 pisze:No...to jest właśnie fenomen :1luvu: .
Ja jestem rozwódką,faceta dochodzącego też juz nie mam,za to cztery koty....to pewnie nienormalna jestem :D .

kociara jesteś i juz :mrgreen: :wink: :D jak my wszyscy,nic w tym nienormalnego :D

kotx2

Post » Czw cze 09, 2011 20:46 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Ja juz sie pożegnam :( ,córka mi kompa wydziera...
Se swojego kupię,jak w totka wygram :ryk: .
Dobrej nocy,moje wy kociary kochane :1luvu: ...i dla waszych ogonków też :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw cze 09, 2011 20:50 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

http://imageshack.us/photo/my-images/703/dscf0409f.jpg/
Brywieczor.Ten link to dla wprawy i sprawdzenia.Gosiu jak pojawi Ci się ramka z napisem browse to pod spodem masz opcję zmień rozmiar.Najeżdżasz kursorkiem na rozmiar jaki chcesz,klikasz i gotowe.Fajnie,że się naumiałaś.Plameczku za jutrzejszą wizytę u weta. :ok: :ok: :ok:
Na zdjęciu jest mój prezencik co sam się zapakował,czyli Milusia.Malutka koteczka,niejadek mój najsłodszy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw cze 09, 2011 20:52 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Tak, nienormalni... Jedyne miejsce, gdzie otaczają mnie tacy sami jak ja nienormalni :1luvu:
dobranoc.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Czw cze 09, 2011 20:52 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ciekawe gdzie chciał się wysłać :roll: :D

kotx2

Post » Czw cze 09, 2011 20:59 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Mogę zdradzić,a co mi tam.Do forumowej Cioteczki Oki ja chciałam maupę wysłać,bo nie chce jesć i tam przy większej konkurencji miała się uczyć jak prawdziwy kotecek je.Ale myślę ,że ona raczej liczyła na to że jej się uda do Cioteczki Kalair zwiać do Kretkowa. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw cze 09, 2011 21:00 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

kocurzyca41 pisze:Mogę zdradzić,a co mi tam.Do forumowej Cioteczki Oki ja chciałam maupę wysłać,bo nie chce jesć i tam przy większej konkurencji miała się uczyć jak prawdziwy kotecek je.Ale myślę ,że ona raczej liczyła na to że jej się uda do Cioteczki Kalair zwiać do Kretkowa. :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk:

kotx2

Post » Czw cze 09, 2011 21:27 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Szenila pisze:odrobaczać można też fenbenatem- jest bezpieczny i można go łatwo przemycić w jedzeniu. No, i chyba najtaniej wychodzi.

Mój koci tymczas był odrobaczony na dzień dobry fenbenatem, najpierw połowa dawki, a na drugi dzień normalną. Robali w kale nie było. Za 10 dni miała być powtórka..... miała, bo nie była. Kot miał taka robaczycę, że dostał zatrucia rozkładającymi się robalami. Dostał m.in. trzy środki w zastrzykach (żywe glisty w kale i wymiocinach) ledwo go odratowaliśmy. Zapalenie płuc, oskrzeli (pewnie larwy).
Podobno robale się uodparniają na środki, dobrze działają środki w zastrzykach i dobrze zmieniać preparaty.
Ja za każdym razem odrobaczam innym preparatem, całe stado.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw cze 09, 2011 22:05 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

dorobella pisze:
Szenila pisze:odrobaczać można też fenbenatem- jest bezpieczny i można go łatwo przemycić w jedzeniu. No, i chyba najtaniej wychodzi.

Mój koci tymczas był odrobaczony na dzień dobry fenbenatem, najpierw połowa dawki, a na drugi dzień normalną. Robali w kale nie było. Za 10 dni miała być powtórka..... miała, bo nie była. Kot miał taka robaczycę, że dostał zatrucia rozkładającymi się robalami. Dostał m.in. trzy środki w zastrzykach (żywe glisty w kale i wymiocinach) ledwo go odratowaliśmy. Zapalenie płuc, oskrzeli (pewnie larwy).
Podobno robale się uodparniają na środki, dobrze działają środki w zastrzykach i dobrze zmieniać preparaty.

Jezu... 8O przerażające z tymi robalami :!:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw cze 09, 2011 22:28 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

dorobella pisze:

Skutecznie odrobaczyć kota(czytaj: na śmierć, bo wtedy robale też zginą :roll: ) to można każdym preparatem... Po fenbenacie raczej nie ma od razu robali w kuwecie, a przeważnie wyłażą już w zmienionej postaci.
I właśnie obawiając się takich zdarzeń, ja ZAWSZE po odrobaczeniu częstuje kota parafiną albo lactulozą. Znałam dorosłą, zdrową koteczkę która po zupełnie innym odrobaczaczu, nie przeżyła- robaków było tak dużo, że nie mogły wydostać się z kota a nikt nie zauważył, że kotka przestała jeść a zaczęła wymiotować- trzy dni i nie było kota...
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

[poprzednia][następna]