Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 8:55 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Słuchajcie
Ja tez nie wiem co napisać. Ja wiem, że Mimi cudny. No, szczęście ma, że cudny… Bo tym cudnym to jakoś zazwyczaj bardziej szczęście sprzyja…
Ja napiszę tutaj – po Mimika zgłosiły się dwa domki. Znalazły go na forum. Wydaje mi się, myślę - naprawdę dobre domki, obydwa (dlatego mówię, że szczęściarz…). Takie domki co to nie trzeba było nawet pytać o zabezpieczenie okien i innych sprawach… Dlatego zdecydowałam, że Mimi pojedzie do tego domku, który zgłosił się po Mimika pierwszy. Bo – tak, jak pisałam – obydwu domkom nie mogę nic zarzucić (oczywiście to tylko po rozmowach), więc czymś musiałam się kierować. I bardzo gorąco pozdrawiam domek drugi i przepraszam :1luvu:
I napiszę szczerze, że nie jestem dobra w rozgrywaniu takich sytuacji. W ogóle nie jestem dobra w rozmawianiu z domkami… I z „wyadoptowywaniem”... Stres, o którym już zapomniałam, bo dawno nie mieliśmy tymczasa, powrócił. I wcale nie jest nic lepiej, choć wg teorii powinno być z każdym tymczasem łatwiej. A w przypadku maluszków to już w ogóle mam, że tak kolokwialnie powiem : MEGA stresa.
Bo dobrze by było, żeby człowiek był mądry, wszechwiedzącym, wszechprzewidującym, dobrym dyplomatą, negocjatorem też by się przydało, psychologiem, rozmówcą i nie wiem co tam jeszcze… A to wszystko po to, żeby znaleźć bezpieczny do końca życia dom.
Przynajmniej takie są założenia.
Bo czasem – pomimo starań - i tak nie wychodzi. I zdarzają się różne sytuacje .
Pewnie niektórym się to w, co napisałam powyżej, wyda śmieszne i egzaltowane nawet może, ale ja tak w zasadzie nigdy nie twierdziłam, że się nadaję do tego…. Ale jakoś tak wszystko się podziało w tym naszym domowym życiu, że pojawiły się koty, potem pierwsze adopcje… I radość wielka i stres też ogromny. Dobrze, że spotkaliśmy na swojej drodze tylu fajnych, odpowiedzialnych ludzi…
Zresztą po co ja to wszystko piszę – wielu pewnie wie, jak to jest…
Prawda jest też taka, że gdyby nie to ponoszenie ryzyka i – jednak - wystawienie własnych emocji na szwank, to wiele, wiele zwierzaków (piszę tu o wszystkich domach tymczasowych), nie miałoby swojej szansy…
Mimi dostał już swoją szansę – pojedzie do Krakowa. Będzie miał towarzyszkę. Oczywiście będzie też wizyta przedadopcyjna, ale to za jakiś czas, bo dopiero w przyszłym tygodniu maluchy będą odrobaczane – do tej pory było chyba trochę za wcześnie.
Chciałabym, żeby pozostałe nasze maluchy dostały także swoją szansę. Żeby znalazły takie domki, że nie będziemy musieli się nigdy o nie martwić…
No , ale to marzenie każdego DT.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro cze 08, 2011 9:18 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Oglądam i oglądam, zachwycam się i zachwycam, wszystkie takie cudne, że ja nie potrafię wybrać mis ani mistera :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro cze 08, 2011 9:31 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Korciaczki,
doskonale Was rozumiem, a zwłaszcza ten niepokój i stres,
jaki towarzyszy szukaniu domku dla tymczasa.
Od soboty mam pierwszego w życiu tymczasa, jest w wieku Waszych maluchów,
identyczny jak Hana, tylko chłopczyk.
Myślałam, że weźmie go moja koleżanka, dziś rano się dowiedziałam,
że nie... Nigdy nie szukałam domku dla kociaka, czuję, że mnie to przerasta chyba,
a zostawić małego nie mogę, bo mam już pięć swoich.
To najkochańszy kociak na świecie i chciałabym, żeby miał najwspanialszy domek,
ale jak taki znaleźć? Nawet nie wiem, jak się do tego zabrać...
Teraz już wiem, że nie zasnę spokojnie, dopóki taki domek się nie znajdzie...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro cze 08, 2011 10:21 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

W takim razie Mimaku - szczescia w nowym domku !
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

Post » Śro cze 08, 2011 14:40 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

maggis1980 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A taki jestem przystojniś :D

Tu byłem trochę mniejszy
Obrazek
A to z wczoraj - urzędowałem w kartonie :mrgreen:
Obrazek

I trzymajcie kciuki za mnie i za moje siostrzyczki :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro cze 08, 2011 15:00 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

:1luvu: się zaciska :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro cze 08, 2011 15:08 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Mała1 pisze:do schrupania normalnie

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: zebys wiedziala, ze tak! cukiereczki poprostu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 08, 2011 15:10 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

gratuluję Mimiemu zaklepanego domku
oby dla pozostałej trójeczki znalazły się też najlepsze

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro cze 08, 2011 15:12 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

kwinta pisze:
Korciaczki pisze:Mimi :lol:
Obrazek

Jeju jakie cudo :1luvu: :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ta pierwsza fota wymiata :1luvu: :1luvu: to jedno oczko przymruzone i ta lapenka, ta podusia na lapence :1luvu: :1luvu: :1luvu: a brzusio.... mmmm... lepiej nic juz nie powiem, bo... mi sie kota zachce :ryk:
Slodziak jest, slicznotek, rozkoszniaczek, male tygrysiatko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wcale sie nie dziwie, ze oba domki sa zdecydowane na niego, bo kradnie kocio serducha od pierwszego wejrzenia. Dziwie sie tylko, ze jeszcze dotad nie zglosilo sie wiecej domkow i nie licytuja sie pomiedzy soba, ktory lepszy, bo takiego skarbenka miec w domu... Ach... :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Śro cze 08, 2011 15:13 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

ewaw pisze:Korciaczki,
doskonale Was rozumiem, a zwłaszcza ten niepokój i stres,
jaki towarzyszy szukaniu domku dla tymczasa.
Od soboty mam pierwszego w życiu tymczasa, jest w wieku Waszych maluchów,
identyczny jak Hana, tylko chłopczyk.
Myślałam, że weźmie go moja koleżanka, dziś rano się dowiedziałam,
że nie... Nigdy nie szukałam domku dla kociaka, czuję, że mnie to przerasta chyba,
a zostawić małego nie mogę, bo mam już pięć swoich.
To najkochańszy kociak na świecie i chciałabym, żeby miał najwspanialszy domek,
ale jak taki znaleźć? Nawet nie wiem, jak się do tego zabrać...
Teraz już wiem, że nie zasnę spokojnie, dopóki taki domek się nie znajdzie...

hmmm... Gdzies jest watek zbiorczy czarnuszkow, mozesz tam napisac o swoim podopiecznym :) Na pewno i jemu sie poszczesci :)

Kociara82

Post » Śro cze 08, 2011 15:15 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Korciaczki pisze:maggis1980 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A taki jestem przystojniś :D

Tu byłem trochę mniejszy
Obrazek
A to z wczoraj - urzędowałem w kartonie :mrgreen:
Obrazek

I trzymajcie kciuki za mnie i za moje siostrzyczki :kotek:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: male kociacho :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: do zacalowania :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a moze ten drugi domek zdecyduje sie na kogos z rodzenstwa Mimisia? Siostrzyczki sa rownie urocze jak on :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Śro cze 08, 2011 15:17 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Korciaczki pisze:Obrazek<--Mimi
Obrazek<--HAna
Obrazek<--Amaya
Obrazek<--Amaya
Obrazek<--Ayumi

mniam mniam mniam mniam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i jak tu sie nie zakochac w tych slodzinkach? Rozbrajajace pozy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ucalujcie ode mnie cala czworke :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Śro cze 08, 2011 15:17 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

a kiedy wstepnie adopcja Mimisia?

Kociara82

Post » Śro cze 08, 2011 16:41 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Witajcie ewaw i iwona66 w klubie :piwa: :piwa: :piwa:
O Twoim tymczasiku iwona66 czytałam, jak przyjechał do Ciebie i siedział w łazience, ale teraz to mi się watek zgubił gdzieś :oops: Można prosić o linka?
ewaw a Twojego maluszka-czarnuszka zobaczymy na fotkach? :D

Kociaro - zapraszamy do nas. Jest co oglądać :D
Narazie jeszcze Mimi nie jedzie, myślę, że zejdzie ze dwa tygodnie na pewno...
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Kociaro82 - podasz linka fdo wątku czarnuszków? Też dalibyśmy tam naszą czarną Hanę :ok:
Z góry dzięki :D

Pozdrawiamy serdecznie :1luvu:
tellma

Post » Śro cze 08, 2011 17:54 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Kciuki trzymam za Mimiego i jego siostrzyczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A Wy trzymajcie kciuki za Miśkę - dwa całkiem fajne domki się o nią dowiadują i też mamy dylemat - który wybrać....
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]