DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 22:07 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Byłam u weta mam płyn do czyszczenia uszu i Oridermyl.Kuracja rozpoczęta i mam nadzieję że podziała.Może Fifi nic nowego już nie wymyśli.
Postaram sie wkleić w najbliższym czasie jakieś jej zdjęcie.

mitan35

Od: Nie mar 20, 2011 15:56

Post » Czw maja 26, 2011 7:20 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

rzadko bywam teraz w necie niestety... koniec roku szkolnego, leżąca praktycznie babcia i parę innych problemów ma na to swój wpływ...

z wieści od nas... Klakier rośnie i waży już 2,5 kg, wczoraj dostał kolejną szczepionkę na grzyba, a poprawę już widać... apetyt mu dopisuje, humor tym bardziej... rozrabiają razem z Agatką, demolując rano dom i moje misterne nakrycia sof... chłopak ma jeszcze jedną ulubioną zabawę, a mianowicie podgryzanie mojej bransoletki i łańcuszka, o kolczykach nie wspomnę, którejś nocy obudził mnie nad ranem podgryzając ręce, a następnie złapał w zęby kolczyk, wyciągnął z ucha i zaczął uciekać... dorwałam delikwenta, kolczyk zabrałam i poszłam dalej spać - kolczyki mam przetykane... Agatka to mała gaduła, stale ma coś do powiedzenia, nawet jak chuligani, co właśnie czyni teraz... do ich szaleństw dołącza się Pędzel, więc demolka na całego, z wywracaniem drapaków łącznie... wesoło, nie ma co...
Gabrysia grzyb w rozkwicie, działania na frocie grzybowym prowadzimy pełną parą, ale to wymaga czasu...
Omar coś jest nie halo, strasznie mi się nie podoba, stracił apetyt i schudł...
reszta stadka bez zmian, chwilowe zadymy nadal się zdarzają - głównie wszczyna je Bazyl albo Maciek, rozgania towarzystwo Zuza Prążek... czasami się zdarzy, że traktują mnie jako kolejny mebel i wtedy rany drapane jak złoto... wczoraj Tiris została poszkodowana, sięgała coś z szafy, a jakiś czarny, przebywający tam kot, postanowił właśnie szafę opuścić i potraktował Tiris jak miejsce, z którego można się odbić, trafił pazurami w twarz, całe szczęście, że rany się płytkie, no i działania terapeutyczne zostały podjęte natychmiast...

teraz trochę mniej miła sprawa - jesteśmy w fatalnej sytuacji finansowej... u weta dług, na Vivie dług, za chwilę zabraknie na karmę... nie lubię się skarżyć i biadolić, ale sytuacja jest naprawdę fatalna... jeżeli ktoś mógłby nas trochę wspomóc bylibyśmy wdzięczni...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto maja 31, 2011 7:25 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

wczoraj odszedł Omar [']['][']
FIP go pokonał...

Gabryś ma tragicznego grzyba, szukamy dalszych możliwości wyleczenia chłopaka...

Matahari

Post » Wto maja 31, 2011 10:04 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

:(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro cze 08, 2011 8:18 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

w pokoju białaczkowym mieszkają Szarlotka z Czesiem... mam wrażenie, że się zaprzyjaźniły, chociaż Czesio chciałby szefować... a Locia się nie daje... chłopak jest raczej ugodowy...
stadko generalnie łagodnieje, dziwię się nieraz zachowaniom niektórych sierściuchów... zdaje się, że hierarchia została ustalona i powoli najczęściej panuje spokój... no chyba, że Bazylek ma gupawkę, a Maćkowi ktoś na odcisk nadepnie lub śniadanie mu nie smakuje...
grzyb Gabrysia w pełnym rozkwicie, czekamy na wyniki zeskrobin, a międzyczasie prowadzimy otwartą i podjazdową wojnę z paskudztwem... Zuza tylko czasmi jeszcze postanawia udowodnić swoją wyższość, ale coraz rzadziej i z mniejszą intensywnością...
Gabryś w kiepskiej formie psychicznej przez to, ale staram się podbudowywać jego ego i mam wrażenie, że chwilami odnosi to bardzo dobry skutek...
Agatka (cicha woda) i Klakier (maruder) codziennie rano, po śniadaniu roznoszą dom - dosłownie i w przenośni... czasami dołącza do nich Pędzel... wtedy to niestety dla mnie brakuje miejsca...
finanse naszego DT są w opłakanym stanie... wielka prośba z mojej strony o pomoc - jeżeli ktoś może i chce...

Matahari

Post » Pt cze 17, 2011 6:07 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Uwaga!!! Do wszystkich sympatyków kotów u Matyhari!

Gosia przezywa ostatnio bardzo trudny czas, ma problemy rodzinne, ma problemy zdrowotne. Nie jest w stanie udźwignąć wszystkiego psychicznie. Pewnie zauważyliście, że wątek w zasadzie nie żyje - to wynik tych problemów. Ponieważ wątek jest zaniedbany, ludzie, którzy pomagają wirtualnie wykruszają się i to jest naturalne. Ale mimo wszystko prosimy o pomoc dla Gosi i jej kotów. Mam nadzieję, ze powoli Gosia wyjdzie z dołu, w jaki wpadła, ale w międzyczasie trzeba jej pomóc, bo jest spory dość dług u weta, jest też potężny minus na koncie Vivy.

Jeśli ktoś może wstawić coś na bazarek dla Gosi kotów, albo wpłacić pieniądze (konto Vivy z dopiskiem Matahari http://koty.sos.pl/), bylibyśmy bardzo wdzięczni. A sama Matahari na pewno poczuje się na tyle lepiej psychicznie, że zacznie znów pisać i informować o swoim stadzie.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pt cze 17, 2011 6:51 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Współczuje Gosi :(
U mnie dziura budżetowa jak lej po bombie :(
W tej chwili mogę tylko wątek podnieść :(

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt cze 17, 2011 10:19 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Podniosę wyżej, może jednak ktoś wypatrzy, może ktoś zajrzy.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt cze 17, 2011 12:21 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

W imieniu Matyhari i jej kotów prosze o pomoc.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pt cze 17, 2011 12:27 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

zaznaczę sobie
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt cze 17, 2011 16:23 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

:(

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob cze 18, 2011 12:01 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Mamy bazarek viewtopic.php?f=20&t=129239. Zapraszamy do przygarnięcia myszy.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Sob cze 18, 2011 12:43 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

I drugi bazarek dla naszych kotów.
viewtopic.php?f=20&t=129242

Tiris

Post » Nie cze 19, 2011 8:29 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie cze 19, 2011 11:41 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Hańka pisze:Zapraszam viewtopic.php?f=20&t=114801

Hańka dziękujemy za bazarek :)

Tiris

[poprzednia][następna]