FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 8:17 Re: Łódź 812+238-Teoś oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Tosia zaginęła 12 maja, wszyscy znani nam kociarze z okolicy zawiadomieni od tamtego czasu, z Mioniuski jako pierwszi - to podwórko obok.

Taizu, on na rumianek reaguje całkiem dobrze, wygląda na to, że najgorzej znosi mixol... Teraz na convie nieco się ustabilizował, boimy sie eksperymentować z innym mlekiem.....

Aga, jak zwykle pogubiłam się, masz pw, wyślij mi zdjęcia pingwinków na maila, pliss.

A, pani ze szpitala w Łagiewnikach z nasza minimalną pomocą złapała na sterylki trzy kotki :ok: i czai się na kocurka :ok: . Uwielbiam takie karmicielki :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro cze 08, 2011 8:37 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Aga, jakie śliczne te Twoje maluchy :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro cze 08, 2011 11:33 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Dwa mioty na Dowborczyków :strach: :strach: :strach: :strach:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro cze 08, 2011 11:38 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

annskr pisze:Dwa mioty na Dowborczyków :strach: :strach: :strach: :strach:

:strach:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 08, 2011 14:40 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Zaktualizowalam wątek adopcyjny viewtopic.php?f=13&t=101652

i tak nie dałam rady wszystkich naszych kotow umieścić...

Wiadomości od malego Teosia - je, je, je. Brzuszek nadal wielki, kupki nadal raz na dobę, za to wielkości dwóch ogonków. Przy przerwie miedzy posiłkami 6 godzin brzuszek ciut maleje, za to głodny malec drze się ja opętany :?

Cztery dziewczynki z gruzu przestawiane są na gerberki - i tylko dokarmiane mleczkiem, ale jedna z nich kategorycznie gerberków nie chce.. 1 sloiczek 1 na posilek dla panienek, 5 posiłków = 5 słoiczków na dobę..
Maluszki kończą pochłaniać piątą :strach: puszkę mixolu...

Rivier, psiak z połamanymi łapkami - złamane wszystkie (razem cztery) kości podudzia, strzalkowe i piszczelowe, w prawej przedniej i lewej tylnej łapce, obie te lapki są w gipsie. W lewej przedniej lapce złamana z przemieszczeniem była kość ramieniowa - złożona jest operacyjnie, zgwoździowana. Wem że lecznica policzy nam najmniejsze z możliwych kosztów za taki komplet zabiegów, wdzięczna jestem bardzo lecznicy za zniżki, ale .... nasze konto świeci pustkami, a to dopiero początek kosztów na leczenie psiaka...

Pomóżcie, proszę...

W tej chwili mamy następujace wpłaty na Rivierka - bardzo dziękujemy :1luvu:
300zł - z miau, Joanna z W-wy

kalewala

Post » Czw cze 09, 2011 7:44 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Mail od opiekunów Rivierka

"Psiak jest po operacji, udało się poskładać ten staw, ale dwie inne łapy też w gipsie, na razie została mu jedna sprawna L, ale ogólnie jest w dobrej formie. Jeździmy do niego codziennie, poznaje nas i strasznie się cieszy. Gipsy są założone na dwa – trzy tygodnie, ale lekarze mówią, że wszystko będzie ok J. Jest młodziutki (3 – 4 miesiące), więc wszystko powinno się pozrastać. W piątek zabierzemy go do domu, ale codziennie będziemy jeździć na zastrzyki z antybiotyku. Operacja wyszła trochę drożej niż przypuszczaliśmy (ok. 400zł), bo nastawiane były jeszcze na śpiocha te dwie łapy...."

Koziny - dwa mioty. Podobno właśnie otwierają oczka. Karmicileka karmi tam koty od kilku lat, nie wie, skąd kocięta, nigdy nie było..
Pan szukający wczoraj małej kotki dla swojego kocurka (niekastrata), bo kocurek ma potrzeby.. Pan zresztą na wyraźnej bani. Kolejny ktoś kochający koty - też na bani, w południe :?
Czy naprawdę wszyscy normalni ludzie mają już koty?
Opada mi wszystko.
Ostatnio edytowano Czw cze 09, 2011 11:56 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Czw cze 09, 2011 11:55 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Dwa kociaki z kk i kotka - nie wiem, czy dzika - pod M1.
Załamka.

kalewala

Post » Czw cze 09, 2011 20:14 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

annskr pisze:Dwa kociaki z kk i kotka - nie wiem, czy dzika - pod M1.
Załamka.

O rany! Żeby się chociaż coś wyadoptowywało, ale jakoś nic...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 10, 2011 0:40 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

annskr, pamiętasz jak rozmawiałyśmy we wtorek wieczorem przez telefon i do drzwi zapukała moja sąsiadka Martyna? Że na podwórku jest biały kot i czy to przypadkiem Paździu nie spruł?
Poleciałam łapać.
Przepiękny biało-rudy, dał się głasnąc i odskakiwał. Klatkę olał, kontener takoż :evil:
Zastawiłam i złapał się czarnuch:

Obrazek

Jajcaty i śmierdzący.
Już wycięty i wypuszczony.
Proszę dopisać.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt cze 10, 2011 0:43 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Chyba nie muszę nadmieniać, że nie ten biały to nie Paździu :mrgreen: Paździu zajmuje strategiczną pozycję na parapecie i - za przeproszeniem- nasrał mi ostatnio w parasol :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt cze 10, 2011 8:13 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

marija pisze:Chyba nie muszę nadmieniać, że nie ten biały to nie Paździu :mrgreen: Paździu zajmuje strategiczną pozycję na parapecie i - za przeproszeniem- nasrał mi ostatnio w parasol :evil: :evil: :evil:

8O
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt cze 10, 2011 8:36 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

marija pisze:Chyba nie muszę nadmieniać, że nie ten biały to nie Paździu :mrgreen: Paździu zajmuje strategiczną pozycję na parapecie i - za przeproszeniem- nasrał mi ostatnio w parasol :evil: :evil: :evil:

Przepraszam, ale :ryk: :ryk: :ryk:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt cze 10, 2011 9:16 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Biedaczek Paździoch, chyba niewygodnie mu było :ryk: :ryk:

Marijo, a o ktorej to z sąsiadką białego zmienionego w czarnego lapałyście? Różowy Wam nie mignął?

A sierio, to fajne, że kolejny producent kociąt unieszkodliwiony - skrzętnie dopisuję :ok: :1luvu:

Ciągle nowe informacje o kocich miotach, już nawet zapisywać mi się nie chce...
Ostatnio edytowano Pt cze 17, 2011 9:59 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Pt cze 10, 2011 11:18 Re: Łódź 812+241-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

gosiaa pisze:

Przepraszam, ale :ryk: :ryk: :ryk:

Baaaardzo.... :ryk:

Któregoś z ostatnich deszczowych dni wróciłam do domu i rozłożyłam parasol w pokoju, tak by wysechł. Kociska oczywiście go obsiadły, przewróciły i w "nieckę" jaką stworzył wywrócony rączką do góry parasol narobił Paździoszek. A co mu tu będzie parasol stał bezczynnie :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt cze 10, 2011 12:04 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

I co, obustronnie nieprzemakalny ten parasol :?:

Całe moje biuro ma atak :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kalewala

[poprzednia][następna]