50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon cze 06, 2011 21:11 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

NITKA/KARINKA pisze:Zapraszam do głosowania w ankiecie Miau.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=128472&start=0

Zagłosowane!!!

Przy okazji, mała statystyka po 3 dniach Allegro:
1. Glutek bezkonkurencyjny, ma 104 odsłony,
2. Bulwa i Plamka ex equo po 65 odsłon,
3. Czarny 43 odsłony.

Zauważcie że przez te wszystkie tygodnie struktura jest cały czas ta sama, na innych portalach też.

Przy okazji, muszę odświeżyć ogłoszenia na Tablicy, Kokosach itp., bo się właśnie przeterminują na dniach.

Aha, akcja plakatowa dała jakiś odzew? Ktoś zadzwonił? (no chyba że nadal Kinia nie miałaś czasu rozwiesić). Pytam, bo chyba jest jeszcze szansa na dodruk plakatów.

No i jeszcze przypomniały się mi dzisiaj nasze ambitne plany sprzed Waszych egzaminów dotyczące strony internetowej. A teraz już chyba będziecie mieć więcej czasu. Robimy? :piwa:

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pon cze 06, 2011 21:18 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Kinia, będziesz robić stronkę dla swoich podopiecznych??? Super! :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Pon cze 06, 2011 21:33 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Pętelka pisze:Kinia, będziesz robić stronkę dla swoich podopiecznych??? Super! :)

No pomysł był żeby zrobić i zebrać tam wszystko w sposób przystępny dla osób "nieforumowych" (tak jak na http://niekochane.org albo http://budrysek-koty.blogspot.com ) a potem kierować z całego świata na tę stronę. Będzie można zrobić nawet reklamę w Google AdWords czy coś.

Swoją drogą strona Budryska mi się ostatnio podoba. Proste, bez fajerwerków, a wszystko co trzeba jest.

Jakiś czas temu rafek1241 podjął się zaprojektowania wyglądu strony i całkiem fajnie to mu wyszło, to było tutaj:
viewtopic.php?f=13&t=122555&start=420

Mam nadzieję, że się nie zniechęcił ;)

A pod koniec roku wydamy KALENDARZ :mrgreen:
Chyba będzie miał tytuł "Plamka na każdy miesiąc"...

Adam
aburacze

Post » Pon cze 06, 2011 22:47 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Oj Adam, nie ładnie tak :mrgreen: Przecież ja pisałam już o akcji plakatowej ;> Jak siądę na stacjonarnego, to Ci tego poszukam 8) Chyba, że wcześniej sam znajdziesz :mrgreen:

Co do możliwości dodrukowania plakatów- z chęcią skorzystam, :) Tylko teraz może zrobimy inny tekst i zdjęcia ? Bo Bulwa, Plamka i Glucio te najnowsze mają super :D

Jutro zapytam rafka, czy ma dalej ochotę robić stronkę.
A, ja byłabym za tym, żeby nie podawać linku do wątku na miau, na tej stronce.

Tytuł kalendarza mnie rozwalił :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon cze 06, 2011 23:15 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

kinia098 pisze:Oj Adam, nie ładnie tak :mrgreen: Przecież ja pisałam już o akcji plakatowej ;> Jak siądę na stacjonarnego, to Ci tego poszukam 8) Chyba, że wcześniej sam znajdziesz :mrgreen:

Faktycznie, jakoś mi umknęło :oops: To tak jak się czyta miau o 2 w nocy bo za dnia czasu nie ma...
Ale już doczytałem!

kinia098 pisze:Co do możliwości dodrukowania plakatów- z chęcią skorzystam, :) Tylko teraz może zrobimy inny tekst i zdjęcia ? Bo Bulwa, Plamka i Glucio te najnowsze mają super :D

Oczywiście! Nowe zdjęcia są super. Zrobimy dodruk :mrgreen:

kinia098 pisze:A, ja byłabym za tym, żeby nie podawać linku do wątku na miau, na tej stronce.

Też uważam że to dobry pomysł. Tam będą dane kontaktowe itp.

kinia098 pisze:Tytuł kalendarza mnie rozwalił :ryk: :ryk: :ryk:

Spoko, nie przypisuję sobie praw ;)

Adam
aburacze

Post » Wto cze 07, 2011 4:42 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Głos oddany. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto cze 07, 2011 13:28 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

aburacze pisze:
Pętelka pisze:Kinia, będziesz robić stronkę dla swoich podopiecznych??? Super! :)

No pomysł był żeby zrobić i zebrać tam wszystko w sposób przystępny dla osób "nieforumowych" (tak jak na http://niekochane.org albo http://budrysek-koty.blogspot.com ) a potem kierować z całego świata na tę stronę. Będzie można zrobić nawet reklamę w Google AdWords czy coś.

Swoją drogą strona Budryska mi się ostatnio podoba. Proste, bez fajerwerków, a wszystko co trzeba jest.

Jakiś czas temu rafek1241 podjął się zaprojektowania wyglądu strony i całkiem fajnie to mu wyszło, to było tutaj:
viewtopic.php?f=13&t=122555&start=420

Mam nadzieję, że się nie zniechęcił ;)

A pod koniec roku wydamy KALENDARZ :mrgreen:
Chyba będzie miał tytuł "Plamka na każdy miesiąc"...

Adam

To naprawdę bardzo dobry pomysł. Kinia ogarnia takie stado, że przydałoby się miejsce gdzie można by to uporządkować i aktualizować. Nie każdy jest skłonny do wertowania wątków na miau np. w poszukiwaniu zdjęć czy konkretnych informacji.

Ale trafiłeś!!! Ja jestem wierną fanką Plamy!!! Zamawiam egzemplarz z autografem modelki!!! :)))
Może uda mi się pod koniec wakacji zorganizować jakiś wypad na parę dni na wybrzeże, to poszukam lokalizacji niedaleko Darłowa i zrobię zdjęcia do kalendarza i nowych ogłoszeń :) Koty to wyjątkowo wdzięczne fotograficznie tworzywo :)

Informatyk ze mnie kiepski, ale jakby była potrzebna inna pomoc to walcie śmiało :)

Pętelka

Post » Wto cze 07, 2011 17:56 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Bardzo dziękuję za głosy :1luvu: ale znowu nas cienko widzę :( A karma teraz by się przydała, bo już nie ma ani ziarenka :( Ktoś chętny zasponsorować ? W Świecie Karm jest teraz promocja, np. 20kg plus 20kg gratis.

Pętelko- o autograf, to pewnie nie będzie ciężko, bo Piti to brudas :mrgreen: A do nas zapraszam jak najbardziej ;) Widziałam się już z paroma forumowymi turystkami, więc i Ciebie z chęcią poznam :mrgreen:

I 5 " bezsensownych " istnień więcej... Od kotki z Wałowej ( pierwszy jej miot !! 8O ). Zapakowałam małe do kartonika, wyszłam z kamienicy i na środku ulicy karmicielka wyrwała mi karton z małymi.... Powstrzymam się tutaj od komentarzy.....
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 07, 2011 18:33 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Hehehe też mam jednego brudasa takiego. Mycie od wielkiego dzwonu ;)

Jak mi się uda to nie omieszkam wpaść:D

Jak to WYRWAŁA?! A jaki ma pomysł na przyszłość tych maluchów? Kolejne cudowne rozmnożenie?

Pętelka

Post » Wto cze 07, 2011 19:07 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Pętelka pisze:Jak to WYRWAŁA?! A jaki ma pomysł na przyszłość tych maluchów? Kolejne cudowne rozmnożenie?

Podbiegła do mnie, jak zobaczyła, że niosę maluchy. Zaczęła mówić, żebym je zostawiła i oddała, a przy tym ciągnęła za karton, który trzymałam w rękach...

Ja jestem bardzo! ciekawa, co będzie z małymi... Skoro karmicielka na wiosnę miała wysterylizować kicię i proszę, czyżby nie udało się? Nie było czasu ? Pieniędzy ? No to powodzenia z dodatkową piątką. Poza tym maluchy były jakieś dziwne, tzn. dwa a w sumie trzy. Jeden był ogromny, z wielką główką, jakby nie z rodzeństwa. Drugi natomiast zdecydowanie za mały, taki dziwnie krótki i prostokątny 8O Reszta wygląda chyba dobrze. Trzeci- urodził się ponoć bez łapki ( przy wyciąganiu małych rozmawiałam z mężem karmicielki... ) 8O 8O 8O Ja go tam nie widziałam; albo kotka wyniosła go kierując się prawami natury- słabszy osobnik jest odtrącany ? ( tak, dobrze myślę ? ) albo ja nie zauważyłam u któregoś braku łapeczki i kociak dalej tam jest.

......
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 07, 2011 19:37 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

8O 8O 8O 8O no tę babę ktoś powinien doprowadzić do porządku!!! Przecież te koty NIE SĄ jej własnością. Są bezdomne! Skoro nie dopilnowała sterylizacji jednej kotki,która się rozmnożyła i prawdopodobnie nie wszystkie kociaki są zdrowe to chyba świadczy, że jest totalnie nieodpowiedzialna i uważając, że niesie pomoc doprowadzi jedynie do tego, że koty się rozmnożą i zaraz będzie ich tam 50 z czego połowa chora, pogryziona przez psy lub potrącona przez samochody ;/ Jak ja nie cierpię głupoty i ignorancji. Z całym szacunkiem dla Pani za to, że je karmi, ale cholera niech zacznie myśleć...;(

Pętelka

Post » Wto cze 07, 2011 22:23 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Szukamy transportu do Warszawy dla 5 maluszków z Darłówka do DT :)
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 07, 2011 23:33 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

kinia098 pisze:Szukamy transportu do Warszawy dla 5 maluszków z Darłówka do DT :)

O, fajnie :)

Patrzyłaś na wątku transportowym? Ostatnio było kilka ofert, np.

Na Dogomani GosiaAla jeździ na tej trasie

(chodzi o Trójmiasto -> Warszawa)

Adam
aburacze

Post » Śro cze 08, 2011 5:21 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Kinga kiedy przyjedziesz do Koszalina???
Czas wypełnić deklarację i tym wszystkim starym pindom machać legitką przed oczyma.

Czy ten babsztyl na pewno wziął te maleństwa do domu? Kotkę też wzięła czy stwierdziła, że one same się nakarmią?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro cze 08, 2011 8:48 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

kinia098 pisze:
Pętelka pisze:Jak to WYRWAŁA?! A jaki ma pomysł na przyszłość tych maluchów? Kolejne cudowne rozmnożenie?

Podbiegła do mnie, jak zobaczyła, że niosę maluchy. Zaczęła mówić, żebym je zostawiła i oddała, a przy tym ciągnęła za karton, który trzymałam w rękach...

Ja jestem bardzo! ciekawa, co będzie z małymi... Skoro karmicielka na wiosnę miała wysterylizować kicię i proszę, czyżby nie udało się? Nie było czasu ? Pieniędzy ? No to powodzenia z dodatkową piątką. Poza tym maluchy były jakieś dziwne, tzn. dwa a w sumie trzy. Jeden był ogromny, z wielką główką, jakby nie z rodzeństwa. Drugi natomiast zdecydowanie za mały, taki dziwnie krótki i prostokątny 8O Reszta wygląda chyba dobrze. Trzeci- urodził się ponoć bez łapki ( przy wyciąganiu małych rozmawiałam z mężem karmicielki... ) 8O 8O 8O Ja go tam nie widziałam; albo kotka wyniosła go kierując się prawami natury- słabszy osobnik jest odtrącany ? ( tak, dobrze myślę ? ) albo ja nie zauważyłam u któregoś braku łapeczki i kociak dalej tam jest.

......

podejrzewam, że wkrótce same umrą, tylko w znacznie gorszy sposób. Może to durną babę otrzeźwi.

Z drugiej strony nie da się przez kogoś ich jej jakoś odebrać, że niby macie dla nich domy, karmiącą kotkę et cetera bomba?

A kastracją kotki będziesz się musiała sama zająć, na babsztyla chyba nie ma co liczyć. Swoją drogą powinna ponieść konsekwencje swego postępowania, choćby dopuszczenia do urodzenia się chorych małych.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]