kotx2 pisze:Amanda_0net pisze:Z tego co słyszałam są leki na padaczkę. Znajoma ma kota z padaczką. Podaje mu tabletki i ataków nie ma odkąd podaje lekarstwo.
całkiem padaczki wyleczyc nie można,leki powoduja wydłuzenie okresu miedzy jednym atakiem a nastepnym,niestety maja tez skutki uboczne ,chyba jak każdy lek zresztą,dużo też zależy od długości trwania takich ataków,które przy niepodawaniu leków wydłuzają sie.tyle wiem ,resztę doczytam na googlach i wrzucę tu linka
Dzięki

dagmara-olga pisze:Korespondentka pisze:Zgłosiła się dzisiaj z ogłoszenia Pani, która chętnie przygarnie Michalinkę. Miała bardzo podobną kotkę i też ta kotka była charakterna.
Pani jest z okolic Kamiennej Góry, w Kamiennej Górze pracuje. Hm.... woj. dolnośląskie. Będę szukała transportu i osoby do przeprowadzenia wizyty PA
Broszka mieszka gdzieś w tamtych okolicach - napisz do niej, może da radę. Nie wiem jednak dokładnie, jak daleko ma do Kamiennej.
Pytaj też na wrocławskich wątkach, często ludzie mają jakieś kontakty np rodzinne - to tylko 90 km
i mam do Ciebie pytanie - "staruszki i koty w sile wieku" - czy możesz tam dopisać przybliżony wiek kotów? Byłoby to pomocne, bo między 7 a 15 lat jest spora różnica
Czekam na informację o dokładnym miejscu zamieszkania tej Pani, bo w Kamiennej Górze pracuje, ale tam nie mieszka.
Wątek będzie uzupełniony o wiek kotów w najbliższym czasie. Oczywiście będzie to wiek przypuszczalny, bo trafiają do nas nie zawsze od właścicieli, często są to znajdy.