Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 14:12 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Ano mamy, tylko taki mały, na dwa koty najwyżej
Duża stwierdziła, że zbankrutowałaby gdyby osiatkować loggię
No i wstawiła drzwi siatkowe, żebyśmy z tym bandytą Dudusiem nie wyłazili
Chyba kosztowały tyle, co by ta siatka na cały :twisted: :roll: :mrgreen:
Ptachu, co tam u was?
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto cze 07, 2011 15:01 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Siedzę pod łóżkiem, stop
strasznie ciasno tu, stop
wszyscy chcą się wepchnąć, stop
za oknem błyskawice, stop

Ptachy w skrócie telegraficznym
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto cze 07, 2011 16:27 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

iwcia pisze:Siedzę pod łóżkiem, stop

Biedaku :( :( :(
I tak jesteś bezpiecznym kotem i zaopiekowanym przed burzami świata.
Fasolka rozumna
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 07, 2011 17:30 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

No wiesz co...
Mnie w stresy tam żadne błyskawice czy inne gromy nie wpędzą
Ale pusta miska...!!!!! Horror!!!!
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Wto cze 07, 2011 18:02 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Ptachu, boisz się burzy? No co ty! Ja się nie boję 8)
cwaniara Badyl
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro cze 08, 2011 12:19 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

My nie mamy burzy, choć nam ją od tygodnia obiecują. Obiecanki cacanki, a głupiemu kotu radość!
Inka
PS Mizianki dla Calineczki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 08, 2011 12:49 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Ptachu, Duduś mnie bije!!!!!
A Duża mnie uprała
Bardzo była zdumiona, bo byłam bardzo grzeczna, nie to co ten czarny bandyta co się darł wniebogłosy
Ale teraz to dopiero się kłaczę :twisted:
A jak wasz stan kłaczenia przy tych upałach? i jak się maja maluszki? Calineczka? elity?
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw cze 09, 2011 8:15 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Calineczka dziękuje za pamięć, tak teraz wyglądają jej oczka, walczymy o nie cały czas, wydaje mi się, że tym jednym oczkiem trochę widzi.
Obrazek Obrazek

A to jej braciszek, któremu czas zacząć szukać domu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Chłopak już nie dziczy, jeszcze trochę boi się samego łapania, ale rozmiziany pięknie mruczy.

Dziękujemy wszystkim, którzy wspomogli dzieciaki, Duża spłaciła dług ten zaciągnięty przy pierwszej wizycie u naszej doc, Calineczka ma zestaw kropli i maści i jeszcze udało mi się Dużej zamówić dziesięciokilowe opakowanie sanabelle kitten, tak, więc dzieciaki maja, co jeść na długo, choć mamy nadzieje, że chłopczyk znajdzie szybko dom. Z Calineczką będzie trudniej i dłużej, bo dziewczynka nadal wymaga ciągłego zakraplania i nie wiadomo czy da się to jedno oczko uratować, więc pewnie jeszcze długo będzie tymczasowała.

Duża coś przebąkuje o jakimś czarnym dziecku na działkach tam gdzie sterylizowała kotki, to dziecko jednej z tych dwóch kotek, których nie udało się Dużej w porę złapać. Dziecko bywa widywane, Duża chce tego afroamerykańca złapać i przynieść do nas, ciekawe gdzie ona go umieści :? .
Chyba czas pakować plecak i ruszać w świat w poszukiwaniu normalnego domu :?

Elity mają się bardzo dobrze, rozbrykały się na całego, Angielka wczoraj z Kurczakiem polowała na krople wody w wannie, ja tam nie wchodzę, brrrr moczyć sobie łapki, też coś, dzieciarnia :roll:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw cze 09, 2011 8:20 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

bagheera pisze:Ptachu, Duduś mnie bije!!!!!
A Duża mnie uprała
Bardzo była zdumiona, bo byłam bardzo grzeczna, nie to co ten czarny bandyta co się darł wniebogłosy
Ale teraz to dopiero się kłaczę :twisted:
A jak wasz stan kłaczenia przy tych upałach? i jak się maja maluszki? Calineczka? elity?
Principessa

Principessa,
musisz koniecznie pacnąć łapka porządnie Dudusia, żeby wiedział, że dam się nie bije, bo tez potrafia przyłożyć :wink:
Nam Duża w upały moczy grzbiet i boki aby było nam chłodniej, wykąpać chyba bym się nie pozwolił.
Stan zakłaczenia w naszym domu sięgnął zenitu, Duża mówi, że wszędzie fruwają nasze kłaki :twisted:

Ptachu

iwcia

Post » Czw cze 09, 2011 8:20 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

iwcia pisze:Calineczka dziękuje za pamięć, tak teraz wyglądają jej oczka, walczymy o nie cały czas, wydaje mi się, że tym jednym oczkiem trochę widzi.
Chłopak już nie dziczy, jeszcze trochę boi się samego łapania, ale rozmiziany pięknie mruczy.
Dziękujemy wszystkim, którzy wspomogli dzieciaki, Duża spłaciła dług ten zaciągnięty przy pierwszej wizycie u naszej doc, Calineczka ma zestaw kropli i maści i jeszcze udało mi się Dużej zamówić dziesięciokilowe opakowanie sanabelle kitten, tak, więc dzieciaki maja, co jeść na długo, choć mamy nadzieje, że chłopczyk znajdzie szybko dom. Z Calineczką będzie trudniej i dłużej, bo dziewczynka nadal wymaga ciągłego zakraplania i nie wiadomo czy da się to jedno oczko uratować, więc pewnie jeszcze długo będzie tymczasowała.
Duża coś przebąkuje o jakimś czarnym dziecku na działkach tam gdzie sterylizowała kotki, to dziecko jednej z tych dwóch kotek, których nie udało się Dużej w porę złapać. Dziecko bywa widywane, Duża chce tego afroamerykańca złapać i przynieść do nas, ciekawe gdzie ona go umieści :? .
Chyba czas pakować plecak i ruszać w świat w poszukiwaniu normalnego domu :?
Elity mają się bardzo dobrze, rozbrykały się na całego, Angielka wczoraj z Kurczakiem polowała na krople wody w wannie, ja tam nie wchodzę, brrrr moczyć sobie łapki, też coś, dzieciarnia :roll:
Ptachu

Ptachu, Duża Cię kocha, nie szukaj innego domu. Wiesz, żaden nie jest normalny, mój wcale nie jest :( .
Fajnie, że Angielka przyjaźni się z Kurczakiem.
Ten mały braciszek Calineczki ma papuśny pyś, mówi moja duża. Czasem się martwię, że ona chciałaby kocurka. Nie mówiąc o psie, wiecznie coś gada o psach :? .
Pozdrawiam Cię bardzo, Ptachu i trzymam zawinięty ogonek
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 09, 2011 8:21 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

caldien pisze:Ptachu, boisz się burzy? No co ty! Ja się nie boję 8)
cwaniara Badyl

Badylku,
ja się nie boje burzy, tylko wycofuje się na z góry upatrzone bezpieczne pozycje :oops:

Ptachu przezorny

iwcia

Post » Czw cze 09, 2011 8:22 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Jak ja Cie rozumiem... :oops:
Czas ów spedzilem pod wanna :oops:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw cze 09, 2011 8:23 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

iwcia pisze:
caldien pisze:Ptachu, boisz się burzy? No co ty! Ja się nie boję 8)
cwaniara Badyl

Badylku,
ja się nie boje burzy, tylko wycofuje się na z góry upatrzone bezpieczne pozycje :oops:

Ptachu przezorny

O! Tak!
Powinienes zostac naszym rzecznikiem prasowym :ok:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw cze 09, 2011 9:40 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Bidulinka :(
Bardzo, bardzo mocne kciuki za Calineczkę :kotek:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt cze 10, 2011 9:21 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Pamiętacie jak pisałem o pewnej karmicielce, co to jej było ciężko załapać kota do klatko-łapki i nie mogła wziąć tej kotki po sterylce, bo ma już jednego kota, ale szczęśliwie udało się kotkę złapać i wysterylizować.
To ona:
ObrazekObrazekObrazek

Mieszka u nas w klatce już od dwóch tygodni, ku rozpaczy Dużej okazało się, że ta kotka nie jest taka dzika i żal ją wypuszczać na ten niebezpieczny parking. Duża wpadła na szatański pomysł ;) i od pierwszego dnia zaczęła pracować nad karmicielką i chyba się udało, ale trzymajcie mocno kciuki, aby wszystko poszło tak jak trzeba.
Kotka najprawdopodobniej w poniedziałek przeprowadzi się do karmicielki i zostanie tam na stałe o ile nie zamorduje jej rezydentka.

Duża będzie nas ogłaszać i szukać domu. Miś nie ma szansy na dom, Duża po raz pierwszy się poddała i mówi, że jest pewna, że Miś z nami zostanie, bo nikt go nie zechce, ale Duzi nie mogą mieć kolejnego kota na stałe zwłaszcza w obecnej sytuacji, wiec muszą jednemu z nas znaleźć nowy dom. Duży nie potrafił zdecydować, kto z nas ma szukać domu, Duża zdecydowała, że wszyscy szukamy domu i ten, kto pierwszy znajdzie tego oddadzą, Dużej marzy się dla któregoś z nas fajny forumowy dom, ale jak wiadomo nadzieja matką głupich jest :(
Może ktoś chce Kurę albo Kurczaka – Pluszowego Kotka albo Sysunie – Kotka Znikotka lub Kratunie - Kotka o Bardzo Małym Rozumku ?

Pilnie też szukamy domów dla psów, dwa są tymczasowe, szukają domów już od dwóch lat i nikt o nie, nie pyta, więc gdyby ktoś chciał Rudzię lub Czardasza, to psy Dużej to Duża jest zdecydowana je oddać o ile dom będzie taki super, super.

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]