U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 10:34 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Zdjęcie w stylu "babciu a czemu masz takie wielkie oczka"

Obrazek
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto cze 07, 2011 10:36 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Megana pisze:Czy dla równowagi na Pomorzu nic się nie dzieje...? :>

a co tu pisać
poprostu "krajobraz po bitwie"

jarekm

Post » Wto cze 07, 2011 10:58 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lucek parapetowy
Z parapetu najlepiej skacze się psu na plecki

Przepraszam za jakość zdjęć, robione komórką

jakość tak samo dupowata jak mój nastrój

jarekm

Post » Wto cze 07, 2011 12:21 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

O i jeszcze takie znalazłem na komórce

jarekm

Post » Czw cze 09, 2011 10:07 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Ja proszę zdjęcie Lucka jak jeździ psu na plecach :lol:

Fresh news: rozważam wyjście z forum. Z powodu dziobania którego nie mogę zaakceptować. Jeśli się tak stanie, poinformuję na wątku oraz podam nicki osób które mają do mnie kontakt.

Nowiny inne: Wikusia ma nowego kumpla "przez-szybkę". Jest zachwycona gdy wieczorem przychodzi na balkon hałaśliwy jeż podjadać kotom karmę. Śpiewa do niego, tańczy przy oknie balkonowym, nie idzie jej oderwać. I codziennie wieczorem na niego czeka :lol:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw cze 09, 2011 14:20 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Poker71 pisze:4:30 śpimy... sen lekki bo pół godziny wcześniej Gryzelda uznała za stosowne poinformować całą okolicę że się obudziła.. więc bardziej taki półsen.
W owym półśnie TŻ zrobił rzecz straszną- wyciągnął rękę nad głowę, ręka powędrowała za łóżko akurat i nieszczęśliwie w miejsce gdzie akurat znajdowała się przechadzająca się Gryzelda.
Dotknięcie dla koteczka jest sygnałem "nie śpimy" w związku z czym w istocie po pół sekundzie już nie śpimy.
Gryzelda bowiem na dotknięcie reaguje przeraźliwym wysokim MIAUUUUU. Tuż nad naszymi głowami.

5:00 śpimy ze względu na wydarzenia wyżej opisane snem BARDZO lekkim. coś nas obłazi, ugniata itd. TŻ się potem przyznaje że śniło mu się że jest na akupresurze i chińczyk okazał się sadystą. Czemu mnie to nie dziwi?

5:30 Wikusia korzysta z tego że Gryzelda nadal się zajmuje nocnymi koszmarami TŻta i W PEŁNI wykorzystuje dostępną przestrzeń. W pełni oznacza również w pełnym galopie i z przytupem.

5:45 Gryzelda dostrzegła śmigającą Wikusię i jest oburzona że sobie drugi kot pozwala bez niej. Dwa koty w pełni wykorzystują dostępną przestrzeń. W pełni oznacza również w pełnym galopie i z przytupem.

Po kwadransie unikatowy pokaz stepowania na dwa koty zmusza nas do zwleczenia zwłok. Zwłoki numer jeden potykają się w progu o białą wielką fokę która właśnie szykuje się do snu. Zwłoki numer dwa zastanawiają się, czemu w całym domu pod nogami chrupią kocie chrupki.

Pokerku, przeczytałam i uśmiałam się tak, że ledwo byłam w stanie odczytać TŻowi, który patrzył jak na UFO. Zdarzenia z 4.30 u nas tez są na porządku dziennym.. a raczej nocnym.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie lip 03, 2011 12:04 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Mam prośbę do wszystkich którzy czasem zaglądają.

Prośba nietypowa, ale dla mnie ważna.

Wczoraj w idiotyczny zgubiłam portfel ze sporą ilością gotówki (której aktualnie mi brakuje mocno) i wszystkimi dokumentami. Makabra. W głębi ducha miałam nadzieję że ktoś się zlituje i chociaż dokumenty odeśle....

Dziś na adres zameldowania przyszedł Pan i oddał mojej mamie cały porfel. ZE WSZYSTKIM, Z KASĄ TEŻ. Nie chciał wziąść pieniędzy, prosił tylko żeby się pomodlić za jego mamę Mariannę.

Nie wiem czy Mama tego Pana jest chora, czy może umarła. Nic nie wiem. Wiem tylko, że dawno nie spotkałam się z czymś takim.

Dziś niedziela. Mam prośbę do wszystkich którzy zechcą, żeby się pomodlić za tą Panią, w kościele albo w domu....

Poker71

Post » Nie lip 03, 2011 13:25 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Poker71 pisze:Mam prośbę do wszystkich którzy czasem zaglądają.

Wczoraj w idiotyczny zgubiłam portfel ze sporą ilością gotówki (której aktualnie mi brakuje mocno) i wszystkimi dokumentami. Makabra. W głębi ducha miałam nadzieję że ktoś się zlituje i chociaż dokumenty odeśle....

Dziś na adres zameldowania przyszedł Pan i oddał mojej mamie cały porfel. ZE WSZYSTKIM, Z KASĄ TEŻ. Nie chciał wziąść pieniędzy, prosił tylko żeby się pomodlić za jego mamę Mariannę.

Nie wiem czy Mama tego Pana jest chora, czy może umarła. Nic nie wiem. Wiem tylko, że dawno nie spotkałam się z czymś takim.

Dziś niedziela. Mam prośbę do wszystkich którzy zechcą, żeby się pomodlić za tą Panią, w kościele albo w domu....

Możesz na mnie liczyć - idę do kościoła wieczorem.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie lip 03, 2011 18:16 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Rzeczywiście, cud prawie - choć do licha, powinniśmy uważać, że to normalne, prawda?
Tak czy siak, wieczorem pomyślę ciepło o Panu i Jego Mamie. Wierzę, że dobre myśli mają moc.

PS - Poker, strasznie zaniedbujesz wątek.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon lip 04, 2011 20:26 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Poker71 pisze:Dziś niedziela. Mam prośbę do wszystkich którzy zechcą, żeby się pomodlić za tą Panią, w kościele albo w domu....

Pokerku, załatwione.

Co u Wikuni?
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pon lip 04, 2011 20:38 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Poker71 pisze:Mam prośbę do wszystkich którzy czasem zaglądają.

Zrobione
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 22, 2011 12:41 Re: Redziaki Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Piękna, marmurkowa Mirmiłek z zielonymi oczami odeszła dziś, zanim zdążyłam dojechać do niej lecznicy i ją choć przytulić .... nie poczekała na mnie...

viewtopic.php?f=1&t=130641

Jedyne co zdążyła to nadstawić łebek do głaskania, wczoraj gdy zostawiałam ją w lecznicy.

W trakcie walki z własną słabością, szukania pracy, jeżdżenia po lekarzach, TŻtowych wyjazdów.... nie zauważyłam, nie rozumiałam, nie widziałam. Nie rozumiem tego co się stało, nie wiem jak się mogło stać, że zrozumiałam sytuację dopiero wtedy, gdy było już za późno....

Prawda jest taka, że za to wszystko zapłaciła Mirmiłek. Prosiła mnie o pomoc, a ja nie zrozumiałam, zajęta sobą i własnymi problemami nie chciałam widzieć. Nie wiem o czym myślałam, nie wiem nic poza tym że nie ma już Mirmiłka.

Obrazek

Chyba nie chcę kolejnych kotów na balkonie.... Zawodzę je.

Poker71

Post » Pt lip 22, 2011 17:02 Re: Redziaki Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Przykro mi Krysiu...ja też zawiodłam moją ukochaną Fruzię, mamę Lesia, chorowała, a ja łudziłam się że będzie lepiej, nie miałam czasu...i znalazłam ją martwą, leżącą na środku parkingu...nikt nie uprzątnął jej ciałka...od tego czasu zupełnie nie mogę się pozbierać i nie widzę sensu w pomaganiu kotom...ją pierwszą wysterylizowałam, kochałam...ciężko sobie wybaczyć...mogłam znależć jej domek, była taka kochana....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt lip 22, 2011 19:49 Re: Redziaki Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Marea pisze:Przykro mi Krysiu...ja też zawiodłam moją ukochaną Fruzię, mamę Lesia, chorowała, a ja łudziłam się że będzie lepiej, nie miałam czasu...i znalazłam ją martwą, leżącą na środku parkingu...nikt nie uprzątnął jej ciałka...od tego czasu zupełnie nie mogę się pozbierać i nie widzę sensu w pomaganiu kotom...ją pierwszą wysterylizowałam, kochałam...ciężko sobie wybaczyć...mogłam znależć jej domek, była taka kochana....

Dziewczyny, nie da się po prostu pomóc wszystkim dzikim kotom, nawet tym ulubionym. Ja też przeżywam śmierć lub zaginięcie każdego z moich podwórkowców, ale nie ma na to rady. Miałam jeszcze niedawno takie fajne roczne rodzeństwo, szylkretkę i marmurka, które nie dały się oswoić i wróciły na podwórko. No i pewnego dnia marmur przepadł bez śladu :( Rozpytywałam, rozwiesiłam ogłoszenia - bez odzewu. A w tydzień później samochód przejechał kilkuletnią czarną kotkę. Teraz martwię się o pozostałe koty, ale mam świadomość, że niewiele mogę dla nich zrobić prócz dokarmiania, sterylek i ewentualnego leczenia.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt lip 29, 2011 21:30 Re: Redziaki Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Pozdrawiamy.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]