Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 20:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

A u mnie nie ma ani jednego. Ominęły mnie chrabąszcze majowe :evil:
Żaden nie trafił na mój balkon :evil:
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pon cze 06, 2011 22:48 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

a ja mam sezon pogryzienia przez komary :evil: :evil: :evil:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon cze 06, 2011 22:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Haker1 pisze:A u mnie nie ma ani jednego. Ominęły mnie chrabąszcze majowe :evil:
Haker

Nie przejmuj się Duża mówi, że teraz pora na takie ciut mniejsze co się czerwczaki nazywają, czy jakoś tak, też fajowskie :) Po nich też sobie rzygniesz jak należy :mrgreen:

Rych
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pon cze 06, 2011 23:05 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

ide spac, miaudobranoc mala czarna kocia slodyczy ty moja :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto cze 07, 2011 4:59 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Haker1 pisze:A u mnie nie ma ani jednego. Ominęły mnie chrabąszcze majowe :evil:
Haker

U nas też nie było 8O .
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 07, 2011 5:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Kociara82 pisze:Fasolciu, bardzo dobrze, ze Duza potrafi uciac durna gadke taka riposta, natomiast sa tacy, co lubia sie wymadrzac wlasnie pod katem wiary niby, ze trzeba pomagac ludziom bo to i tamto. A ja twierdze, ze kotom rowniez z tych samych wzgledow nalezy pomagac. Wierza w Boga, w to ze stworzyl swiat, ludzi itp? A kto stworzyl koty? He? Same sie z powietrza nie wziely. Skoro taka osoba uwaza, ze Bog stworzyl WSZYSTKO to dlaczego nie przyjmie do wiadomosci, ze kot tez jest bozym stworzeniem i tak samo potrzebuje naszej opieki, pomocy? A nawet bardziej? Bo czlowiek sam w sobie jest istota niezalezna. A kot? Bez pomocy czlowieka marny jego los, zginie! Czyz nie? :kotek:

Mnie kiedyś powiedziała koleżanka - baaardzo mądra, przecież nauczycielka: "W Biblii jest napisane, że człowiek jest najważniejszy".
:(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 07, 2011 5:46 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:
Haker

U nas też nie było 8O .
Fasolka
I u nas 8O
A przeciez MUSZA byc.

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto cze 07, 2011 7:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

No właśnie i co będzie z chrabąszczami. Na pewno z dużą nie przegapiłybyśmy.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 07, 2011 8:00 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

A co to są chrabąszcze?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto cze 07, 2011 8:00 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:
Kociara82 pisze:Fasolciu, bardzo dobrze, ze Duza potrafi uciac durna gadke taka riposta, natomiast sa tacy, co lubia sie wymadrzac wlasnie pod katem wiary niby, ze trzeba pomagac ludziom bo to i tamto. A ja twierdze, ze kotom rowniez z tych samych wzgledow nalezy pomagac. Wierza w Boga, w to ze stworzyl swiat, ludzi itp? A kto stworzyl koty? He? Same sie z powietrza nie wziely. Skoro taka osoba uwaza, ze Bog stworzyl WSZYSTKO to dlaczego nie przyjmie do wiadomosci, ze kot tez jest bozym stworzeniem i tak samo potrzebuje naszej opieki, pomocy? A nawet bardziej? Bo czlowiek sam w sobie jest istota niezalezna. A kot? Bez pomocy czlowieka marny jego los, zginie! Czyz nie? :kotek:

Mnie kiedyś powiedziała koleżanka - baaardzo mądra, przecież nauczycielka: "W Biblii jest napisane, że człowiek jest najważniejszy".

A czy powiedziała w którym miejscu to znalazła?
Szkoda, że nie doczytała w Księdze Rodzaju, że zwierzęta są szczególnym dziełem Bożym i są jedynymi dziełami Bożymi pobłogosławinymi podwójnie, coś wybiórczo czytała Biblie :?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto cze 07, 2011 8:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

iwcia pisze:
MalgWroclaw pisze:

A czy powiedziała w którym miejscu to znalazła?
Szkoda, że nie doczytała w Księdze Rodzaju, że zwierzęta są szczególnym dziełem Bożym i są jedynymi dziełami Bożymi pobłogosławinymi podwójnie, coś wybiórczo czytała Biblie :?

Pewnie wcale nie czytała, tylko słyszała od interpretatora - w Biblii najłatwiej wyczytać to, co się chce, nie zważając na kontekst historyczny, styl. Kilka wojen było z tego powodu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 07, 2011 8:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

No, tę nauczycielkę to ja bym zapytała o jej dyplom z teologii...

MaryLux

Post » Wto cze 07, 2011 8:18 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Rozumiem, że Biblia może być dla niej za trudna, bo to nie łatwa książka, ale przecież dla swoich wiernych kościół stworzył katechizmy, aby łatwiej zrozumieli rzeczy najważniejsze.
Ja zaczęłam interesować się biblią dzięki kotom ; ) chciałam wiedzieć jak przedstawiane były zwierzęta przez ówczesnych ludzi i jaki mieli do nich stosunek, przyznam, że Biblia mnie zafascynowała, jako dzieło literackie, ma ona wielorakie znaczenie: dosłowne, symboliczne, mistyczne jak dla mnie jest najlepszą książką, jaką stworzył człowiek.
Dzięki niej łatwiej mi też dyskutować z katolikami, który uważają, że zwierzęta to tylko rzeczy i mogą z nimi robić, co chcą, a tak twierdzą tylko Ci, którzy nie znają ani Biblii ani katechizmu.

Przepraszam za ot, ale mnie nerwy biorą jak ludzie opowiadają takie głupoty jak Twoja koleżanka :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto cze 07, 2011 9:36 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Co ciekawe, we Wrocławiu jest dość znany ks. prof. Roman Rogowski, dogmatyk - od paru ładnych lat tworzy kierunek zwany teoekologią. I to m.in. jego doktorant w ramach tego kierunku postawił hipotezę, że można mieć nadzieję na niebo dla zwierząt. Czyli to, co my wiemy intuicyjnie.
A swoją drogą polecam książki ks. Rogowskiego.

MaryLux

Post » Wto cze 07, 2011 10:10 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Nie rozmawiam z Nią już na żadne tematy, nie tylko teologiczne.
Polecam stronę http://www.animalpastor.eu

Ale się zrobiło poważnie, a ja nic nie rozumiem :oops:
Fasolka :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]