Żaden nie trafił na mój balkon

Haker
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Haker1 pisze:A u mnie nie ma ani jednego. Ominęły mnie chrabąszcze majowe
Żaden nie trafił na mój balkon![]()
Haker
Haker1 pisze:A u mnie nie ma ani jednego. Ominęły mnie chrabąszcze majowe
Haker
Kociara82 pisze:Fasolciu, bardzo dobrze, ze Duza potrafi uciac durna gadke taka riposta, natomiast sa tacy, co lubia sie wymadrzac wlasnie pod katem wiary niby, ze trzeba pomagac ludziom bo to i tamto. A ja twierdze, ze kotom rowniez z tych samych wzgledow nalezy pomagac. Wierza w Boga, w to ze stworzyl swiat, ludzi itp? A kto stworzyl koty? He? Same sie z powietrza nie wziely. Skoro taka osoba uwaza, ze Bog stworzyl WSZYSTKO to dlaczego nie przyjmie do wiadomosci, ze kot tez jest bozym stworzeniem i tak samo potrzebuje naszej opieki, pomocy? A nawet bardziej? Bo czlowiek sam w sobie jest istota niezalezna. A kot? Bez pomocy czlowieka marny jego los, zginie! Czyz nie?
I u nasMalgWroclaw pisze:Haker1 pisze:A u mnie nie ma ani jednego. Ominęły mnie chrabąszcze majowe
Haker
U nas też nie było.
Fasolka
MalgWroclaw pisze:Kociara82 pisze:Fasolciu, bardzo dobrze, ze Duza potrafi uciac durna gadke taka riposta, natomiast sa tacy, co lubia sie wymadrzac wlasnie pod katem wiary niby, ze trzeba pomagac ludziom bo to i tamto. A ja twierdze, ze kotom rowniez z tych samych wzgledow nalezy pomagac. Wierza w Boga, w to ze stworzyl swiat, ludzi itp? A kto stworzyl koty? He? Same sie z powietrza nie wziely. Skoro taka osoba uwaza, ze Bog stworzyl WSZYSTKO to dlaczego nie przyjmie do wiadomosci, ze kot tez jest bozym stworzeniem i tak samo potrzebuje naszej opieki, pomocy? A nawet bardziej? Bo czlowiek sam w sobie jest istota niezalezna. A kot? Bez pomocy czlowieka marny jego los, zginie! Czyz nie?
Mnie kiedyś powiedziała koleżanka - baaardzo mądra, przecież nauczycielka: "W Biblii jest napisane, że człowiek jest najważniejszy".
iwcia pisze:MalgWroclaw pisze:Kociara82 pisze:Fasolciu, bardzo dobrze, ze Duza potrafi uciac durna gadke taka riposta, natomiast sa tacy, co lubia sie wymadrzac wlasnie pod katem wiary niby, ze trzeba pomagac ludziom bo to i tamto. A ja twierdze, ze kotom rowniez z tych samych wzgledow nalezy pomagac. Wierza w Boga, w to ze stworzyl swiat, ludzi itp? A kto stworzyl koty? He? Same sie z powietrza nie wziely. Skoro taka osoba uwaza, ze Bog stworzyl WSZYSTKO to dlaczego nie przyjmie do wiadomosci, ze kot tez jest bozym stworzeniem i tak samo potrzebuje naszej opieki, pomocy? A nawet bardziej? Bo czlowiek sam w sobie jest istota niezalezna. A kot? Bez pomocy czlowieka marny jego los, zginie! Czyz nie?
Mnie kiedyś powiedziała koleżanka - baaardzo mądra, przecież nauczycielka: "W Biblii jest napisane, że człowiek jest najważniejszy".
A czy powiedziała w którym miejscu to znalazła?
Szkoda, że nie doczytała w Księdze Rodzaju, że zwierzęta są szczególnym dziełem Bożym i są jedynymi dziełami Bożymi pobłogosławinymi podwójnie, coś wybiórczo czytała Biblie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości