Moderator: Moderatorzy
asia2 pisze:(...)
Moja Berta, gdy dostała dziś kropłowkę dożylną 150 ml prawie od razu wszystko wysiusiała. Nie wiem co się tam zatrzymało w organizmie. Poza tym jest słabsza. Obawiam się że stan się pogarsza. jeszcze jakaś dodatkowa nadżerka się wdała w pysiu i tak obolałym. Lekarz zaproponowała convenie ale ja nie wiem czy jest sens ją truć. Na pewno nerki nie pracują już prawie zupełnie i pewnie wyniki krwi też ma coraz gorsze. Mocznik pewnie nie spadł ani trochę.
Pomyśłałam, że może ze trzy razy dziennie będę podawać jej po 50 ml dożylne płynu. Zachowam alusan i ten lek na ciśnienie i dam jej spokój.
jak myślicie?
Miodalik pisze:Asia2 spotkalam sie z twierdzeniem (m.in.moj vet, ale jestem pewna ze czytalam tez gdzies w tym watku), ze convenia nie uszkadza nerek, a ma szanse poprawic samopoczucie Berty, nadzerka pewnie ja boli, utrudnia jedzenie itd.
Nie jestem pewna czy rozpatrywanie podania antybiotyku tylko w kategorii trucia jest wlasciwe...
quistis84 pisze:Miała niestety tylko badanie krwi. Jak będę miała wyniki to na pewno je umieszczę. Które z badań należałoby wykonać najprędzej? Obudziła się we mnie nadzieje, tylko martwię się tym ciężkim oddechem i charczeniem, boję się, że zbliża się koniec:(
Miodalik pisze:Asia2 spotkalam sie z twierdzeniem (m.in.moj vet, ale jestem pewna ze czytalam tez gdzies w tym watku), ze convenia nie uszkadza nerek, a ma szanse poprawic samopoczucie Berty, nadzerka pewnie ja boli, utrudnia jedzenie itd.
Nie jestem pewna czy rozpatrywanie podania antybiotyku tylko w kategorii trucia jest wlasciwe...
quistis84 pisze:Miała niestety tylko badanie krwi. Jak będę miała wyniki to na pewno je umieszczę. Które z badań należałoby wykonać najprędzej? Obudziła się we mnie nadzieje, tylko martwię się tym ciężkim oddechem i charczeniem, boję się, że zbliża się koniec:(
quistis84 pisze:...Dzisiaj poczekam jeszcze na wyniki morfologii, może zacznie produkować czerwone krwinki i poradzi sobie z anemią, ale jeśli nie podejmie walki......
quistis84 pisze: Jestem z okolic Oświęcimia, a wadę wykryto w Bielsku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości