Miau Adopcje(11 do adopcji, 3 z budek, 3 rezyd.+TIGRA)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 31, 2011 6:58 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:D
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro cze 01, 2011 8:02 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Obrazek

maria_kania

Post » Czw cze 02, 2011 7:17 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Obrazek

maria_kania

Post » Pt cze 03, 2011 7:23 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Obrazek

maria_kania

Post » Nie cze 05, 2011 14:53 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

domki
czekamy na WAS!
PROSIMY!
Obrazek

maria_kania

Post » Nie cze 05, 2011 20:00 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

No co tam kociaste u was? Gdzie te wasze domki?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto cze 07, 2011 7:33 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

wczoraj były nowe foty,
spróbuje dzis je umiescić na wątku
Obrazek

maria_kania

Post » Wto cze 07, 2011 20:59 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

dodane fotki!
Obrazek

maria_kania

Post » Wto cze 07, 2011 23:47 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

RKa pisze:Jesteśmy po wizycie. Pan doktor sympatyczny, dokładnie Zoi pooglądał z każdej strony, stwierdził, że to alergia, kicia dostała zastrzyk żeby nie swędziało itd.. Wykupiliśmy lekarstwo.. No i Zoi będzie miała święto bo ma dostawać przez najbliższy czas tylko kurczaka.. Po tygodniu mamy zobaczyć.. Wzięłam fakturę wypisaną na mnie. Nie wiem czy to dobrze czy nie..
Odwołałam też jutrzejsze spotkanie z osobą, która miała nas zawieźć na Chylonię.. Ale usłyszałam przy okazji, że wet będzie ze mnie zdzierał kasę i że mam nalegać (napierać na fundację) na to badanie krwi (wet odradzał, chce spróbować najpierw eliminować karmę). Nie do końca wiem, co o tym myśleć. Mi samej pan doktor odpowiada, cierpliwie mi wszystko wyjaśniał i miał dobre podejście do kici. Pazurki też obcięte.

ha ha napierać na fundacje żeby dała na drogie badania :) to się uśmiałam...ciekawe kto jest takim "wujkiem dobrą radą?" czyżby osoba która kota mi do hotelu przywiozła? i która woziła go do kasprzyka?
nikt się mnie nie pytał czy stac mnie na tego kota, po prostu dostałam ją i kilka puszek dla niej (hotelowałam zoi bezpłatnie po to aby nie obciążać grupy faktura za nią), sama ją utrzymywałam i płaciłam za weta. bo niby skąd fundacja ma brać pieniądze? z nieba? fundacja to my: ja, marlena, maria, monika, i reszta. ile zarobimy- tyle mamy. nikt nam niczego nie daje, znikąd nam z nieba nie spada.
oczywiście gdy istnieją ku temu bardzo ważne przesłanki-robimy drogie badania. ale jeżeli dr popławski mówi dieta- to nie ma o czym dyskutować. po co robić badania, morfologie gdy nie ma ku temu zasadności i zaleceń weta?
oczywiście kasia pomożemy zawsze w potrzebie i kryzysie, faktury musza do mnie trafic do 29 dnia miesiąca. ja wysyłam do vivy.
dziękuje za opiekę nad zoi :) ONA JEST JAKBY NIE PATRZEC NADAL MOIM
TYMCZASEM :!: :ryk:

w piątek do adopcji idzie pulcheria lub tigra :)
jutro czeka nowe życie miecia i pudzianka :)
a turlaczek w weekend pojechał do pawła pracy (marii męża)
dorotka w nowym DT który ją adoptował :)

to sobie będę bimbać :piwa: :wink: mało kotów mi zostanie :)
Ostatnio edytowano Śro cze 08, 2011 0:07 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto cze 07, 2011 23:55 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

maria_kania pisze:dodane fotki!

wow-dziekujęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęe :1luvu: :ok:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro cze 08, 2011 0:06 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

maria_kania pisze:CZARNO- BIAŁA PULCHERIA
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
czarno-biała grubcia to ideał: nie niszczy, nie brudzi, leży, mizia się, nie sprawia najmniejszych problemów. Kochana 3-4 letnia koteczka, po sterylizacji, po testach fiv/felv (negatywne), odrobaczona. Gorąco polecam do domu, który pragnie grzecznego kotka. Bardzo lubi swoją miseczkę z jedzonkiem oraz spać, spać, spać.
ObrazekObrazek

KUBUŚ
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Jestem Kuba ok. 4- 5 letni szwedaczek. Mieszkalem na osiedlu, gdzie nie powodzilo mi sie za dobrze, stracilem wiekszosc zebów - dlatego musze znalezc nowy dom, który o mnie zadba. Jestem kastratem, mam testy fiv/felv negatywne.
Pokochaj mnie prosze, do hotelu trafilem w tragicznym stanie, juz jestem zdrowy, ale nadal chudzienki. Jestem czystym kotkiem, ogromnie lubie pieszczoty.
zdjecia z dnia 06.06.11r.
-kocurek miziak na maksa!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

PUDZIANEK
11 LAT, CHORY PĘCHERZ, KARMA URINARY ROYAL CANIN. wielki wielkolud szaro- biały z duszą elfa moja miłość i sympatia nad sympatie. dzis kręcilismy o nim reportaż. on jest kotem zasługującym na szczególną uwagę.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zmarla moja opiekunka, stalem sie kotkiem bezdomnym, ja i mój klega Miecio. Wiem, ze nikt nie pokocha kota olbrzyma, do tego z tak ogromna nadwaga. Ale caly czas nie trace wiary w dobre serce czlowieka. Wnuczka mojej Pani oplacila nam na miesiac hotelik, ale to nie jest rozwiazanie- my pragniemy domku, kanapy. Jest nam dobrze u naszej nowej opiekunki, która by nas chetnie adoptowala, ale sama ma mase porzuconych zwierzat i nie moze trzymac kolejnych w swoim domu. Jestem milym kotkiem i zgodze sie isc do nowego domku bez Miecia, bo wiem ze on jest sliczny i znajdzie nowy dom staly szybko. Ja zas nie dosc, ze mam 11 lat, jestem gruby, to mam chory pecherz imusze jesc karme Royal Canin Urinary. Prosze wez mnie, a bede Cie tulil do mojego15 kg cialka. Jestem mily i oddany- zlituj sie prosze.

MOZESZ MNIE RÓWNIEZ ADOPTOWAC WIRTUALNIE- WPLACAJAC NA MOJE KONTO GROSIK:
Fundacja Miedzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierzat - Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem: PKDT - PUDZIANEK"

foty z dnia 06.06.11r.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

MIECIO

ObrazekObrazek\
Mam za sobą traumatyczne przeżycie.
Mi i Pudziankowi zmarła nasza Pani. Ja jestem śliczny i miły - mam 6 lat, ale boję się o mojego przyjaciela grubaska. Czy ktoś nas zechce? Obecnie mieszkamy w hotelu dla kotów. Daj nam szansę razem lub osobno.
P.S.
MIECIO jest przemiły, miziasty do potęgi i gadatliwy, kocha byc na rękach! - jestem zakochana po uszy!
weszłam do hotelu i jakis ogon z miaukiem wybieg i mnie zaczepił i nieodszedł na krok, boski miziak, brat Pudzianka, kot super wdzieczny miluś, kochany mój faworyt... wpadłam po uszy, stąd tylko takie foty, nic nie robiłam tylko Metka miziałam ;-) nosiłam cmokałam wyginałam jest jak guma ;-)
foty z dnia 06.06.11r.

TOSIA
Boje sie ludzi, bylam skrzywdzona. Czlowiek pil i mnie bil. Szukam wyrozumialego domku, który da mi szanse na nowe zycie. Juz ponad rok mieszkam w hotelu dla kotów. Koty tam przychodza i odchodza, wszystkie znajduja domki...
Tylko nie ja, a tak bardzo marzy mi sie kanapa. Mam tylko pólki, drapaki, i wciaz nowych kolegów. Czy juz nigdy nie odmieni sie mój los? :(
Smutna Tosia.

TIGRA
kochana mała zgrabna kicia, szuka domu...

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

:piwa: :ok: :kotek: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8) :D :D :D :D :D :D :D :D :D

w domu tymczasowym:

RUDO- BIAŁA ZOI

Bierna, wycofana ale nie agresywna, nieśmiała, skulona w kąciku, kotka o unikatowym ubarwieniu, z książeczką zdrowia i po sterylizacji. Potrzebuje spokoju, boi się innych kotów, cichutka, szuka domku który ją troszkę "wyluzuje", bo to typ strachulca.
edit:
w nowym domu jest swobodnijesza, zakochana w swojej nowej rodzinie, towarzyska choć bardzo płochliwa, nadal potrzebuje czasu..
ObrazekObrazek

wyadoptowane:
CZARNO BIAŁA AGNES I BURASKA SZYMCIA:

ObrazekObrazek
Lisiarki zostały wyadoptowane 28.04.11r. do Owczarni w Gdańsku.
JASMINKA-DZIEWCZYNA
ObrazekObrazek
mała czarno- biała kruszynka. ok roczna miniaturka, po sterylizacji i odrobaczeniu, bojąca się kotów i ludzi, brana na ręce szybko przełamuje lody i daje się głaskać, sama jeszcze nie podchodzi na pieszczoty. Wystraszona skacze na metr- jak mały kangurek. polecam gorąco- bo to miła i ładna kicia, choć z lekko zamglonym jednym oczkiem, ale naprawdę potrzebuje opieki i kochających kolan.
pojechała 16.04.11r. do domu stałego do Sierakowic
TRIKOLORKA MIRINDA
ObrazekObrazek
o bajkowym wprost umaszczeniu, spokojna, zadbana, znaleziona w super formie- widać że domowa koteczka. Wysterylizowałam ją, odrobaczyłam- mam nadzieję na jej lepszy los, jak zrobiło sie ciepło kotka chetnie wychodzi do ogrodu i sama wraca na wolanie
pojechała 15.05.11r. do swojego domku!
AISHA
Obrazek
śliczny nicpoń po amputacji ogonka, z mniejszą jedną nóżką (urazy po wypadku samochodowym)- cudem odratowana. Daje się głaskać, ale nadal potrafi fuknąć, po prostu ma cały czas traumę (ból, leki, rehabilitacja, operacje)- tylko do domku wyrozumiałego, który zrozumie jej ciężkie położenie i przeżycia, pokocha ją taką jaka jest
ZNALAZŁA DOMEK W CZULCHOWIE!
CZARNO - BIAŁA PEPSI
ObrazekObrazek
Parę słow od samej Pepsi:
Witaj mój drogi przyszly opiekunie, opowiem Ci ile zyskasz - jak mnie adoptujesz,
nie chwaląć się ale:
1. Jestem piekna, zadbana, futro az lsni, mam nacieta koncówke uszka, ale
ona mnie tylko zdobi,
2. Jestem madra jak pies, chodze sobie na spacerki i wracam do hoteliku,
3. Moja nowa opiekunka kocha mnie nad zycie i odda tylko do najlepszego domku - a dlatego jestem jej ulubiencem, bo jestem mila do jej dzieci. Ot taki po prostu ze mnie kot ideal.
3. Nie boje sie psów nawet jak waza 30kg- sprawdzone.
4. Dogaduje sie z innymi kotami, jestem bardzo towarzyska.
5. Kuwetkuje pieknie, dbam o czystość.
6. Nie jestem wybredna.
7. Jestem po sterylizacji.
-jedym słowem bierz mnie, bo nie znajdziesz lepszego kota!
pojechała do domu stalego 20.05.11r.
TURLACZEK
ObrazekObrazek
03.06.11r.
Pojechał do nowego domku do Tczewa
DORCIA
ObrazekObrazek
"Bo ja sie boje...
Trzymano mnie w ciasnej klatce przez pól roku, nie mialam tak zyc, a zgotowano mi taki los...
Teraz struchlala siedze w kaciku i czekam na dzien kiedy w koncu przestane sie bac.
Mam ksiazeczke zdrowia, ladnie jem, kuwetkuje, mam testy fiv/felv- jestem po sterylizacji.
Prosze pokochaj mnie i daj mi szanse.
Moja opiekunka az z Poznania wiozla mnie do Gdyni, bo tu nad morzem latwiej o domki. Widze ze z hoteliku inne kotki trafiaja do nowych opiekunów- a na mnie nikt nawet oka nie zawiesi. Przeciez jestem ladna, tylko strachliwa. Daj mi szanse prosze.
kicia w nowym domku DS
DZIĘKUJEMY!

pozwolę sobie podziękowac mari kani za fotorelację i jeszcze raz pokazac moje ogony :) TIGRA MNIE URZEKŁA :) TAK JAK MIETEK I PUDZIANEK :) ....ŻE TEŻ NIE MAM DOMU Z GUMOWYMI ŚCIANKAMI :ryk:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro cze 08, 2011 0:12 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

maria bardzo proszę wyślij fotki pudzianka do szymona- tę nową sesję, bo chłopak zostaje naszym podopiecznym do końca swojego życia, więc trzeba go dalej wrzucać na wirtualną adopcję :ok: i zbierać na niego kasiorkę.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro cze 08, 2011 9:06 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

sabina skaza pisze:maria bardzo proszę wyślij fotki pudzianka do szymona- tę nową sesję, bo chłopak zostaje naszym podopiecznym do końca swojego życia, więc trzeba go dalej wrzucać na wirtualną adopcję :ok: i zbierać na niego kasiorkę.

ok
wysłane
Obrazek

maria_kania

Post » Czw cze 09, 2011 12:46 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Sabino (jeśli można po imieniu :oops: ) jestem świadoma, że fundacja to ludzie i żadnych pieniędzy nie chcę.. Utrzymanie jednego kota to żadna tragedia finansowa.. Zoi coraz zdrowsza, już się nauczyła, że dostawa papu się nie wyczerpie i je mniej łapczywie. Nie martw się, dbam o nią jakbym dbała o własne dziecko. Kicia ma już do mnie pełne zaufanie, mogę z nią robić co mi się podoba, tzn np brać w ręce i postawić w miejscu, które mi odpowiada (wiem, że każdego kota teoretycznie można ale chodzi o to, że ona wtedy.... mruczy :) ). Mogę nad nią przejść jak leży na podłodze i nie zwraca na to szczególnej uwagi. I potrafi za mną łazić po mieszkaniu i kłaść się koło moich nóg jak coś robię np czyszczę jej kuwetkę w łazience.. Uwielbia być głaskana i masowana po brzuszku ale np nie lubi siedzieć na kolanach i nie wchodzi na meble, kanapy, łóżka, fotele.. Kładzie się zawsze na podłodze.. Nie jest typem przytulaka na każde zawołanie, przynajmniej jeszcze nie. Przychodzi albo pozwala przyjść do siebie kiedy ma na to ochotę (czasem jak ma mnie dosyć to się kładzie coraz dalej żebym już ją zostawiła). Ogólnie jest bardzo grzeczna. I nadal jej ulubione zajęcie to patrzenie przez okno (jej polowanie na gołębie jest bardzo przydatne - skutecznie je odstrasza i dzięki temu parapet mniej brudny ;) ) Ma tylko jeden głupi nawyk wstawania między 4 a 6 i domagania się uwagi, a że jest zamknięta na noc z nami w sypialni to robi to skutecznie. Siada przy łóżku i miauczy, a jak to nie pomaga (bo zaczęliśmy to ignorować), to cwaniara drapie delikatnie drzwi, bo się nauczyła, że wtedy wkońcu wstanę ją głaskać (nie moje drzwi, nie chcę żeby zniszczyła)..
Niedługo (jak będę mieć mniej roboty z uczelnią) przyjdzie czas ogłoszeń :(
Dorzucam zrobione wczoraj i dziś zdjęcia tej mojej kochanej paskudy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Czw cze 09, 2011 13:33 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

ale ładna kicia sie zrobiła!

musi miec wspaniały domk! szukajmy!
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]