Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 14:38 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

My, wzruszeni Opolanie, witamy Cię Smoku: mlekiem i pasztetem z Gourmeta... I przyjmij te nędzne dary, jako znak pokoju, miłości ... na świecie. Niech zapanuje radość- SMOCZEK W DOMU!!! :1luvu: :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon cze 06, 2011 15:54 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Można odpiąć banerek [ja za chwilę :) ] teraz będziemy się karmic konkretnie, a potem ew. pisać... :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon cze 06, 2011 17:33 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Sygitka - Felutek [Smok] się pyta gdzie ten gurmet :roll: ?

Fanszeta - gratuluję słowotwórstwa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kotika - może się i zestresował ale nie daje tego po sobie poznać, albo się przyzwyczaił, co nie byłoby najlepsza opcją, bo może mieś wymagania ... 8O

Jak przyjechał to nie zdążyłam go zobaczyć bo z transporterka smyknął do budki :mrgreen:
Długo -no , trochę - nie widziałam jak ten dzieciak wygląda, bo pokazywał tylko łepek. W czasie bytności jeszcze Ani, zadekował się pod wanną [niestety nieobudowana, wstrętna, żeliwna wanna] więc po wyjeździe Ani większość czasu spędziłam na łazienkowej podłodze w pozycji ... niewygodnej. Na szczęście kocidło szybko zaskoczyło , że niekoniecznie musi jeść mięska -kurczak z galaretką, kurczak filet + serduszko [z miseczki, z miseczki nie z podłoża jadło] w takim miejscu i wylazło, wcześniej uruchomiwszy mruczenie głośne, lizanię ręki i takie tam inne czynności, które kot wykonać powinien. Wylazł, zrobił nos-nos, wlazł do budki i tam się kazał drapać po brzucholu, miziać, machać sobie ogonem białego szczura i w ogóle - więc ja nadal na tej podłodze. Wylazło, zjadło następną część z miseczki, będąc jednocześnie głaskanym, wlazło pod wannę, gdzie zjadło do końca - podsuwałam. Zależało mi, bo dałam bachowskie kropelki. Ma wodę, calm w innej miseczce, stado zabawek... Rozgląda sie jak jest wyjdzięty. On jest strasznie kruchutki , ale chyba sie zanosi na porządnego kota - ma długie łapki. No, i niezwykle delikatny w obchodzeniu się z człowiekiem. Tak, jak Iwonka pisała, dotyka jakby był płatkiem róży , a nie potencjalnym kocurem :D Pozwala dotykać łapek i reszty kota :D
Wolałabym aby jak najszybciej mógł wyjść z łazienki. Ona ma ściane wspólną z klatką schodową, po której przebiegają psy i kot mi sie płoszy z lekka, a poza tym oczywiście wszystkie odgłosy sa nowe, więc niepokojące. No i nie jest to fajne miejsce jak drzwi są zamknięte [mam na ogół szeroko otarte] bo robi się chłodno - dla mnie jest chłodno ponizej 24 st. :P I jak jestem z Morelą to mi szkoda, że Felutek tam sam i odwrotnie... :( I jak to tak - my cała chata, łóżka itp, a on łazienka???
Morela podchodzi w pobliże, ale bez przesady, kuka , jednak też dała sie nakarmic i raczyła pokręcic głową za zabawką [wędką] której wsześniej nie widziała . Ja teraz mam na podłodze rozpęłznięte myszy w różnych kolorach, kulki , sznurki w pokoju i łazience.
Ania jest super towarzystwo i przewoźnik :1luvu:

Kotika, może by zmienić tytuł, ale jeszcze tu popiszemy , co ? jak sie sprawy rozwijają...
To na razie, ide się znowu poczołgać po podłodze z jednym i drugim...

Z niefajnych rzeczy - chyba musze szukać kuwety z budką[sikanie na stojąco] ale z niską miską - wejściem. Morulec ma chyba kłopoty ze stawami. Widział kto taką???
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 06, 2011 17:44 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Mamusia zatacha gourmetka do pracy, mamusia będzie nosić gourmetka przy sobie, co by kocinie pasztetka natychmiast zapodać...

sygitka21

Post » Pon cze 06, 2011 19:30 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Sygitka, jak Ty będziesz chodzić z gourmetem do pracy to on Ci w te upały wyjdzie sam... :roll:
Wiesz może kiedy Boo wraca? Byście mogły razem z tym gourmetem...tylko, że Boo jako ta młoda żona może nie mieć czasu :mrgreen:

A może Migdał- Migdaś ? Żeby było już po linii - Morela, Melon, Migdaś... ?

Jak na razie zmusił mnie do wywleczenia kwiata z łazienki, zrzucił coś , raz leży na kocyku na parapecie i nie uciaka, a raz ucieka pod tę .... wannę i tam się każe miziać. Ja jestem za stara na taką gimnastykę :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 06, 2011 20:07 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Boo- chyba ósmego. Ciekawe co będzie za 9 miesięcy... :mrgreen: :1luvu:

sygitka21

Post » Pon cze 06, 2011 20:19 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa pisze:Sygitka, jak Ty będziesz chodzić z gourmetem do pracy to on Ci w te upały wyjdzie sam... :roll:
Wiesz może kiedy Boo wraca? Byście mogły razem z tym gourmetem...tylko, że Boo jako ta młoda żona może nie mieć czasu :mrgreen:

A może Migdał- Migdaś ? Żeby było już po linii - Morela, Melon, Migdaś... ?

Jak na razie zmusił mnie do wywleczenia kwiata z łazienki, zrzucił coś , raz leży na kocyku na parapecie i nie uciaka, a raz ucieka pod tę .... wannę i tam się każe miziać. Ja jestem za stara na taką gimnastykę :twisted:

Migdał podoba mi się. :) Ale podejrzewam, że wymyślisz jeszcze kilka innych. :mrgreen:
Smok dba o twoją kondycję, to gimnastykę ci zafundował. Jego duża musi mieć zdrowie i siłę.
A jak tam Morela, podejrzewa drugie futro w domu ?

Cały czas śledziłam akcję przez telefon, ale pisać nie mogłam.

Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy pomogli Smoczkowi dotrzeć do jego nowego domu, a więc Myrzapl za przelot ze Smoczkiem do Warszawy, Iwonce za hotelowanie i odwiezienie go o barbarzyńskiej godzinie na dalszy etap, oraz Ani za dowiezienie Smoczka do Morelowej. :1luvu:

A Morelowej bardzo dziękuję, że zdecydowała się dać dom kochanemu, ślicznemu Smoczkowi. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon cze 06, 2011 21:19 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

A Kotice, że znajdę chorego wyprowadziła na ludzi :1luvu:

Już nie jest nieśmiały :mrgreen: nie wiem czy nie przesadziłam z kropelkami Bacha [ich nie można przedawkować, spoko] , jest obżartuchem, z kuwety skorzystał w pełni, woda też smakuje, zeżarł połowe papirusa dopiero co rosnącego, w związku z czym będę musiała uważać wstając w nocy do łazienki :twisted: . Duży papirus w kuchni sięga sufitu - ciekawe jak sie do niego będzie dobierał :roll: Leżał już na wszystkich miejscach do leżenia, wygląda przez okno i się bawi myszą :D :D :D
Morela niczego w domu zielonego nigdy nie jadła , podobnie jak Aramis kiedyś, Melon potem...
Oczywiście, że Morul czuje, że coś jest na rzeczy - łazienka zamykana 8O , niucha ale nie zbliża sie calkowicie do kratki.

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 06, 2011 22:31 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Smoczydełko moje kochane. :1luvu:

Ja już od dawna nie mam kwiatów, tak od czterech kotów chyba. :lol:
Obrazek

kotika

Post » Pon cze 06, 2011 22:33 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

:1luvu:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto cze 07, 2011 8:21 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Morela zestresowana, ponieważ gorzej je, to trudniej jej podać kropelki - szyneczkę kupię albo co :mrgreen:
Owsa nie lubi :evil: , najostrzejszą trawę albo perz -tak, młody papirus - nie i właściwie zielone oprócz pysznego perzu - nie.
Smok - Migdał owies dostał [w doniczce] do łazienki i sobie skubie. Budkę zamienił na podwannie, gdzie musiałam porozrzucać kocyki :twisted: coby nie leżał na posadzce. I ogólnie to tak ostrożnie ze wszystkim dość, ale mokre żarełko zjadł, częściowo z ręki, suche całe w nocy wtrząchnął :lol: . Nasiusiał gdzie trzeba.
Nie wiem jak będzie z kwiatami- mam bardzo dużo i dużych. I tak jak pisałam , żaden z poprzednich kotów nie był zainteresowany w najmniejszym stopniu - jak Migdał się okaże chętny, to będe musiała porozdawać :( .
Śmieszny on jest.. taki... cieniutki :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 07, 2011 8:25 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Papirus w domciu :mrgreen: i młody kotek ,coś nie wytrzyma :mrgreen:

Ciszy że Smok taki otwarty na nowe :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto cze 07, 2011 8:45 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Papirus jest od zawsze, kolejny rozsadzany i wytrzymał wszystkie koty - urósł do sufitu [mieszkanie 2,75 :) ]- które go olewały [nie dosłownie :!: ]
Ja się boję o kota nie o kwiatki, których mi szkoda tylko sie pozbyć, bo lubię.
I nie lubię zamkniętych drzwi ... :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 07, 2011 11:33 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Morelowa wytrzymaj z tymi zamkniętymi drzwiami ,wytrzymaj i bądż dzielna ,
tak trzeba :ok:
kiedyś dawno ,naprawdę dawno temu też miałam papirusy :) ,oj wysokie z rozsad
domu który uwielbiał te parasolki ,ale nastały w moim domu kotki , :mrgreen:
teraz mam tylko w pracy doniczkę z papirusikiem :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto cze 07, 2011 19:55 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Iwona ma rację, nie można młodego tak zaraz na szerokie wody.
Jeszcze przyjdzie czas na wszystko. Czy Morelowa jest tu w ogóle ???
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]