SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 05, 2011 15:42 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Witajcie :) Mam dość sporo makulatury, czy przyda się w schronie? Dodam, że moi sąsiedzi wiedzą, że zbieram makulaturę na kocie cele, chętnie się dokładają. Tylko jako niezmotoryzowana nie dowiozę - czy ktoś z wolontariuszy może odebrać (ew. odbierać systematycznie co 2-3 miesiące)?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie cze 05, 2011 15:58 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_ pisze:Dobra kurde wypowiem się na ten temat tej opalającej się Pani. Leci to po opinii mojej i schroniska niestety i chciałam tu zaznaczyć że ta pani to nie ja żeby nie było bo niestety nie jest to napisane a ja pracuję właśnie na kwarantannie.

Ty mi nawet do głowy nie przyszłaś, więc spokojnie :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie cze 05, 2011 16:26 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Figaro52 pisze:na moje oko maluszek nie ma jeszcze 4 tygodni, szkoda jego towarzysza , to są za małe kotki do wydania zwłaszcza ,że maluch trafił do domku wychodzącego :(

który maluszek?
na stronie Leśnej jest taka śliczna koteczka:
http://www.dla-ciebie.eu/node/1080
też miesięczny kociaczek,, mam nadzieję, że dobrze trafiła. domek wychodzący - to dobrze nie wróży koteczkowi.
Niestety w schronisku nie wszyscy pracownicy nadają się do pracy przy zwierzętach, wydadzą kota czy psa każdemu a tak to nie powinno wyglądać :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie cze 05, 2011 17:19 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

ok ok wolałam zaznaczyć

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie cze 05, 2011 18:57 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

mawin pisze:
Figaro52 pisze:na moje oko maluszek nie ma jeszcze 4 tygodni, szkoda jego towarzysza , to są za małe kotki do wydania zwłaszcza ,że maluch trafił do domku wychodzącego :(

który maluszek?
na stronie Leśnej jest taka śliczna koteczka:
http://www.dla-ciebie.eu/node/1080
też miesięczny kociaczek,, mam nadzieję, że dobrze trafiła. domek wychodzący - to dobrze nie wróży koteczkowi.
Niestety w schronisku nie wszyscy pracownicy nadają się do pracy przy zwierzętach, wydadzą kota czy psa każdemu a tak to nie powinno wyglądać :-(

Tak, chodzi o tego maluszka.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie cze 05, 2011 18:59 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_ pisze:Dobra kurde wypowiem się na ten temat tej opalającej się Pani. Leci to po opinii mojej i schroniska niestety i chciałam tu zaznaczyć że ta pani to nie ja żeby nie było bo niestety nie jest to napisane a ja pracuję właśnie na kwarantannie.

Dla mnie było oczywiste, że nie o Ciebie chodzi, dlatego nawet o tym nie napisałam ;) Ale spieszę dopisać, że opalającą się panią nie była _leśna_ :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie cze 05, 2011 19:03 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

: )

_leśna_

Post » Nie cze 05, 2011 21:18 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

No to trochę kiepsko, bo jak zapytałem to usłyszałem chyba, że ma 6 tygodni. A to duża różnica. Jakby to było jasne, że to niespełna miesięczny maluch, to też bym głosował zdecydowanie za doświadczonym DT... cholera. Przejdę się jutro/pojutrze do schronu i poproszę o dane tych państwo co wzięli malucha, trzeba im wysłać chociaż jakieś info jak nim się opiekować. Tyle możemy zrobić.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie cze 05, 2011 21:19 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Nikt Ci nie da danych

_leśna_

Post » Nie cze 05, 2011 21:24 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_ pisze:Nikt Ci nie da danych

Dokładnie, to jest ochrona danych osobowych.

Mam nadzieję ze wysterylizują koteczkę, i że nie wpadnie im do głowy pomysł rozmnożeni bo może będą takie ładne jak mama....
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie cze 05, 2011 21:40 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

A ja mam nadzieje ,że kotek dożyje do wieku sterylizacji. Wypuszczenie go w tej chwili na ogród nie wróży niczego dobrego
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon cze 06, 2011 7:30 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Figaro52 pisze:A ja mam nadzieje ,że kotek dożyje do wieku sterylizacji. Wypuszczenie go w tej chwili na ogród nie wróży niczego dobrego

No ja mam nadziej że to będzie dla nich oczywiste że takiego maluszka się nie wypuszcza....( oby tak było )
Obrazek

JaEwka

Post » Pon cze 06, 2011 8:10 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

JaEwka pisze:
Figaro52 pisze:A ja mam nadzieje ,że kotek dożyje do wieku sterylizacji. Wypuszczenie go w tej chwili na ogród nie wróży niczego dobrego

No ja mam nadziej że to będzie dla nich oczywiste że takiego maluszka się nie wypuszcza....( oby tak było )

niestety to dla 90% wychodzących domków nie jest oczywiste. Dobrze by było jednak skontaktować się z domkiem i porozmawiać. Przecież schronisko ma odpowiednie zapisy w umowie adopcyjnej więc jakby schronisko kogoś upoważniło do takiego kontaktu to byłoby zgodnie z prawem :-)

Figaro to ta mała koteczka jest u Ciebie czy to ta miała pecha i trafiła do domku wychodzącego?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon cze 06, 2011 11:53 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

A tego akurat nie rozumiem. Ok. Ochrona danych osobowych ale chyba pracownik schroniska telefon może wykonać?
A jeśli nie, to są wolontariusze którzy współpracują ze schroniskiem, że nie wspomnę o TOZ. Adopcja chyba nie jest po to żeby wydac kota i o nim zapomnieć? Wg mnie z każdym DS przynajmniej raz powinno kontaktować się schronisko, żeby sprawdzić czy kot jest i jak się ma. A maluchy obowiązkowo powinny mieć sprawdzone czy zostaną wysterylizowane. Wystarczyłby np. zapis w umowach że opiekun ma obowiązkowo dostarczyć np. listownie kseroopię wpisu w książeczce zdrowia o sterylizacji do ukończenia 1 roku życia.
Jak schronisko nie ma czasu na taką weryfikację wystarczy podpisać stosowną umowę o współpracy z wolontariuszem i napewno byliby chętni żeby taką weryfikacją się zająć. Pewnie zaraz mi ktoś zarzuci że jestem idealistką.... ale uważam że to naprawdę jest do zrobienia! Może ludzie bardziej świadomie podejmowaliby decyzję o adopcji jak wiedzieliby że muszę wywiązać się z umowy.

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon cze 06, 2011 12:24 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Agness78 pisze:

A tego akurat nie rozumiem. Ok. Ochrona danych osobowych ale chyba pracownik schroniska telefon może wykonać?
A jeśli nie, to są wolontariusze którzy współpracują ze schroniskiem, że nie wspomnę o TOZ. Adopcja chyba nie jest po to żeby wydac kota i o nim zapomnieć? Wg mnie z każdym DS przynajmniej raz powinno kontaktować się schronisko, żeby sprawdzić czy kot jest i jak się ma. A maluchy obowiązkowo powinny mieć sprawdzone czy zostaną wysterylizowane. Wystarczyłby np. zapis w umowach że opiekun ma obowiązkowo dostarczyć np. listownie kseroopię wpisu w książeczce zdrowia o sterylizacji do ukończenia 1 roku życia.
Jak schronisko nie ma czasu na taką weryfikację wystarczy podpisać stosowną umowę o współpracy z wolontariuszem i napewno byliby chętni żeby taką weryfikacją się zająć. Pewnie zaraz mi ktoś zarzuci że jestem idealistką.... ale uważam że to naprawdę jest do zrobienia! Może ludzie bardziej świadomie podejmowaliby decyzję o adopcji jak wiedzieliby że muszę wywiązać się z umowy.

Popieram :ok:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]