Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 05, 2011 15:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

hej fiszko :)
Widziałam kiedyś z balkonu miłą parę z kotkiem na smyczy, może to Ty ;)
po drugiej stronie JPII - to znaczy Centrum A?- widziałam co najmniej dwa profesjonalnie zabezpieczone balkony na A :D
Najwyższy czas zrobić jakiś zlot na Łąkach :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie cze 05, 2011 16:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

fiszka13 pisze:I następna sąsiadka :) Miło mi :D
Ciekawa jestem jak Twoje koty zareagują na ten spacer? Ja tylko raz spróbowałam z Bronisławem i nie był to najlepszy pomysł. Łąki to otwarta przestrzeń i moje kocię nie najlepiej się tam czuło. Uszka położone, brzuszek przy ziemi. Więcej z nim nie poszliśmy i teraz wychodzi tylko u nas.

Mi też miło :)
Sezam coś się do spacerów nie pali, ale spróbuję z nim jeszcze ;) Balbina prędzej, też się jeszcze czasem kuli przy ziemi ale robi postępy i widać że świat zewnętrzny ją ciekawi :)
pozytywka pisze:Najwyższy czas zrobić jakiś zlot na Łąkach :D

jestem za :)
W ogóle zauważyłam że w starej Hucie jest sporo pozabezpieczanych balkonów, przynajmniej w porównaniu do innych osiedli. Na moim ex 30parotysięcznym osiedlu widziałam ze 2, na moim obecnym o wiele mniejszym jest z 5 lub 6 ;) + po kilka na sąsiednich ;) Fajnie, że ludzie coraz bardziej świadomi :1luvu:
jak ktoś widział zabezpieczone okna w bloku koło kina Świt, to moje ;) - jedne z dwóch, drugie należą do sympatycznego sąsiada kociarza który m.in. łapie koty na sterylki :)
Za to w bloku przyległym do mojego widziałam koty wylegujące się na niezabezpieczonym parapecie :strach: - więc zaczynam akcję ulotkową :mrgreen:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie cze 05, 2011 16:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pozytywka pisze:hej fiszko :)
Widziałam kiedyś z balkonu miłą parę z kotkiem na smyczy, może to Ty ;)
po drugiej stronie JPII - to znaczy Centrum A?- widziałam co najmniej dwa profesjonalnie zabezpieczone balkony na A :D
Najwyższy czas zrobić jakiś zlot na Łąkach :D

To już dawno było. Bronio był jeszcze kociakiem, czyli grubo ponad rok temu.
Ja na D. Balkon z kratką i siatką ;) Podwójna ochrona ;)
Zlot :ok: Pogoda sprzyja :D
kasumi pisze:Sezam coś się do spacerów nie pali, ale spróbuję z nim jeszcze ;) Balbina prędzej, też się jeszcze czasem kuli przy ziemi ale robi postępy i widać że świat zewnętrzny ją ciekawi :)

U nas spacery wymusiło "życie" czyli sam zainteresowany. Ucieczki za każdym razem, kiedy wchodziliśmy do domu i rzewne śpiewy pod drzwiami były nie do zniesienia. Od kiedy wychodzimy, ucieczki się skończyły jak ręka odjął, a śpiewy... cóż, śpiewy w różnych tonacjach zostały opanowane do mistrzostwa :mrgreen:
kasumi pisze:W ogóle zauważyłam że w starej Hucie jest sporo pozabezpieczanych balkonów, przynajmniej w porównaniu do innych osiedli.

Też to zauważyłam. U mnie w okolicy są przynajmniej 3. Choć jak wszędzie są też mniej chlubne przypadki: w sąsiednim bloku na drugim piętrze kot na niezabezpieczonym balkonie spędza teraz prawie całe dnie. A obok, na parterze cudny rudzielec chodzi samopas na spacery. Wprawdzie z obróżką i adresówką i przychodzi na wołanie, ale jednak...
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie cze 05, 2011 16:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

cudne foty!!
u nas też w sąsiednim bloku koty chodzą samopas bo niezabezpieczonych balkonach :( jeden wychodził sam tez na dwór. wychodził bo już nie żyje, jakis czas temu widziałam na parkingu niezywego bidulka.
jeszcze jeden rudasek rowniez z czerwoną adresowka smiga po osiedlu bez opiekuna..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon cze 06, 2011 7:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Zainspirowałyście mnie do rozejrzenia się po sąsiednich balkonach...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon cze 06, 2011 8:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Zdzisława Podsufitowa

Obrazek

pozytywka

Post » Pon cze 06, 2011 8:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Cudne Łąki, cudne koty, cudne foty :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon cze 06, 2011 8:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Zdzisława Naparapetna

Obrazek

pozytywka

Post » Pon cze 06, 2011 8:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

O, tutaj ma prawie długie łapki :wink:

sunshine

Post » Pon cze 06, 2011 8:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Zdzisława Śpiąca-Napudełkowa

Obrazek

Obrazek

sunshine - prawie robi wielka różnicę :lol:

pozytywka

Post » Pon cze 06, 2011 8:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Zdzisława Naparkietowa

Obrazek

pozytywka

Post » Pon cze 06, 2011 8:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Wiem, wiem. Przecież zaznaczyłam, że prawie :wink:
Ileż wcieleń Zdzisi :1luvu:

sunshine

Post » Pon cze 06, 2011 8:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Gdzieby nie była zawsze ma w oczętach diabełka "co by tu jeszcze..." :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon cze 06, 2011 8:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Porobiło się u nas w domu, teraz każdy jest Zdzisławą, lub Zdzisławem :D
Ostatnio dziwiłam się, że Loki nie przychodzi, kiedy zwracam się do niego per Zdzisław, bo mój syn na to imię reaguje bezbłędnie.
Córka natomiast usłyszawszy "Zdzisławo!", pyta: "mówisz do mnie, czy do Zdziski?"
:mrgreen:

pozytywka

Post » Pon cze 06, 2011 9:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

ale jaja :ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]