GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 04, 2011 11:50 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

kurcze... strasznie się o malutka martwię..
mało je, bardzo mało - 1/3 pasztecika Gourmeta dziennie plus 2 łyżki mleka dla niemowląt z proszku.. nie chce pić wody. Gerberów mięsnych tu w ogóle nie ma, tylko warzywne. Zastanawiam się nad tym karmieniem strzykawką...

do tego mamy rozwolnienie. i co gorsza, na koniec ostatniej kupki pojawiła się krew w takiej śluzowej wydzielinie. Czy to może być od tego mleka? Czy raczej od samej biegunki? Biedny maluszek, jutro idziemy do weta...

poza tym ładnie się myje i bawi...

Czy któraś z Was miała coś podobnego?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie cze 05, 2011 14:01 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Moje maluchy jak były na takiej diecie, miały taką wodnistą qpkę, ale to dlatego, że pokarm był w zasadzie płynny. Myślę, że to to samo jest. Ale ta krew to nie wiem....

Zdecydowanie sugeruję karmienie strzykawką..

Woda... może jak pije mleko, to więcej płynów nie potrzebuje? Nie wiem.. Balbinę i Uzziego dopajałam strzykawką, teraz tylko Balbinę, no ale to dlatego, że ona chce jeść/pić ale nie może, bo nie trafia pyszczkiem, jest tak rozchwiana...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie cze 05, 2011 14:15 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Można ugotować kurczaka, zmiksować z rosołkiem i podawać strzykawką, a nawet przez smoczek.
Kupka nie powinna być taka rzadka.Można dodać z gerberka trochę marchewki do tego jedzenia.
Są takie gerberki marchewkowe. Krew w kupie moze być z różnych powodów.
Może być zarobaczony i dlatego ta krew. Malucha trzeba odrobaczać bardzo ostrożnie.
Nie wszystkie środki są na tyle łagodne, aby mu podać.

Jest taki kleik marchwiowo-ryżowy Hipp Orso bardzo dobry przy biegunce, ale niewiem czy masz dostęp.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 05, 2011 15:05 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Jest lepiej. Kupki rzadkie, ale bez krwi. Przypomniałam sobie, że pracownicy magazynu, spod którego zgarnęłam malucha wspominali, że dali kotkowi mleczka. No bo jak, kot=mleko, nie? Więc może po tym mleku tak zareagował? W każdym razie dziś odrobaczamy malucha.

Kotek się odstresował i zaczął jeść. Nie lubi kociego jedzenia niestety, trzeba go będzie powoli przyzwyczajać. Ale je ładnie kurczaczka i rybkę, nawet w kawałeczkach. Chętnie pije lekki rosołek.

Ufff!!

Dzięki Wam bardzo za dobre rady i za podtrzymywanie na duchu! :1luvu:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon cze 06, 2011 9:03 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Ufff, to dobrze, że kryzys zażegnany :ok: :ok: :ok: :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto cze 07, 2011 8:45 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Koteczek nazwany roboczo Dish Dash (to jest nazwa lokalnego białego stroju, tej białej sutanny, którą noszą lokalsi) ma się coraz lepiej. Apetyt mu dopisuje, qpalki jeszcze rzadkie, ale przynajmniej bez biegunki już. Wczoraj zaczęliśmy odrobaczanie. Koteczek rozrabia jak trzeba i strasznie miaukoli :D

Zobaczcie, jaki śmieszny z niego nietoperzyk :lol: koty tutaj mają wieeelkie uszy, długie ogony i nie mają podszerstku, więc wydają się jeszcze szczuplejsze..
Obiecane zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto cze 07, 2011 8:55 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Ale śmiszny :lol:
Dobrze, że mu lepiej :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro cze 08, 2011 1:44 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Gdyby miał krótszą sierść, to prawdziwy devonik. Przecudny. :1luvu:
I nie taki malutki jak myślałam. Jakie plany ?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro cze 08, 2011 4:56 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Plany podobne jak z Miną...
Podleczyć, podkarmić, zaszczepić - i do adopcji. On jest niesamowicie proludzki, dobrze, że go wzięłam, jakiejś biedy by sobie narobił tak się garnąc do ludzi.
Ludzie boją się tu nawet dotknąć kociaka z ulicy :| a one generalnie zdrowizny małe są. A ludzie szukają fajnych małych kotków, za które nie muszą płacić 1000 zł (najniższa cena w sklepie zoologicznym).
Niestety wakacje idą, więc może być trudniej. :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro cze 08, 2011 5:41 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kot uszy ma wspaniałe. I kolorek sliczny.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Śro cze 08, 2011 12:20 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Myrzapl, jaki przecudny gacek :1luvu: . Jakie uszyska :1luvu: . I jaki imię - Dish Dash - brzmi prawie jak Szejk :wink: .

Dzięki za zdjęcia. Przynajmniej wiemy, jaki jest śliczny :D. Pozdrowienia :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro cze 08, 2011 12:23 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Jest fantastyczny :D Uszy jak netoperek, a łapiny jak rączki zupełnie.

Może przyślij tu stadko, założymy hodowlę nowej rasy :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro cze 08, 2011 14:50 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

No fajny jest Dishdashek... łobuz się z niego zrobił straszny, jestem na maksa podrapana małymi pazurkami :twisted: tak to jest - czlowiek podkarmi trochę i takie są rezultaty :lol:

ale z tego wszystkiego, to nie wiemy w ogóle co u Herbatniczka na wywczasie? :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro cze 08, 2011 16:21 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Herbatniczek złapał ptaszka, ale duża mu zabrała :?

Fanszeta

Post » Śro cze 08, 2011 18:21 Re: GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

A to niedobra duża :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia][następna]