Niebieska Angielka już w domu, niebiesko-biała Rosjanka['].

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2011 12:18 Niebieska Angielka już w domu, niebiesko-biała Rosjanka['].

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Angielka straciła swój dom nagle, została oddana z powodu alergii dziecka. Dom, w którym się urodziła i w którym mieszkała od zawsze, bardzo ciężko to przeżyła, winiła nas za to, nie dała się dotknąć, biła i fuczała, odmówiła jedzenia, myślała, że to nasza wina, że zabrano ją z jej domu i przywieziono w obce miejsce gdzie jest dużo dziwnych kotów. Jak wytłumaczyć kotu, że to nie my ja zabraliśmy, ale to jej ukochana Pani ja oddała, bardzo to trudne, krok po kroku staraliśmy się mała przekonać, że nie jesteśmy źli i że u nas też jest fajnie, udało się dziewczynka poukładała sobie świat od nowa :D
Dziś to rozbrykany i wesoły kociak, choć o brytku trudno powiedzieć, że jest rozbrykany, mała jest delikatna i zwiewna, gdy idzie wygląda jak kupka kurzu sunąca po podłodze ledwie jej dotykając ;)
Jest młodziutka ma rok, zaszczepiona, na dniach będzie sterylizowana.

Rosjanka to Dollunia kotka w typie syberyjczyka z tego wątku : viewtopic.php?f=1&t=124083
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Dollunia przestała być potrzebna, gdy pojawił się u niej brodawczak, nie opłacało się już takiego kota leczyć, wszak ma już pięć lat i za chwile i tak nie nadawałaby się do rodzenia :(
Trafiła do nas ze zmiana na języku, w strasznym stanie z potwornie sfilcowanym futerkiem, nadającym się tylko do ogolenia. Teraz zdrowa, wysterylizowana szuka domu, to kicia idealna, kocha ludzi, ale nie jest w tej miłości nachalna, bardzo lubi się położyć obok nas tak bliziutko, aby czuć ciepło człowieka, pogłaskana pięknie mruczy. Rano, gdy otwieram oczy zawsze pierwsze, co widzę to Dollunia, która leży na wysokości mojej głowy, tuz obok mnie, bliziutko tak jakby bała się, żebym nie zniknęła.

Bardzo chciałabym, aby dziewczynki znalazły wspólny dom, aby w nowym miejscu miały kogoś, kogo znają i lubią, by kolejna przeprowadzka nie była dla nich kolejnym końcem świata ich kociego świata.
Ostatnio edytowano Pon sie 01, 2011 18:33 przez iwcia, łącznie edytowano 2 razy
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw cze 02, 2011 13:07 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

Wiadomość wysłałem na PW.

FROGER

Od: Śro cze 01, 2011 15:30

Post » Czw cze 02, 2011 20:09 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

kciuki za dziewczynki :ok: :ok: :ok: obie piękne więc szybko powinny znalęźć domek :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Czw cze 02, 2011 20:20 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

Za dobry i koniecznie wspólny domek :ok:

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

Post » Pt cze 03, 2011 8:11 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

witam miałam zaopiekowac się młodym kociakiem. Ja ma 8 letnia kotke rosyjska z hodowli. Okozało sie, że kotka nie toleruje małych kotów. Moge dać DT jednej niebieskiej koteczce.
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Pt cze 03, 2011 8:16 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

ysmay pisze:witam miałam zaopiekowac się młodym kociakiem. Ja ma 8 letnia kotke rosyjska z hodowli. Okozało sie, że kotka nie toleruje małych kotów. Moge dać DT jednej niebieskiej koteczce.

Dziękuję za propozycję ale ja szukam im domu stałego, najchętniej wspólnego.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt cze 03, 2011 8:21 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

Jejku one są przecudne no i z opisu wynika że bardzo uczuciowe.
Trzymam kciuki za najlepszy domek bo kolejka chętnych na pewno będzie dłuuuuga. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

s.dulska

Od: Pt wrz 24, 2010 11:12

Post » Pt cze 03, 2011 9:39 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

witam
czy w grę wchodzi także rozdzielenie kotek do adpocji czy tylko obie w pakiecie ?
pozdrawiam
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Pt cze 03, 2011 9:48 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

iwcia pisze:Bardzo chciałabym, aby dziewczynki znalazły wspólny dom

iwcia pisze:szukam im domu stałego, najchętniej wspólnego.

dwie w pakiecie raczej do współnego domku :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pt cze 03, 2011 10:13 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

Cudne kotki. Myślę, że wspólny domek się znajdzie :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt cze 03, 2011 10:19 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

vilinskonov pisze:witam
czy w grę wchodzi także rozdzielenie kotek do adpocji czy tylko obie w pakiecie ?
pozdrawiam

Ze względu na Angielkę wolałabym aby dziewczynki znalazły wspólny dom.
Mała bardzo przeżyła porzucenie i chciałabym aby w nowym domu mogła zamieszkać z kimś kogo zna i lubi, będzie jej wtedy łatwiej.
Angielka lubi jeszcze inną naszą tymczaskę Pinezkę, mogłaby razem z Pinezką szukać domu ale Pinezka to taka zwyczajna kotka, króweńka pospolita i obawiałabym się, że nowy dom wziąłby ja w pakiecie tylko ze względu na Angielkę, a Pinezka to super kicia z charakteru i zasługuje na dom, gdzie będzie kochana.

iwcia

Post » Sob cze 04, 2011 8:16 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

Dodałam zdjęcia dziewczynek :D

iwcia

Post » Sob cze 04, 2011 9:58 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

iwcia dziewczyny są po prostu :1luvu: trzymam kciuki, żeby znalazły wspólny domek :ok:
Może na forum brytkowe ktoś może kotki wrzucić??
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Sob cze 04, 2011 13:36 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

Bardzo ładne kicie - szkoda,że nierozłączne.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pon cze 06, 2011 20:14 Re: Niebieska Angielka i niebiesko-biała Rosjanka szukają domu.

wrzuciłam ba forum brytków
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

[następna]