50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon maja 30, 2011 15:54 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Cześć!

Masz "high season" jeżeli chodzi o koty, rzeczywiście. Jak nie małe to coś takiego...

Napisała do mnie pewna pani z Lublina w odpowiedzi na ogłoszenia na Allegro, że chciałaby kota. Mają już psa przygarniętego ze schroniska. Nie napisała jednak którego kota z palety by chciała, więc jej zareklamowałem wszystkie które ogłaszam. Dałem oczywiście namiary na Kinię (także na Basię ze Szczytna, ale sądząc po tym co pani napisała bardziej interesują ją IMHO koty od Kini). Proszę się nie zdziwić jeżeli zadzwoni :)

Na Allegro nadal króluje Glutek z 429 odwiedzinami, Bulwa ma 267, Plamka 220 a Czarny 193. Do tego Plamka ma 2 fanów którzy obserwują, a Czarny jednego.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto maja 31, 2011 21:27 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Jakaś cisza tu zapadła? Podrzucę :)

Do końca bieżących aukcji na Allegro zostały 2 dni. Glutek ma już 482 odsłony, myślę że przekroczy spokojnie 600, a może i więcej. Nikt się nie pyta, wszyscy jak eksponat w muzeum oglądają??? Ta pani z Lublina jak rozumiem nie odzywała się?

Adam
aburacze

Post » Śro cze 01, 2011 19:06 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Już wróciłam :mrgreen:

aburacze pisze:Masz "high season" jeżeli chodzi o koty, rzeczywiście. Jak nie małe to coś takiego...

Strzał w 10.
Mamy kolejnego... Koteczka 1.5 kg strasznie zabiedzona, wygłodniała, z biegunką, zapalenie spojówki- krew leci z oka, pyszczek cały zadrapany/pogryziony... :crying: :placz: :crying: Jeśli kicia przeżyje najbliższe 2 dni, to będzie dobrze. Znalazła ją córka właścicielki Tajgi- ogromnej suki, która nie przepada za zwierzętami. Kolejny kot, to coraz mniejsze możliwości izolacji towarzystwa :( Zadeklarowałam, że pomogę chociaż trochę finansowo. Za dzisiejszą wizytę- antybiotyki + kroplówka wyszło 50zł........... Jutro kolejna seria.. jak długo- nie wiem, ale obawiam się, że leczenie będzie dość długie :cry: I dlatego zaczynam prosić Was o wsparcie :(
Jak naładuje mi się telefon, to wrzucę fotki.

Poza tym... JUTRO muszę najprawdopodobniej zabrać 2 maluchy ( został mi bury kocurek i bura kicia. czarniutkiego zabiera rodzina ) od pingwinki, która okociła się w mieszkaniu karmicielki. Ponoć małe są już samodzielne... obawiam się, że będą jeszcze za malutkie na odłączenie od matki, ale Pani chyba BARDZO chce, żebym zabrała je jak najprędzej.. bo nic nie dało moje mówienie, że pasuje mi w piątek.. :roll: Ja nie wiem, co z nimi zrobię 8O :strach: Chyba wylecę z domu :roll: Puściłabym Glucika na dom, bo i tak często już siedzi w pokojach, ale nadal trochę się boję.... tym bardziej, że glut powrócił :(

aburacze pisze:Dałem oczywiście namiary na Kinię (także na Basię ze Szczytna, ale sądząc po tym co pani napisała bardziej interesują ją IMHO koty od Kini). Proszę się nie zdziwić jeżeli zadzwoni :)

To chyba ona do mnie wczoraj dzwoniła, ale nie słyszałam telefonu ( jak to ktoś taki "jednorazowy" z ogłoszenia, to podawajcie ten na 510, bo kociego telefonu czasem zapominam wziąć :oops: ). Oddzwoniłam dziś i okazało się, że chyba mają już jakiegoś kota. Tylko ta Pani wspominała, że to miałby być kot dla ich znajomych ? Nie zrozumiałam :roll: :oops:

To chyba wszystko, co miałam Wam do przekazania ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro cze 01, 2011 19:47 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Cześć!

kinia098 pisze:Już wróciłam :mrgreen:

Fajnie :)

kinia098 pisze:Puściłabym Glucika na dom, bo i tak często już siedzi w pokojach, ale nadal trochę się boję.... tym bardziej, że glut powrócił :(

No właśnie, niech Glut wreszcie idzie do domu! :ok: :ok: :ok:

kinia098 pisze:To chyba ona do mnie wczoraj dzwoniła, ale nie słyszałam telefonu ( jak to ktoś taki "jednorazowy" z ogłoszenia, to podawajcie ten na 510, bo kociego telefonu czasem zapominam wziąć :oops: ). Oddzwoniłam dziś i okazało się, że chyba mają już jakiegoś kota. Tylko ta Pani wspominała, że to miałby być kot dla ich znajomych ? Nie zrozumiałam :roll: :oops:

Hm, może to jednak ktoś inny? Ta pani mi pisała, że budują dom pod Lublinem i zrozumiałem szukali kota dla siebie, ale może to była tylko częściowa prawda. No ale skoro nie dobija się i mi też nic nie odpisała (a napisałem taki długi, fajny list) to znaczy że pewnie jednak się rozmyślili albo faktycznie wzięli innego. Szkoda, jak zwykle...

kinia098 pisze:To chyba wszystko, co miałam Wam do przekazania ;)

I tak dużo :) Dzięki za relacje, trzymamy kciuki za ogólny brak problemów!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 01, 2011 20:54 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Nasza biedaczka :cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No ! Zapomniałam ! To kotka znaleziona jakieś 150m od 'stadka' Agnieszki. Tzn. pogryzionego Fredka, co róż podrapanego lub uszkodzonego w łapę, pysk Czarnego, wielkiego rudego poszarganego kocura. To miejsce mi śmierdzi. Nie za dużo tych pogryzień ? Ktoś nie szczuje jakimś psem ?
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 03, 2011 8:19 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Dzień dobry!

Skończyło się Allegro. Czarny miał 288 wyświetleń, Plamka 299, Bulwa 363 a Glutek 588. Myślałem szczerze mówiąc, że będzie więcej, zwłaszcza u Glutka.

Wystawiłem nowe (wiem, piątek, pewnie w weekend będzie mało wejść, ale wolę tak niż żeby się okazało że ktoś szukał kota a tych z Darłowa nie było na liście). A więc:
1. Czarny: http://allegro.pl/czarny-przemily-czarn ... 88548.html
2. Plamka: http://allegro.pl/plamka-sliczna-ksiezn ... 88563.html
3. Bulwa: http://allegro.pl/nesca-marmurkowa-piek ... 88569.html
3. Glutek: http://allegro.pl/guzik-mlody-pregowany ... 88603.html

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pt cze 03, 2011 18:36 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Poznajecie ? ;) To Sówka- jedna z czwórki zasmarkanego rodzeństwa drewutniowego ;)
Obrazek

Obrazek

A to moje nowe tymczasiątka... :roll: Co ja z nimi pocznę, to nie wiem :| Chłopak jest trochę chory. Dziewczynka :1luvu: Jest zdrowa i niesamowita :1luvu: Chłopaczek jest ciemniejszy, taki bardziej ciemno szary niż bury ? Dziewuszka jest bura i ma białe cudne dodatki :1luvu: Moje zdjęcia z tel. nie oddają jej uroku :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widziałam dziś kicię na żywo- KOSZMAR, KOSZMAR !!!
Obraz ogromnej nędzy i rozpaczy !
Chuda jak szkapa, sierść brudna, matowa, brzydka. Ogromny strup przy oczku, smutek na twarzyczce ! Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej ! Pilnie potrzebujemy pomocy finansowej ! Pierwsza wizyta- 50zł zapłaciłam z tego co jeszcze mam na koncie, a zostało mi już jakieś 430zł....., wczorajsza wizyta wyniosła 35zł, a dzisiejsza 20zł. Ostatnie dwie zapłacił DT, ale leczenie może być długie, więc wsparcie na pewno się przyda, tym bardziej, że obiecałam coś pomóc :( Jeśli sunia Taja znajdzie dom, to koteńka zostanie w DT na stałe.
Obrazek

Obrazek

Adam, był pierwszy odzew na plakat :P W sprawie Glucia ;) Ale zrezygnowałam.. :roll: Plakaty dostarczyłam już Dyktaturze- rozwiesi w Koszalinie i Słupsku oraz Agnieszce- trochę w Darłowie i Sławno.
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 03, 2011 20:47 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Poproszę o nimer konta dla biedulki
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 04, 2011 17:37 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

taizu pisze:Poproszę o nimer konta dla biedulki

Poszło :) :1luvu:

Zapomniałam jeszcze napisać, że skończył mi się zapas suchej karmy....... :cry:
A brat moich maleństw trafi gdzieś na wieś... gdzie kotka niedawno się okociła..... Zaproponowałam pomoc w sterylce. Przy następnej okazji postaram się przekonać na 100% !

edit: słodziaki :1luvu: SZUKAM IMION . pomoc mile widziana :mrgreen:

Ona:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

On:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Nie cze 05, 2011 23:18 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

nieustannie kciukam, pozrowienia specjalne dla Gluta - wyglądam teraz zupełnie jak on w gorszym czasie ;-)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon cze 06, 2011 5:33 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Jakie słodziaki...

Kinia, trzymaj się. Teraz koszmarny sezon, kociaków nie ma gdzie upychać :/

Ta karmicielka, co jej się w domu okociła kotka - to wysterylizuje ją? Bo coś mi tu brzydko pachnie :/ Że Cię woła w trudnym momencie tylko :/

A co do imion: Busia i Baciar?
Krzywe nózki mają, niedożywione biedactwa :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 06, 2011 12:36 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Jak się czuje koteczka?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon cze 06, 2011 12:42 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

kinia098 pisze:
edit: słodziaki :1luvu: SZUKAM IMION . pomoc mile widziana :mrgreen:

Ona:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Skarpetka :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon cze 06, 2011 15:48 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Szalony Kot pisze:Ta karmicielka, co jej się w domu okociła kotka - to wysterylizuje ją? Bo coś mi tu brzydko pachnie :/ Że Cię woła w trudnym momencie tylko :/

Krzywe nózki mają, niedożywione biedactwa :(

Jasne ! Ona nawet chciała, żebym ja kotkę zabrała na sterylkę od razu z małymi ;)
Ale przecież mleczko musi jeszcze zejść do końca ?

Jakie krzywe nóżki ?! xd One są ładne i odchowane :) To nie truposze zgarnięte z działek :P

Karena pisze:Jak się czuje koteczka?

Z dnia na dzień coraz lepiej :) Poprawy są malutkie, ale są ! :) Dziękuję za wpłatę :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zaraz uzupełniam pierwszy post, bo trochę kaski doszło dla Kici i stówka dla Glucia :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 06, 2011 19:52 Re: 50kotów Darłowo- kicia w okropnym stanie str.45 :(

Zapraszam do głosowania w ankiecie Miau.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=128472&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]