K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 02, 2011 12:29 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

lutra pisze:
Tweety pisze:
lutra pisze:kurka, mamy czajnik, ale na prąd jest on...

to niestety. Nic co z prądem związane

ale jak on ten kubek robi?

Wode na piecyku zagotuje...
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw cze 02, 2011 12:30 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Pali (jak ma czym) w małym piecyku i stawia zwykły czajnik?
Co za stechnicyzowana młodzież ;)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw cze 02, 2011 12:33 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

lutra pisze:
Tweety pisze:
lutra pisze:kurka, mamy czajnik, ale na prąd jest on...

to niestety. Nic co z prądem związane

ale jak on ten kubek robi?

jak ma czym to pali w piecu i wtedy jak ma co to gotuje ...
Namido, to pan, który przygarnął kocice z ulicy i one urodziły po czwórce dzieci, ma też psa i przychodzą do niego inne koty poszukać czegoś do jedzenia. Pan Staszek "żyje" bez prądu, z wodą u sąsiadów i z zasiłkiem z gminy 250 zł. Jest 2 lata przed emeryturą i oczywiście nikt go nie chce przyjąć teraz do pracy. Pan Staszek chodzi codziennie 8 km do sklepu, w którym dają mu kości dla kotów i one obgryzają je na surowo lub je gotuje jeżeli ma czym rozpalić w piecu.
Okoliczne fundacji odmówiły pomocy przy zwierzakach poza jedną, która powiedziała, że może zabrać koty (10-dniowe) do uśpienia. No i jeszcze, rzutem na taśmę, dała nasz numer telefonu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw cze 02, 2011 12:39 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Czy jak jutro podrzuciłabym coś na Kocimską to nie byłoby za późno? Mój chłop jest rozmiaru xxl idącym w szerokość, nie wiem, czy takie rzeczy byłyby ewentualnie potrzebne, ale mam np. plecak, grube wełniane skarpety robione na drutach (męskie), dokupiłabym jakieś jedzenie?

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw cze 02, 2011 12:47 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

milu pisze:Czy jak jutro podrzuciłabym coś na Kocimską to nie byłoby za późno? Mój chłop jest rozmiaru xxl idącym w szerokość, nie wiem, czy takie rzeczy byłyby ewentualnie potrzebne, ale mam np. plecak, grube wełniane skarpety robione na drutach (męskie), dokupiłabym jakieś jedzenie?

pan jest zasuszony z głodu ale wysoki, więc raczej coś uniwersalnego z dużych ciuchów, jedzenie jak najbardziej.
Robert będzie tam jechał też w poniedziałek z czymś do spalenia (jak się uda to zorganizować) więc jak nie jutro to w przyszłym tygodniu na pewno będzie kolejna dostawa

Tweety

Post » Czw cze 02, 2011 12:53 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tweety pisze:
milu pisze:Czy jak jutro podrzuciłabym coś na Kocimską to nie byłoby za późno? Mój chłop jest rozmiaru xxl idącym w szerokość, nie wiem, czy takie rzeczy byłyby ewentualnie potrzebne, ale mam np. plecak, grube wełniane skarpety robione na drutach (męskie), dokupiłabym jakieś jedzenie?

pan jest zasuszony z głodu ale wysoki, więc raczej coś uniwersalnego z dużych ciuchów, jedzenie jak najbardziej.
Robert będzie tam jechał też w poniedziałek z czymś do spalenia (jak się uda to zorganizować) więc jak nie jutro to w przyszłym tygodniu na pewno będzie kolejna dostawa

Dobra, to zostawię jutro popołudniu na Kocimskiej plecak podpisany dla pana.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw cze 02, 2011 12:55 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

milu pisze:
Tweety pisze:

Dobra, to zostawię jutro popołudniu na Kocimskiej plecak podpisany dla pana.

bardzo dziękuję :1luvu:

Tweety

Post » Czw cze 02, 2011 13:15 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tweety pisze:

Kiedy mógłby podjechać do mnie po drewno, bo tych desek na kociarnie nie dostarcze?
Kurcze, ciuchy po ojcu wywiozłam do noclegowni....
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 02, 2011 13:24 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tweety pisze:Okoliczne fundacji odmówiły pomocy przy zwierzakach poza jedną, która powiedziała, że może zabrać koty (10-dniowe) do uśpienia. No i jeszcze, rzutem na taśmę, dała nasz numer telefonu

jak ja lubię takie informacje, nie ma to jak współpraca, współdziałanie . Bardzo miło z ich (kimkolwiek są) strony że o nas nie zapominają :evil:
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw cze 02, 2011 13:33 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

katgral pisze:
Tweety pisze:Okoliczne fundacji odmówiły pomocy przy zwierzakach poza jedną, która powiedziała, że może zabrać koty (10-dniowe) do uśpienia. No i jeszcze, rzutem na taśmę, dała nasz numer telefonu

jak ja lubię takie informacje, nie ma to jak współpraca, współdziałanie . Bardzo miło z ich (kimkolwiek są) strony że o nas nie zapominają :evil:

szczególnie sobie przypominają jak robimy kwestę na wystawie. Koty nam podrzucić, w drzwiach się ustawić albo przy sprzedawaniu biletów (sącząc piwko :twisted: ) - współpraca pełną gębą.
Miszelino, czasowo jest dość ciasno, bo jutro jakiś dzień mocno obłożony a w weekend my wystawa, Robert - szkoła, więc może się przesunąć na poniedziałek

Tweety

Post » Czw cze 02, 2011 13:41 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tweety pisze:
katgral pisze:

szczególnie sobie przypominają jak robimy kwestę na wystawie. Koty nam podrzucić, w drzwiach się ustawić albo przy sprzedawaniu biletów (sącząc piwko :twisted: ) - współpraca pełną gębą.
Miszelino, czasowo jest dość ciasno, bo jutro jakiś dzień mocno obłożony a w weekend my wystawa, Robert - szkoła, więc może się przesunąć na poniedziałek

Nie ma sprawy.
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 02, 2011 14:10 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tak mi się przypomniało, gdyby ktoś potrzebował, że mam w lodówce podzielony, tfu rozcieńczony przez Karalucha, nie otwarty interferon, którego Karaluch z powrotem nie chce.
Miał być dla Molly, ale wetki zdecydowały, że lepiej nie podawać.
Ostatnio edytowano Czw cze 02, 2011 16:05 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw cze 02, 2011 16:03 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tweety pisze:mam pytanie odnośnie p. Staszka z Modlnicy Jeżeli ktoś może pomóc tez i jemu to jest bardzo szczupły, właściwie zasuszony ma ok 175 -180 cm, może ktoś ma jakieś ciuchy nadające się. Potrzebuje środków czystości, żywności nie wymagającej chłodu, bo nie ma prądu a co za tym idzie lodówki. Jak ma czym to pali w małym piecyku i tak gotuje. On nawet wodę nosi ze studni od sąsiadów. Może ktoś ma jakieś rzeczy do spalenia, można załadować kotowóz i zawieźć. On jest 2 lata przed emeryturą, ma tylko 250 zł zasiłku z gminy. Pani, która zgłosiła problem do nas mówiła, że jak dała mu smycz dla psa to trzy dni chodził i dziękował za prezent ...

moze bede miec pare ciuchow (musze przeszukac szafe TZ) i mam nie wiem ile, ale mysle ze kilkanascie tacek felixa dla kotow. Jakies jedzenie "ludzkie" typu konserwy tez sie znajdzie :) Tylko komu, gdzie i kiedy moglabym podrzucic? A czy jakies rzeczy "do domu", typu posciel, reczniki, garnki tez sa potrzebne?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Czw cze 02, 2011 16:17 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

katebush pisze:
Tweety pisze:mam pytanie odnośnie p. Staszka z Modlnicy Jeżeli ktoś może pomóc tez i jemu to jest bardzo szczupły, właściwie zasuszony ma ok 175 -180 cm, może ktoś ma jakieś ciuchy nadające się. Potrzebuje środków czystości, żywności nie wymagającej chłodu, bo nie ma prądu a co za tym idzie lodówki. Jak ma czym to pali w małym piecyku i tak gotuje. On nawet wodę nosi ze studni od sąsiadów. Może ktoś ma jakieś rzeczy do spalenia, można załadować kotowóz i zawieźć. On jest 2 lata przed emeryturą, ma tylko 250 zł zasiłku z gminy. Pani, która zgłosiła problem do nas mówiła, że jak dała mu smycz dla psa to trzy dni chodził i dziękował za prezent ...

moze bede miec pare ciuchow (musze przeszukac szafe TZ) i mam nie wiem ile, ale mysle ze kilkanascie tacek felixa dla kotow. Jakies jedzenie "ludzkie" typu konserwy tez sie znajdzie :) Tylko komu, gdzie i kiedy moglabym podrzucic? A czy jakies rzeczy "do domu", typu posciel, reczniki, garnki tez sa potrzebne?

właściwie wszystko tam jest potrzebne i dla ludzi i dla zwierzaków. Bardzo dziękuję!
Miałabyś możliwość podrzucić na kociarnię w ciągu weekendu?

Tweety

Post » Czw cze 02, 2011 17:32 Re: K-ów, czas po zalaniu. Walczymy!

Tweety pisze:
katebush pisze:

właściwie wszystko tam jest potrzebne i dla ludzi i dla zwierzaków. Bardzo dziękuję!
Miałabyś możliwość podrzucić na kociarnię w ciągu weekendu?

Mysle ze tak, tylko adres poprosze i o jakiej porze?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

[poprzednia][następna]