Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2011 18:13 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

No kurczak, no... Czemu to tak zawsze na przekór? Bidulek... ale go wymęczy...
Kasiu nie poddawaj się! Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: i śle ciepłe myśli ...
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Śro cze 01, 2011 18:20 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dziękujemy za kciuki ... dostał 3 ml gluta ... zachwytu nie odnotowano ... Znowu się umył... :( No i po co on się tak myje... przecież persiaste to generalnie fleje .. akurat ten się czyściochem musiał urodzić... teraz drzemie...

Ktoś naszczał mi w drukarkę... :placz:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro cze 01, 2011 18:29 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

to może jednak trzeba podawać przeciwwymiotne?
czy Pokerek się nie odwadnia za bardzo tymi wymiotami?
Broszeńka często wymiotuje (ma chorą wątrobę) i wtedy nawadniam ją kroplówką podskórną bo picie wody na pusty i podrażniony wymiotami żołądek często powoduje znów wymioty a mała kroplówka podskórna pozwoli pozajelitowo nawodnić kota.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro cze 01, 2011 19:11 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kasia nie załamujemy się. Jak to mawia moja kumpela Kluska "Trzymamy się ramy to się nie posr...my" :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 01, 2011 19:22 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Trzymajcie się ciepło, Pokerku nie choruj już, malutki :(
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro cze 01, 2011 21:07 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Broszka pisze:to może jednak trzeba podawać przeciwwymiotne?
czy Pokerek się nie odwadnia za bardzo tymi wymiotami?
Broszeńka często wymiotuje (ma chorą wątrobę) i wtedy nawadniam ją kroplówką podskórną bo picie wody na pusty i podrażniony wymiotami żołądek często powoduje znów wymioty a mała kroplówka podskórna pozwoli pozajelitowo nawodnić kota.

Jak glut z siemienia nie podziała, to jutro idę po przeciwwymiotny ...Co do kroplówek podskórnych - u Małego nie bardzo jest gdzie się wkłuć - wszędzie już ma zrosty ... Widać, że gorzej się czuje - ostatnio wieczorami rozrabiał, a teraz leży koło mnie na kocyku, jeść też nie chce ... dziubnął tylko kilka chrupek ..
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro cze 01, 2011 23:12 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Jejku, jaki on biedniutki.
Trzymam kciuki za poprawę u Pokerka.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw cze 02, 2011 6:57 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Obserwujemy ten wątek ,moje kotkinsy (panna perska i pan w typie bri) i ja ,i prosimy Kasię o siły i cierpliwość taka jak dotąd.
Krwotoczne zapalenie jelit jeśli to zespół posterydowy minie w końcu i -bez czynnika spustowego (leki!) -nie będzie się powtzarzało.
Tak jest u ludzi przynajmniej.
Jeśli mogę coś zaproponować to zapytaj lekarza weta o coś osłonowego ,coś co "wytapetuje" ścianę jelita jak ludzka Smecta.Ona działa co prawda bardziej w jelicie grubym ale może jest coś weterynaryjnego ,co zadziała w początkowym odcinku jelita.
Smecta osłania całe jelita.
Pokerkowi podałabym coś przeciwwymiotnego podskórnie.
I zastanowiłabym się nad karmieniem parenteralnym (do żyły) przez kilka dni. Trzeba dać szansę wygojenia śluzówce jelita.
Lekarz może zrobić wkłucie do dużego naczynia ,to się robi u ludzi.
Podaje się płyny odżywcze kilka dni a po wygojeniu jelita wraca sie delikatnie do normalnego jedzenia.
Oczywiście mówię jak się robi u ludzi , nie jestem wetem.
Wybaczcie ,że sie "wcinam" ale kibicuję bardzo Pokerkowi bo słodki i perski...
Pozdrawiam cieplutko!

Gibutkowa pisze:Kasia nie załamujemy się. Jak to mawia moja kumpela Kluska "Trzymamy się ramy to się nie posr...my" :ok: :ok: :ok:

Gibutkowa- jestem od dziś Twoim fanem!!! :ryk:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw cze 02, 2011 7:00 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Jak się dziś miewasz Pokerku?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 02, 2011 7:53 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

kotkins pisze:Pokerkowi podałabym coś przeciwwymiotnego podskórnie.
I zastanowiłabym się nad karmieniem parenteralnym (do żyły) przez kilka dni. Trzeba dać szansę wygojenia śluzówce jelita.
Lekarz może zrobić wkłucie do dużego naczynia ,to się robi u ludzi.
Podaje się płyny odżywcze kilka dni a po wygojeniu jelita wraca sie delikatnie do normalnego jedzenia.
Oczywiście mówię jak się robi u ludzi , nie jestem wetem.
Wybaczcie ,że sie "wcinam" ale kibicuję bardzo Pokerkowi bo słodki i perski...
Pozdrawiam cieplutko

Witaj w wątku ... Intensywnie leczymy się od 4 maja .... Mały dostawał przeciwwymiotne podskórnie (atropina), na odżywianiu pozajelitowym (tylko kroplówki dożylne) był prawie 3 tygodnie, właśnie żeby jelita odpoczęły...Zabrakło nam już żyłek do wkłuwania się (zrosty)... Osłonowo dostawał też ranitydynę/ranigast? (nie pamiętam dokładnie bo dużo tych leków było) ... Jak zaczął jeść, przez tydzień było dobrze, a teraz wszystko od nowa, tzn. wymioty ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw cze 02, 2011 7:55 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Erin pisze:Jak się dziś miewasz Pokerku?

Nad ranem znowu był wielki paw ... :cry: rozdziabane jedzonko i troszkę kłaków .... czyli jednak się kłaczy....
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw cze 02, 2011 11:10 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kasiu, wysłałam Ci pw, ale nie wiem czy dojdzie, bo mi cały czas "wisi" w " do wysłania" i nie wiem co się dzieje.
Jak nie dojdzie to daj znać, powtórzę.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw cze 02, 2011 11:11 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:
Erin pisze:Jak się dziś miewasz Pokerku?

Nad ranem znowu był wielki paw ... :cry: rozdziabane jedzonko i troszkę kłaków .... czyli jednak się kłaczy....

Kurczę, może pasty trochę dać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 02, 2011 12:17 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

biedny Pokerek..trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw cze 02, 2011 12:20 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kasia trzymaj się, musisz dać radę dla Młodego :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]