Pan, Pani zmarli, 8 kotów, - Pusia i Mitka DS, Enterek [']:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 10:04 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

MalgosiaZ pisze:Serotoninko-wielkie dzięki za info o tych maluszkach . Przynajmniej wiemy co i jak :D .
Szkoda tylko ,że Delfinka traktuje nas czytających ten wątek w sposób całkowicie obojętny.Już wcześniej była na działce i przekazywała krótkie informacje przez inne osoby na temat stanu kotków.I to było w porządku.Był fajny bazarek , robiłyśmy na nim zakupy(pewne rzeczy tak nie do końca były potrzebne :wink: ) ,ale taki jest zwyczaj. Kupujemy , pieniądze są na jakiś cel ,w tym wypadku na koty z Pabianic. I co dalej ? Nic nam się nie należy ? Ani pół słowa co z Micią ,Punią ,Enterem-Piratem? Nie jesteśmy potrzebne , nie trzeba podsycać emocji ?Fundusz na leczenie zebrany?
A ile troski , rad ,porad ,domysłów było w sprawie Kseny-Palusi ? Tak wiem, to nie jej wątek , ale na drugim już nie ma sensu pisać,skoro i ten przestał cokolwiek znaczyć.Czuję się w jakiś sposób odpowiedzialna za tą małą,ponieważ dzień przed zabraniem jej ze schronu dokarmiałam ją,ogrzewałam,tuliłam,masowałam brzuszek. I dałam znać AnielceG ,że takie maleństwo tam jest,a ona zrobiła wszystko aby ją stamtąd zabrać. Ty Delfinko poświęciłaś tej maleńkiej dnie i noce.Twój trud jest ogromny.
I niech nikt nie pisze,że nie ma możliwości kontaktu. Nie w tych czasach.Proszę , przekaż nam informacje o stanie zdrowia ,postępach w leczeniu każdego z tych kotków. Albo zamknij ten wątek,bo on już nie ma sensu.
Z nadzieją na Twój odzew
Małgorzata

Ja tylko mogę zamknąć wątek, ale to tylko tak na marginesie. :wink:

Zgadzam się, z tym że trud Basi jest ogromny i nikt tego nie neguje, ale jak jest za długo cisza, to martwimy się czy aby wszystko jest dobrze z kociastymi, ale gdyby było inaczej to Basia dałaby mi pewnie znać esemesowo co wcześniej miało miejsce. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon maja 30, 2011 12:33 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Ja rozmawiałam z Basią kilka dni temu, bo chciałam się dowiedzieć, co się dzieje z czarnymi maluchami. Przy okazji dowiedziałam się, że ataki u Palusi ustały, od kiedy dostaje witaminy.
Powiedziała, że coś złego się stało, co jej dotyczy prywatnie i przez najbliższe 2 tygodnie nie będzie z nią kontaktu, ale wróci. Wszystkie koty są pod dobrą opieką.
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Wto maja 31, 2011 8:58 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Esperanzo - bardzo Ci dziękuję za tą informację :D . Jestem spokojniejsza ,że Basia opanowała te ataki u Kseny-Palusi :ok: .

Kasiu86-pilnuj z wielkim powodzeniem swojego wątku , jak też "przecieku" informacji o pabianickich kotach.
Zrozumiałam ,że ręce precz od pabianickich......wobec czego znikam. I myślę ,że nie tylko ja.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto maja 31, 2011 9:06 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

MalgosiaZ pisze:Zrozumiałam ,że ręce precz od pabianickich......wobec czego znikam. I myślę ,że nie tylko ja.

A Kto tak powiedział?

Nie zapominajmy o tych kotach. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto maja 31, 2011 11:05 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Moje też są pabianickie. Filuś wczoraj zaskoczył siebie samego. Przyszedł się głaskać do mojej córki, aż mnie zawołała ona wołala, "mamo, chodź zobacz, Filuś sam przyszedł". Generalnie wykazuje silny instynkt stadny, jak wszystkie koty biegną się głaskać, to on też. Dziś przyszedł do łazienki, zobaczyć czemu Niespodzianka miałczy jak oszalała (żądała szczotkowania). Jest ciekawski, aczkolwiek przestraszony - fuka. Ale jest coraz lepiej . Fiona barankuje i mruczy, lubi głaskanie. Oboje najlepiej się czują na balkonie. Mają dobry apetyt, Fiuś preferuje mięso wołowe i suche. Ma trochę lepsze futro, zwłaszcza w dotyku jest miękkie i jedwabiste, wygląda jeszcze nieszczególnie.
Mają ogloszenia, ale wyadoptowanie dwóch dorosłych kotów razem jest trudne. Ale mamy czas, oboje sa bezproblemowi, spokojnie poczekamy.
AnielkaG

Post » Wto maja 31, 2011 11:26 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Dziękuję Anielko za wieści o koteczkach. :D
Mogłabyś wstawić ich zdjęcia?

Moje tymczasy też tak sie uczą, że jak wszystkie lecą to one też, czy to do jedzenia czy na mizianko na łóżko, tyle, że ja bym wolała aby przychodziły pojedynczy nie grupowo na mizianki. :roll: :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto maja 31, 2011 13:57 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Dobre wieści, cieszę się :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro cze 01, 2011 9:40 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Postaram się nakręcić filmik jak Filuś rozmawia z Fioną. Fiona go woła na jedzenie, myje. Wczoraj Fiona bawiła się myszką, powoli odzyskują oboje radość życia.
AnielkaG

Post » Pon cze 06, 2011 15:25 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

AnielkaG pisze:Postaram się nakręcić filmik jak Filuś rozmawia z Fioną. Fiona go woła na jedzenie, myje. Wczoraj Fiona bawiła się myszką, powoli odzyskują oboje radość życia.

No i gdzie ten filmik? :twisted: :wink:

Ciekawe co u kotków u Basi.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon cze 06, 2011 17:28 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Teraz w ten upał koty głównie leżą, więc z filmiku nici. Filuś po 2 miesiącach pierwszy raz odważył się wejść na stół :D Bawi się tez z Morrisem- 3 miesięcznym kociakiem, już się wcale nie boi, sam przychodzi żeby go głaskać. Boi się gwałtownych ruchów i głośnych dzwięków.
AnielkaG

Post » Pt cze 10, 2011 19:23 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Ochłodziło się to i kotom lżej. :ok:

Moje tymczasy :mrgreen: też już się nauczyły od rezydentów łażenia po stole i nie tylko po stole. :twisted:
Anielko dużo głasków dla Filusia i Fionusi.

Basia jeszcze pewnie na działce z dobytkiem. :roll: :kotek:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 16, 2011 13:04 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Dalej cichutko tutaj. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 17, 2011 9:20 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Nie wiemy jak koty u Delfinki :(
Te u Anielki- jak wynika z niedawnych doniesień- mają się dobrze :)
Fionkę chyba trochę denerwował upał bo miała nerwa na inne koty, ale do Filusia nadal opiekuńczo przemawia ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon cze 20, 2011 22:02 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

Ja bardzo przepraszam za milczenie, ale urwanie głowy mam totalne i nie mia kiedy spokojnie usiąść do kompa... Więc póki co tak w skrócie. Oba kociaki znalazły domy, właściwie tego samego dnia. Niestety nie udało się z domem wspólnym, nikt nie chciał dwóch buroczarnych kocurów ;) No ale nie jest źle - jeden kociak zostal wzięty do domu z drugim kotkiem, a drugich pańswa usilnie namawiam na dokocenie w przyszłości i nie są na nie ;) Wygląda na to że maluchy się zakklimatyzowały. Także super wieści! Jak będą jakieś foty z nowych domów to w miarę możliwości zamieszczę je tu ;)

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pon cze 20, 2011 22:06 Re: Pan, Pani zmarli, 8 kotów... 3 maluszki [']['][']:(

A może ktoś mnie pomóc ??
Mam 3 ośmio dniowe kociaki bez matki .
Matka dzisiaj zaginęła , kupiłam mleko u weta za 50 zł i karmię butelką na przymus ale nie chcą się wypróżnić :(
Masuję brzuszki i jak narazie nic ...
Są 2 czarne kotki i szary pręgowany kocurek prawdopodobnie .
Poszukuję matki zastępczej lub kogoś kto może do mnie przyjechać i pokazać jak się nimi zająć , jestem z Sosnowca .

vampirre_69

Od: Pon cze 20, 2011 21:57

[poprzednia][następna]