Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 13:32 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Avian pisze:Kolejny dzień z życia działkowca ;)

(...)
Poza tym, przemeblowałam po zimie altanę, żeby miały więcej miejsca - nagle okazało sie, że zagubione przez zimę zabawki są nadal atrakcyjne ;)
Obrazek

(...)

Co dwie głowy to nie jedna. Jak smok jakiś ;).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon maja 30, 2011 13:49 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Jej... Też myślałam w pierwszej chwili że to jakiś dwugłowy kot :strach: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon maja 30, 2011 13:53 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Bo duet B&B jest jak jeden dwugłowy organizm, który je za pięciu :twisted:

... a Radek nadal sieje wścieklizną :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=LqPAOhHIKS8
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 30, 2011 15:05 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Mój Haker powinien od niego nauczyć się bycia wściekłym.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto maja 31, 2011 10:58 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

faktycznie Radziu nadal niebezpieczny :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Wto maja 31, 2011 11:08 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Żeby zamknąć na noc kociaste w altance muszę najpierw ulokować na chwilę Radka w transporterku, żeby nie wystraszył reszty ekipy.
Tak się już nauczył, że jak przychodzę, biegnie pierwszy do altany i czeka przy transporterku :lol:
Wsadzam, on się układa wygodnie i tak sobie leży - już parę razy zapomniałam o nim i spędził noc w transporterku :oops:
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 22, 2011 15:43 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Hej co u Was?? :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Czw lip 21, 2011 9:51 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Dawno nie pisałam :oops:

Kociska żyją sobie - odpukać ! - spokojnym w miarę życiem kota wolnego 8)
2 tygodnie temu były chwile grozy ... pojechałam z Brzydalem na kontrolne badanie krwi, bo on raczej niemłody i warto sprawdzić, co w nim siedzi.
Wetka przy pobieraniu krwi stwierdziła, że bardzo mocno czuć z pyszczka mocznik :(
Od razu jeszcze przed wynikami zarządziła kroplówkę ...

Wieczorem były wyniki - okazało się, że nie jest tragicznie. Mocznik ku jej zdziwieniu w normie, kreatynina 2,0, parametry wątrobowe za to przekroczone (ale tego sie spodziewałam, jak przyszedł parę lat temu wyglądał bardzo nędznie, do tego żre co popadnie, jakby wciąż się bał głodu).
Dostał jednak przez 3 dni kroplówki, teraz próbuję go karmić żarełkiem nerkowym (ku zadowoleniu Batona i przede wszystkim Radka). Radek wyje pod drzwiami, żeby go wpuścić do altany, bo tam przeciez taka dobra nerkowa animonda :lol:
Za miesiac kontrola, sprawdzimy, jak sie wyniki zmienią po paru tygodniach diety.

Tak sobie siedzieliśmy pod kroplówką 8)
Obrazek

Baton skrzętnie wylizuje resztę renala Brzydala, to dla niego największy przysmak ;)
Obrazek
Baton ma mały rozumek, jednak mądrości związane z jedzeniem osiągnął w stopniu najwyższym ;)
Na przykład jako jedyny wpadł na pomysł, że jak będzie trzymał łapą miskę, to mu nie będzie odjeżdżać ... do tego jak ją przytrzyma na środku, to będzie sie obracała dokoła jego łapy i będzie mu sie łatwo jadło :lol:
Wszystkie miski mają teraz po każdym posiłku odcisk jego łapy :lol:

Pasik rzadko, ale jednak zdarza sie utyka na łapkę. Wciąż próbuję go złapać na kolejne rtg, ale cwaniak szybki jest ...
Obrazek

Radek nadal rządzi i przegania wszystko co żywe z działki.
Za karę zamykam go w klatce na trochę - dobrze wie, za co i jak pogoni koty zaraz biegnie do altany do klatki :lol: Nawet nie musze jej zamykac, siedzi z własnej woli ;) Duże cielsko, ale rozumek malutki ;)
Obrazek

W piątek jak jechałam na działke na posesji obok siedział mały, chudziutki krówek ... jadł chleb, rozrzucony pewnie dla ptaków ...
Myślałam, ze mi serce pęknie :(
Poszłam zaraz z miseczką, ale nie miałam mu jak podsunąć przez płot, do tego wystraszył sie i odbiegł kawał dalej. Zrobiłam jednak podkop i jakoś wsunęłam miseczkę.
Jak wracałam miska była pusta - znalazł :D
Czemu głupolek na działki nie przyjdzie? Tam tyle jedzenia ... jak go przekonać?
Bardzo rzadko go widuję, ale jednak widać, ze jest w okolicy. Taki chudziutki :(

Banda czarnych 8)

Brzydal
Obrazek

Baton
Obrazek

Radek
Obrazek

Duecik B&B, nadal żyjacy w wielkiej miłości :D
http://www.youtube.com/watch?v=Nyx_NFO-v-M
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 22, 2011 11:40 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

O, proszę, podstemplowana miska Batona a propos powyższego posta ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 22, 2011 14:14 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Za zdrówko Brzydala :ok: :ok: :ok: :ok: . A Radek chyba jednak nie taki malutki ma rozumek skoro wie że musi odpokutować złe zachowanie i sam biegnie do klatki :ryk: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lip 27, 2011 10:53 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Avian pisze:Radek nadal rządzi i przegania wszystko co żywe z działki.
Za karę zamykam go w klatce na trochę - dobrze wie, za co i jak pogoni koty zaraz biegnie do altany do klatki :lol: Nawet nie musze jej zamykac, siedzi z własnej woli ;) Duże cielsko, ale rozumek malutki ;)
Obrazek

Fryc odbywa kary w identycznej klatce :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie sie 07, 2011 17:36 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Czy ktoś pamięta Lucka i Sznycka - kociaki z działek?
http://allegro.onet.pl/pn-rozkoszny-cza ... 01755.html
Obrazek

Avian

Post » Czw sie 18, 2011 11:31 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Avian, co tam dobrego u Was ? :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw sie 18, 2011 11:47 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

iskra666 pisze:Avian, co tam dobrego u Was ? :)

Hmmm ... mam nowego podopiecznego - kocie widmo ;)

Pamiętacie jak pisałam o biednej króweczce, która jadła chleb?
Już go/ją zlokalizowałam.
2 tygodnie temu przez 3 dni widywałam go w opuszczonym budynku obok działek. Siedział sobie w pozostałościach po drzwiach ... Zanosiłam jedzonko 2 razy dziennie, zawsze było zjedzone, więc teraz codziennie dalej zanoszę. Czasem słyszę, ze coś tam sie w ciemnościach rusza ... mądry kotek, pilnuje misek :D

Sam budynek jest bardzo kiepskim miejscem na schronienie dla kota. To pozostałości po niedokończonym biurowcu - odbywają się tam różne akcje typu pijaństwo grupek szemranych, sprzedaż narkotyków, czy nawet niedawno się w paintballa tam "bawili". Młodzież lubi sobie np siedzieć na dachu i zrzucać na dół butelki. :roll:
Kotek znalazł sobie miejsce w zejściu do piwnicy - schody donikąd, na dole jakieś żelastwo, stara lodówka, gruz ... tam się prawdopodobnie schronił. Ciemno tam, ale przynajmniej go nie widać.
Nie zawsze mogę zanieść jedzonko - jak jakaś ekipa młodzieży jest w budynku, wolę nie zanosić - nie chcę, żeby wiedzieli, że jest tam kot bo mogą w głupocie swojej krzywdę zrobić :roll:
Może jesienią będzie łatwiej kociaka przekonać na przeniesienie się na działki?

Zobaczymy jak będzie. Ważne, ze dostaje jedzonko :ok:

Reszta kotów kwitnąco - Brzydal nadal na diecie nerkowo-wątrobowej, wygląda jednak ładnie, futerko błyszczy, apetyt ma, bawi się, więc myślę, że jest lepiej :D
Pasik na razie ładnie chodzi na wszystkich łapkach :D
Baton maksymalnie spasiony, zaczynam go odchudzać ;)
Radek nadal wściekły :lol:
Chudy Gadulec przychodzi dość regularnie, ale muszę mu dawać michę na innej działce, bo Radek ... :roll:
Czasem widuję z daleka Pingwina i drugiego Gadulca.

Tyle u nas 8)
Obrazek

Avian

Post » Nie sie 21, 2011 9:31 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

A to niech się Widmo da obłaskawić :wink: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]