cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 29, 2011 21:35 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Skoro mowa o urlopach. To Ja wyjeżdżam 6 a wracam 15.
Łatka zostanie wraz z Fiśką w domu. Coby się dziewczyny nie nudziły. Tata się nimi zaopiekuje. Łatka jest już w pełni zrowa i gotowa do adopcji. Więc ojciec da radę.

Z kolei Zuzią na czas mojej nieobecności zaopiekuje sie Marta - no chyba żeby......ale ojciec sie będzie bał zostać z kotem niepełnosprawnym sam.
Po urlopie musze jechać z Nią na kontrolę. Jutro musze zadzwonić, bo chyba mamy sie z nią w tym tygodniu pokazać też.
No i zastanawia mnie jeden fakt. Mam nadzieje że nie jest ciężarna :twisted: Trzeba jej zrobić USG koniecznie.
MIKUŚ

Post » Nie maja 29, 2011 23:35 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

MIKUŚ pisze:Zuzia się załatwiła dziś do kuwetki. Ma niby lepszy apetyt choć wciąż je jak "ptaszek".
Muszę jej podsuwać jedzonko. Karmię ją recovery na siłę. Niestety nie chce niczego jeść. Ugotowałam jej mięso z kurczaka - nie chciała, po czym dałam mięso z obiadu ojca (ojciec gotował)- nie zjadła, próbowałam gourmeta, feliksa, animondę, babyca.....no wszystko pootwierałam co w domu było i nie :(
Martwię się że może byc to spowodowane brakiem kupy :?
Jest ze mna od czwartku i tylko siku było. Na RTG wyszło że ma pełne jelita. Muszę jej chyba dać soku z buraków lub oleju by coś ruszyło. Może ma po prostu zatwardzenie :roll:
Cholera....

a moze mleka? Nie za duzo, zeby biegunki nie dostala, ale mleko czy tez smietanka tlusta czesto uwielbiana przez koty moze troszke kicie "przegonic" :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon maja 30, 2011 9:04 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

No właśnie, może śmietankę pochłepta?

Jeszcze kasa za stanik powędrowała dla Zuzi, hidi tym zarządzi, bo ja się gubię w tych kontach ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon maja 30, 2011 9:17 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

MIKUSIU i wszyscy działacze w Kociej Przystani - choć nie mogę wesprzeć w żaden inny sposób, to cały czas kciuki za Was ogromne :ok: :ok: :ok:
tellma

Post » Pon maja 30, 2011 19:47 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Axa76 pisze:No właśnie, może śmietankę pochłepta?

Jeszcze kasa za stanik powędrowała dla Zuzi, hidi tym zarządzi, bo ja się gubię w tych kontach ;)

wlasnie przeslalam na konto Basi :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon maja 30, 2011 21:27 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

tellma pisze:MIKUSIU i wszyscy działacze w Kociej Przystani - choć nie mogę wesprzeć w żaden inny sposób, to cały czas kciuki za Was ogromne :ok: :ok: :ok:

Witamy Pani Basiu :)
Zaproszenie wciąż aktualne, zapraszamy do Nas w odwiedziny :)
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 21:37 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Kupa poszła. Cała czarna, cholernie spieczona. :(
Sok z buraczków i troszkę oleju zrobiły swoje. Jednakże wciąż Zuzia je ilości minimalne jak dla mnie :roll:
Na dodatek ma katar i tylnia - prawa łapka jest spuchnięta :roll: Jutro jadę z Nia do Dr :|
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 21:38 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Axa76 pisze:No właśnie, może śmietankę pochłepta?

Dziękuję w imieniu Zuzi :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 21:49 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Mamy dwa nowe nabytki - Klakson i Milczek! Do złapania został jeszcze jeden maluch i matka....Do łapania trzeba cierpliwości! Ale słodziusiane są!
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Pon maja 30, 2011 21:54 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Kicia_Kluska pisze:Mamy dwa nowe nabytki - Klakson i Milczek! Do złapania został jeszcze jeden maluch i matka....Do łapania trzeba cierpliwości! Ale słodziusiane są!

Dodam że Karolina dzielnie się spisała na swojej pierwszej w życiu łapance :mrgreen:
Czekamy na info i tel. Mam nadzieję że jutro będzie można odebrać matkę i ostatniego malucha.

Póki co Klakson i Milczek przebywaja w boksie na kwarantannie. Słodziaki niesamowite. :1luvu: Maja ok. 8 tygodni. To Ci brzdące :kotek:

No domki mogą ustawiać się juz w kolejce, choć i tak wpierw musza się wymyć, bo cuchną bezdomnością niestety :| Odrobaczyć i odpchlic się trza oraz szczepienie i fruuu........do Nowych Domków.
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 21:55 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Tam nic nie było do roboty...Basia zasadziła klatkę i czekanie, czekanie, czekanie....
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Pon maja 30, 2011 21:59 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

No to obecnie sytaucja wygląda następująco:
- Blanka KP
- Ingi KP
- Rysia KP
- Czika KP
- Węgielek KP
- Klakson i Milczek + maluszek xxx KP
- Panna xxx jutro przybędzie KP

- Sali DT Hidi
- Przylepa DT Karina
- Zuzia DT mikuś
- Łatka DT mikuś

Oprócz tego przybędzie kotka na sterylkę - prawdopodobnie dzika - mamuśka Klaksona, Milczka oraz xxx.

No uzbierało sie już troszkę kociastych :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 22:00 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Kicia_Kluska pisze:Tam nic nie było do roboty...Basia zasadziła klatkę i czekanie, czekanie, czekanie....

Dziękuję Karolina za poświęcony czas oraz transport. :ok:
Kiedy następna akcja :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 22:01 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

No i przypominam o dyżurach. Plany urlopowe zmieniły sie jeszcze bardziej u mnie, bo wyjeżdżam jednak już w piątek.
O Jezusiku 11 dni urlopu - oszaleję ze szczęścia. :piwa:

Tak, tak.....piwo, plaża, morze...... :piwa:
MIKUŚ

Post » Pon maja 30, 2011 22:07 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Piwo, plaża, morze... i 5 kg do przodu? :P
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]