Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 29, 2011 19:26 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Zdaje się, że Protka nie ma zbyt dobrego gustu..... Nikt z wybranych przez nią ludzi nie zdecydował się na wynajem....
ale jej zachowanie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon maja 30, 2011 4:50 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Eh, ta Protka.... z zachowania wczoraj conajmniej szóstka, ale z łapczywego połykania i niegryzienia wątróbki jedynka.... Mało nie weszłam zaspana w pawia :evil:
Ryś przyszedł w nocy i zachciało mu się gadać jak katarynce. Z konieczności uciszyłam lekko gadułkę kładąc go koło siebie i masując mu fałdkę. Nie przepada za tym, ale wylizał mi ręce, nie podrapał i grzecznie się ułożył i zasnął szczęśliwym kocim snem :kotek: Teraz wygina się na moim plecaku na pleckach, jakby prosząc o zabranie go ze sobą do szpitala. Jeśli schudnie to mogę niezauważyc takiej kruszynki w ciężarze w plecaku :ryk:
Puszencja coraz bardziej nakolankowy i namolny się robi - o ile to wogóle możliwe 8) Obrócić się z boku na bok nie można bez tego kota, a dzielnie mu sekunduje w tej opiece Garfield. Puszek ściągnął dodatkowo mój pasek od szlafroka z suszarki oraz - jakze by inaczej - sam szlafrok :? Puszek spał owinięty z pasek, a z samego rana znalazłam na szlafroku wielce zadowoloną Protkę, wylegującą się i przeciągającą z rozkosznie przyjemnego snu.
Nie lubię wstawać w poniedziałki, ale takie widoki.... :1luvu:

joarkadia

Post » Pon maja 30, 2011 17:26 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Protka zaanektowała mikrofalówkę - zwisają tylko łapki i ogonek. A że mikrofalówka w pełnym słońcu na małą nie ma jak spojrzeć, bo światło odbija się od jej futerka. Gorąca jak piecyk :lol:
Garfildosek leży też w pełnym słońcu na parapecie okiennym i dyszy z gorąca - ale leży dalej. Dużym powodzeniem cieszy się miseczka z wodą, wymienianą kilka razy dziennie.
Ryś grzeje mi plecy i masuje je. I jemu ciepło bo rozłożył tylne łapki i daje oddychać brzuszkowi i fałdce :mrgreen: Przez sen przebiera łapkami i poluje na wszystkie zwierzaczki świata.
Jedynie Puszek zrezygnował z kąpieli słonecznych i zakopał się w najchłodniejszy kąt pokoju - wlazł do wózka, a jedną przednią i jedną tylnią łapę położył na pałąku wietrząc sobie futerko na brzuszku.
Na dźwięk sypanych chrupek do miseczki żadne kocio nie wstało - nawet Protka, a leży najbliżej :twisted:

joarkadia

Post » Wto maja 31, 2011 7:23 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Garfield stracił ostatni czarny wasik :cry: :cry: :cry: :cry: Następne, które rosną są już płowe :evil:
On sam tym się wcale nie przejął i biega jak oszalały z okna do okna i wygrzewa się na słoneczku. Nawet Ryś wytapia tłuszczyk z fałdki :mrgreen:
W nocy spałam ze wszystkimi kotami na sobie - Protka na twarzy, Garfildosek na klatce piersiowej, Ryś na nogach a Puszek na wysokości kolan. Wstałam jak mumia egipska, ale kaszel już przynajmniej tak nie męczy....

joarkadia

Post » Wto maja 31, 2011 7:26 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

No, moje przy tej temperaturze, to się do łóżka nie pchają :twisted: ale widok 4 kocich zwłok na słoneczku - bezcenny!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 31, 2011 7:37 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Ja je podziwiam - ja bym tak nie wytrzymała za chiny ludowe, a one jeszcze bardziej wystawiają swoje futerka na promienie sloneczne..... Padłabym trupem gdybym tak poleżała jak one :mrgreen: o ile by mnie wpuściły do swojego królestwa okiennego :wink: Średnim powodzeniem cieszą się za to dwie miseczki z zimną wodą - choć dziś Protka w nocy próbowała dostać się do napoju w szklance.... efektem jest mokra plama na dywanie :twisted:

joarkadia

Post » Wto maja 31, 2011 14:51 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Panowie na słoneczku przytuleni do siebie leżą i dyszą... a na nich leży rozwalona (zupełnie nie jak dama :twisted: ) Protka 8O
Jak one to wytrzymują jest dla mnie nie do pojęcia..... :roll: :roll:
Nic ich nie rusza, nawet puszczona zimna woda w kranie czy mała przekąska w postaci kocich kiełbasek - nawet Ryś nie otworzył oczek 8O Puszek leniwie machnął łapką i poszedł spać dalej, a do pyszczka Garfildoska nie mam dostępu....
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto maja 31, 2011 16:48 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Panna Protka, wygrzana przez słoneczko, zeszła w końcu z mikrofalówki i zaczeła ganiać ze swoją myszką. Puszek baranim skokiem próbował wydrzeć jej z pyszczka, ale nie udało mu się to :mrgreen: Protka mruczała z oburzeniem na tak niecne próby pozbawienia jej zabawki :twisted:
Ryś spożywa podwieczorek, Garfildos śpi nadal na oknie....
A jutro urodziny Puszka :1luvu: - prezent już przyszykowany :ryk:

joarkadia

Post » Śro cze 01, 2011 8:59 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Godz.4 rano podwójna pobudka - maluch plus koty..... :evil: :twisted:
Przy szyi Garfildosek, przy brzuchu Ryś, a za nim z łepkiem na dupencji Rysia Puszek. Protka na mojej głowie :1luvu:
Dziś urodziny Puszka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Śro cze 01, 2011 9:02 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Wszystkiego najlepszego!!! Wszystkiego kociego!!!
Zimno to Ci nie było, co :twisted: ? A jak maluch?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro cze 01, 2011 9:05 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

no właśnie, jak ten nie-koci-maluch? szykuje się już do wyjścia? :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro cze 01, 2011 9:19 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Termin porodu to 7 wrzesień, ale będzie dobrze jeśli wytrzymam do 7 lipca :roll:
Zespół nerczycowy, wysokie ciśnienie, kłopoty z nerkami, sercem, oczami.... Do tego ta pogoda mi dokucza.... :?
Koty - jak rozrabiają - widzę doskonale :twisted: tylko nie zawsze wiem który broi :mrgreen:
Koty za to zadowolone, bo pańcia siedzi w domu, nie włoczy się za bardzo po mieście i rozpieszcza kociaki do granic możliwości swoich :roll:
A maluch kopie jak oszalaly... tylko na usg zawsze odwraca się dupką i nie wiem czy chłopak czy dziewczyna :mrgreen: niedobre maleństwo.... po tatusiu to ma, bo mamusia grzeczna jak aniołek :ryk:

joarkadia

Post » Śro cze 01, 2011 9:22 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Ryś siedzi na książce i udaje że czyta...
Protka łapie zajączki rzucane przez okno :mrgreen: strasznie ma zawiedzioną minkę, że nie udaje jej się nic złapać :ryk: :ryk:
Garfildosek przeglada się w lusterku i podziwia swoje migdałki przy okazji - i blade dziąsełka :piwa:
A Puszek najgrzeczniej pod słońcem wyciagnął się koło mnie i mruczy jak traktor

joarkadia

Post » Śro cze 01, 2011 13:12 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

Ta pogoda zabójcza, trzymaj sie Joarkadio :P

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro cze 01, 2011 14:01 Re: Rudy dom, Panna Protka na tymczasie

A jeszcze piąty, maluszek, ma przyjechać :twisted:

joarkadia