KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 29, 2011 15:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Właśnie miałam telefon o Julinkę :) Mają kotka Tygryska, drugi zmarł im niedawno - kicia spadła z dachu. Przeżyli to mocno, poszli po rozum do głowy i zasiatkowali okna. Jutro przyjdą zobaczyć na żywo małą a jak się nie przestraszą jej ADHD to w piątek po pracy zawiozę do nich na Pogoń kicię - wtedy też obejrzę te okna zasiatkowane :ok: Trzymajcie :ok: :ok: :ok: żeby wszystko było dobrze. :kotek:

Kot Tygrys kilkakrotnie już spadał - JESZCZE żyje - nie wiadomo ile razy będzie miał jeszcze to szczęście. Osobiście odradzam adopcji.
Jeszcze 2 dni temu uciekł im z domu i szukali go :roll:
Marta napisze więcej.
MIKUŚ

Post » Nie maja 29, 2011 15:47 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Faktem jest że ludzie uczą się na błędach, ale szkoda że na takich
"..Druga kotka umarła na stole.
Miała przebite płuca, uszkodzony rdzeń. Trzymał się tylko na paru włóknach, nie wiadomo czy by chodziła. Pęknięte podniebienie powodowało ciągłe krwawienie, kotka straciła dużo krwi"
Marzenko jezeli zdecydujesz się na adopcję przewałkuj ludzi czy mentalnie rzeczywiście zrozumieli co się stało i że trzeba koty chronić .Sprawdź też dom, czy rzeczywiście zabezpieczyli okna.

Mam jeszcze pytanko czy mały Krejzolek jest do adopcji?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie maja 29, 2011 17:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Powiedziałam, że nie wydam kota do nie zabezpieczonego mieszkania - albo przyjadą i się upewnię na dziesiątą stronę, że rozumieją, co się stało i jak do tego nie dopuścić, albo z piątkowej wizyty nici. No a jeśli będą rokowali to pojadę i zobaczę sama osobiście - nie po to na kotę chucham i dmucham i na głowie staję, żeby była zdrowa i zadbana, żeby mi ktoś przez beztroskę ją wykończył :evil:

Mam cichą nadzieję, ze to nie oni, ale PZU naczelną zasadą DT
Marta, masz pw
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie maja 29, 2011 18:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

mar_tika pisze:
Mam jeszcze pytanko czy mały Krejzolek jest do adopcji?

Tak mała Krejzolka jest do adopcji.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie maja 29, 2011 20:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Obrazek

Gracja w okienku, rzadki widok, gdyż ta kotka pragnie bliskości z człowiekiem i cały czas chce być blisko ludzi. Najlepiej nie schodziła by z kolan, a jeśli to nie jest możliwe koniecznie musi leżeć gdzieś obok, blisko, a już na pewno nie jest możliwe by znajdowała się w innym pomieszczeniu niż ja! Mojej kotki często nie widać w domu śpi gdzieś zaszyta natomiast Gracja jest zawsze obok. To wspaniała kotka, ciężko będzie się rozstać.
Obrazek

*Martynka*

Od: Wto maja 10, 2011 14:10

Post » Nie maja 29, 2011 21:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Powiedziałam, że nie wydam kota do nie zabezpieczonego mieszkania - albo przyjadą i się upewnię na dziesiątą stronę, że rozumieją, co się stało i jak do tego nie dopuścić, albo z piątkowej wizyty nici. No a jeśli będą rokowali to pojadę i zobaczę sama osobiście - nie po to na kotę chucham i dmucham i na głowie staję, żeby była zdrowa i zadbana, żeby mi ktoś przez beztroskę ją wykończył :evil:

Mam cichą nadzieję, ze to nie oni, ale PZU naczelną zasadą DT
Marta, masz pw

Będąc u nich obejrzyj sobie balkon. Ich "genialny" pomysł na wyglądanie dla kotów.... Nie mówie tego z powou złośliwości. Wiem jedno, koty maja dobrze, ale po tym co się tam stało to Ja niestety kota bym tam nie umieściła. Lepszy taki dom dla bezdomniaka niż żaden, ale na pewno nie z DT gdzie walczymy często o te kociaki (częstokroć brane w stanie krytycznym), by żyły i trafiały do domu gdzie nie będą narażane. A tam mimo ew. zabezpieczenia strychu są jeszcze balkon i 3 inne okna po których koty śmigały (okna otwarte na oścież )i wypadały już niejednokrotnie :cry:
Zrobisz jak uważasz. Może Tobie uda sie ich uświadomić....
MIKUŚ

Post » Nie maja 29, 2011 21:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jako że nazwisko to samo jutro zadzwonię, że nie ma co przyjeżdżać. Nie będę ryzykowała życiem Julinki - widocznie sensownie brzmiała, bo już się nauczyła, co trzeba mówić. Nawet jeśli w rozmowie i na wizycie u niej bym wyłapała, że coś nie tak (długo się nie da grać) i tak lepiej, że wiem na czym stoję. Dzięki Mikuś. Tak więc Julinka nadal do adopcji do dobrego domku :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon maja 30, 2011 7:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.05.-05.06.2011
30.05. pon. rano brak wie. Bona
31.05. wt. rano Dorotka wie. Teresa
01.06. śr. rano Bona wie. MaraS.
02.06. czw.rano brak wie. Teresa
03.06. piat rano Asia,Bogusia, wie. Cookie
04.06. sob. rano brak wie. brak
05.06. niedz. brak wie. Cookie

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon maja 30, 2011 9:07 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jeżeli Dorotka nie może wezmę niedzielę rano. W tygodniu wolę nie - bo to by było przed pracą...

Alienor

Post » Pon maja 30, 2011 10:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Jeżeli Dorotka nie może wezmę niedzielę rano. W tygodniu wolę nie - bo to by było przed pracą...

Tak ja tą niedzielę nie mogę wyjeżdżam wydawać kasę - chrześnica bierze ślub :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 30, 2011 10:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

zgłaszam się po dłuższej nieobecności, Jadziu, Wiesiu współczuję bardzo :cry:
miałam tez wiadomości od dr Moniki, koteczka z duetu Pixi i Dixi, ktore odeszła w Almavecie miała również FIPa, oprócz PP. Żadnych szans. :(

mam chętne dwa domy na koty, oba mają psy. Domy w okolicach Rybnika. Nie znam szczegółów. Nie wiem Marta czy podesłac Ci namiary na sprawdzenie ich, czy się zająć tym?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon maja 30, 2011 14:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ewa dzieki bardzo za wyrazy współczucia ale jeszcze mnie zal za nim trzyma :(
Wiem o Pixi ale zdziwila mnie ta druga choroba, robilismy wszystko co w naszej mocy lacznie z przetoczeniem krwi od ozdrowienca, ale niestety nie wygrala z choroba :(
Natomiast siostra jej Dixi ma sie swietnie ma apetyt, ladne kupki nie wymiotuje i ogolnie rozrabia jak szalona co prawda jest jeszcze na synoluxie i l-lizynie ale juz sie konczy kuracja mam ogromna nadzieje ze bedzie wszystko dobrze poslemy zdjatka.

Dzis od samego rana czyli od 8 - 15 kch i almawet i tak w kolko.
Rano zabralismy Smole na rtg i Belmonda na badanie krwi i Olenke bo kuleje na lapke ma spuchnieta, musielismy je zostawic do popoludnia bo mialy tyle roboty.
Potem pojechalismy do Castoramy po siatke plastikowa celem zabezbieczenia krat i tak nam zeszlo, braklo na drugie okno musze dokupic zle to obliczylam i na gorna czesc obu okien.
Teraz bedziemy spokojne zostawiajac otwarte okna na dzien bo nie ma mowy zeby zamknac przy takiej temp.
Jutro dokonczymy robote.
A i Wiesiu zaklada wyprowadzenie wody na zewnatrz tez kupilismy weza.

Odnosnie Smoly ma wyjety gwozdz i zdjety gips ale nozka musi dojsc do siebie wszystko ladnie zrosniete.
Wyniki od Belmonda beda dzis wieczorem. w kier nerek. juz na zimne dmucham.
Olenka dostala Metacam i w sob.do kontroli widocznie jak szalala to cos sobie w lapke zrobila narazie nie chcialam przeswietlenia bo to koszty a wiem napewno ze nie zlamanie ani zmiarzdzenie, zobaczymy moze przejdzie i obejdzie sie bez przeswietlenia.

No o 14.30 pojechalismy po te koty do Almawetu i tak caly dzie zeszlo na kotach.

Dalam na kch 1/3 duzego opakowania f-lizyny w proszku ktora dostalam w paczce od kociarzy z Mru-mru.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon maja 30, 2011 14:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oj super że Smołka ma zdjęty gips- juz tak jej przeszkadzał.
Tej kici bardzo DT by się przydał, ale skąd taki DT i to jeszcze z ludziami co nie pracuja i mogą obserwować takiego połamańca.
Cóż pomarzymy, a może .......... Ja tam w cuda wierzę. DT Materializuj się :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 30, 2011 14:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

A nie napisalam ze robilismy to w towarzystwie Gosi i p.Wiesi bardzo nam bylo milo ktore byly na dyzurze.
Wzielam dla Klimka 2 saszetki mokrego Hilsa a nie wiedzialam ze Gosia przywiozla od Bogusi ale to sie nie zmarnuje on tylko to moze jesc po innym na wolny stolec.
Jedzenie jest w szafeczcze tam gdzie zawsze.

jadziaII

Post » Pon maja 30, 2011 14:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:Oj super że Smołka ma zdjęty gips- juz tak jej przeszkadzał.
Tej kici bardzo DT by się przydał, ale skąd taki DT i to jeszcze z ludziami co nie pracuja i mogą obserwować takiego połamańca.
Cóż pomarzymy, a może .......... Ja tam w cuda wierzę. DT Materializuj się :D

Oby sie taki znalazl ale musialby bec bez kotow bo ona nie lubi innych kotow albo moze byla taka zla w tym gipsie bedziemy ja obserwowac.

jadziaII

[poprzednia][następna]