GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2011 20:11 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Plameczka też dziękuję, oczywiście w specyficzny sposób, odmawiając współpracy - dziś już nie było mowy abym sama zrobiła jej ten zastrzyk bez rozlewu krwi mojego lub jej, więc podjechałam na Kielecką i bardzo miła pani technik weterynarii skutecznie ukłuła kicię, jutro też mi pomoże a w środę dr Popławski sobie zrobi zastrzyk skoro takie bolesne zapisał :wink:
Tak poza tym z plamcią wszystko po staremu, uwielbia głaskanie, czesanie nawet, byle jej nie kłuć i nie majdrowac przy buźce - tego też nie lubi ale staram się jej przemywac i odkazać jodyną tą bródkę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto maja 24, 2011 0:37 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

boże ile to kocisko musiało się nacierpieć :(
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto maja 24, 2011 13:06 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

I jaka wola życia. Ona musi z tego wyjść i znależc kochajacy domek.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto maja 24, 2011 14:58 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

To prawda musi, teraz nie ma innego wyjścia, myślę, że wszystko jest na dobrej drodze, kocica je z apetytem, wydala regularnie.
Mgj - czy coś wiadomo czy ona była sterylizowana tak w ogóle, tak sobie ostatnio pomyślałam, że ona taka grubiutka czy w razie co nie jest w ciąży?! Czy tylko po prostu jest dobrze odkarmiona?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 24, 2011 16:12 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

ahhh, jeszcze tego by brakowało żeby się teraz u Ciebie okociła :) :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto maja 24, 2011 16:25 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Ja ją pierwszy raz widziałam (i panie z obsługi też) w marcu (wtedy wyszła na parking) . Pani z ochrony z kolei mówiła mi ostatnio, ze pojawiła się już w grudniu (tylko, że nie wychodziła na parking więc tylko ona ją widziała). Jak ją widziałam w marcu to też miała taki zaokrąglony brzuszek. Wszyscy zgodnie twierdzą, że kocury żadne za nią nie latały. Mnie się wydawało, że ona jest malutka (ale to podobno tylko moje wrażenie) i młoda . Przed wypadkiem właśnie myślałam o ew. sterylizacji. A czy to mozna sprawdzić? Bo może tam gdzie była wczesniej ktoś ją wysterylizował.
Obrazek

mgj

Post » Wto maja 24, 2011 20:55 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Ona jest oswojona, możliwe jest też że to była kiedyś domowa kotka i ktoś ją wyrzucił, może była sterylizowana, sprawdzić się nie sprawdzi, poprosze jutro weta aby obmacał brzuszek, czy ciąży nie czuć, ale może tylko jest 'odkarmiona'.

Myślę że jest młoda około 1,5-2 lat tak mi się wydaje.
Mgj ona taka mała nie jest, normalna średniej wielkości kotka
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 24, 2011 21:52 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

no a najbardziej kochamy te nasze najbiedniejsze tymczasy więc jest duża szans że mpacz78 sobie ją zostawi heheheh ;) tak jak ja salichę ze stoczni zezowatą bez ucha :ryk:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro maja 25, 2011 20:27 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

I co tam słychać u Plamki?
Obrazek

mgj

Post » Śro maja 25, 2011 20:38 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Byłam dziś z Plamcią na kontroli, według doktora wszystko jest na dobrej drodze, jeszcze tylko 3 bolesne zastrzyki i potem za jakieś 2 tyg. będzie wyjmowany drucik ze szczęki.
Dr Popławski emanuuje jakimś takim spokojem, że zwierzęta od razu się uspokajają i pozwalają wszystko ze sobą zrobić :ok: .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 25, 2011 20:49 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

:ok: dobrze że choć Plamcia dodatkowych trosk nie przysparza. Kciuki za jej zdrówko ehh
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 25, 2011 21:28 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

A obmacał jej brzuszek?
Obrazek

mgj

Post » Śro maja 25, 2011 21:35 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Nic nie wskazuje na ciążę no chyba, że byłaby bardzo wczesna.
Na razie się tym nie martwimy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob maja 28, 2011 22:31 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

ech palmi, plami zdrowiej nam malutka :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie maja 29, 2011 7:15 Re: GD - Kotka z pękniętą żuchwą, zdartą skórą z podbródka :-(

Podniosę, bo się wątek zapodział, tak że wczoraj wieczorem nie mogłam znależć zanim padł mi internet. Na szczęście dobra dusza "SS" go odgrzebała nieco. Co słychać u Plamki? Czy szwy ma już zdjęte?
Obrazek

mgj

[poprzednia][następna]