Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2011 16:26 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Pokerek, fajnie że się lepiej masz :)
A ja dzisiaj byłam w Lublinie, ciekawe czy przy którejś z takich wizyt mogłabym zobaczyć kociaka? :kotek:

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Sob maja 28, 2011 18:56 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dzieciaku, wierzę w ciebie, jeszcze nas wszystkich zadziwisz! :1luvu: :1luvu: :1luvu: a co z oczopląsem? Aż boję się pytać, chociaż mam cichą nadzieję, że zniknął dziad bez śladu...)
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob maja 28, 2011 19:04 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Moha pisze:Dzieciaku, wierzę w ciebie, jeszcze nas wszystkich zadziwisz! :1luvu: :1luvu: :1luvu: a co z oczopląsem? Aż boję się pytać, chociaż mam cichą nadzieję, że zniknął dziad bez śladu...)

"Dziad" jest, ale jakby mniejszy, są nawet momenty, że prawie znika ....nadal więc jest nadzieja, że to z powodu nieprawidłowego jonogramu ...Tylko bardzo mu się oczka zmieniły ... ma takie różne plamy na tęczówce, które pojawiły się na początku choroby i powiększają się....
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob maja 28, 2011 19:07 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

A to mnie zastrzeliłaś... ciekawe, skąd te plamy i czy o czymś świadczą diagnostycznie?
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob maja 28, 2011 19:11 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Moha pisze:A to mnie zastrzeliłaś... ciekawe, skąd te plamy i czy o czymś świadczą diagnostycznie?

Niestety, nikt nie wie.... ja już miesiąc temu, jak tylko je zauważyłam, szukałam kociego irydologa (Gibutkowa świadkiem, bo ją pierwszą molestowałam :mrgreen: ), przesłuchałam moje wetki, wierzą w irydologię, ale się kompletnie nie znają i w Polsce nie ma nikogo, kto się zna na tym ... Mapa ludzkiego oka nijak nie pasuje ... :(
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 28, 2011 19:17 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Cholera, to pozostaje wierzyć, że to taka jego uroda. Skupmy się zatem na rzeczach ważnych: POKEREK TYJE!!! Nieważne że parę deko, ważne że obrał chłopak właściwy kierunek :mrgreen: Nieustające :ok: za dzielnego malca i za Ciebie, skąd Ty dziewczyno siły na to bierzesz? 8O
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob maja 28, 2011 19:19 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

liszyca pisze:A ja dzisiaj byłam w Lublinie, ciekawe czy przy którejś z takich wizyt mogłabym zobaczyć kociaka? :kotek:

Zapraszam, o ile nie przeszkadza Ci totalnie zabałaganione mieszkanie :oops: ...usiłowałam dzisiaj trochę odgruzować, ale bez większych efektów (przez ostatni miesiąc nie miałam siły i czasu sprzątać)... Zagwarantować, że Pokerka zobaczysz, nie mogę, bo przed tą chorobą często włączała mu się opcja "znikotka" :mrgreen: Ale Miszcza Kropencjusza to na pewno obejrzysz ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 28, 2011 19:25 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Moha pisze:skąd Ty dziewczyno siły na to bierzesz? 8O
...Niestety, często tych sił mi już brakuje ... :( ale przecież on ma tylko mnie ... Właśnie dzisiaj sobie wyliczyłam, że podczas tej ostatniej choroby robalka przejechałam około 800 km (każda wizyta u mojej wetki to w obie strony 40 km ...).I zdarzało mi się przysnąć na krzesełku jak z nim siedziałam na kroplówce ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 28, 2011 19:28 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

A co do plam na tęczówce - to nie uroda Pokerka - na 100 % nie miał ich przed tą chorobą... Parę znajomych osób mocno się dziwiło, że aż tak znam jego ślepka ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 28, 2011 19:32 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Zdrowiej Pokerku :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 28, 2011 19:59 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Mojemu tez sie plamki zaczęły robić kiedyś w oczku (był wtedy słabiutki, miał podejrzenie białaczki), teraz po kilku latach jedno oczko ma prawie całe brązowe - to wewnętrzne wylewy, podobno słabe naczynka ...
Obeszłam wszystkich okulistów, powiedzieli, żeby się nie martwić, bo oko sprawne.

Mam nadzieję, ze u Pokerka to tez tylko wynik osłabienia i nie będzie miało wpływu na widzenie :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob maja 28, 2011 20:07 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:A co do plam na tęczówce - to nie uroda Pokerka - na 100 % nie miał ich przed tą chorobą... Parę znajomych osób mocno się dziwiło, że aż tak znam jego ślepka ...

A jak z jego wątrobą? Bo coś mi chodzi po glowie, że kiedyś gdzieś zdarzylo mi się przeczytać, że u kotów to wlaśnie zaburzenia wątroby mogą powodować takie plamki.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob maja 28, 2011 22:23 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:
liszyca pisze:A ja dzisiaj byłam w Lublinie, ciekawe czy przy którejś z takich wizyt mogłabym zobaczyć kociaka? :kotek:

Zapraszam, o ile nie przeszkadza Ci totalnie zabałaganione mieszkanie :oops: ...usiłowałam dzisiaj trochę odgruzować, ale bez większych efektów (przez ostatni miesiąc nie miałam siły i czasu sprzątać)... Zagwarantować, że Pokerka zobaczysz, nie mogę, bo przed tą chorobą często włączała mu się opcja "znikotka" :mrgreen: Ale Miszcza Kropencjusza to na pewno obejrzysz ...

Tyle że przed kontaktem z Kropencjuszem warto się ubezpieczyć, pochować wszelkie cenne przedmioty i być gotowym na wszystko :twisted: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 29, 2011 8:28 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

felin pisze:A jak z jego wątrobą? Bo coś mi chodzi po glowie, że kiedyś gdzieś zdarzylo mi się przeczytać, że u kotów to wlaśnie zaburzenia wątroby mogą powodować takie plamki.

W ciągu ostatniego miesiąca miał 3 razy robioną biochemię, parametry wątrobowe (nerkowe zresztą też) miał idealne...

Za wcześnie się wczoraj cieszyłam :cry: nad ranem były 3 pawiki ...w tym jeden duży....
Obrazek

katarzyna1207

Post » Nie maja 29, 2011 8:48 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Pokerku, nie wygłupiaj się :(
Zdrowiej, Maleńki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]