Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dark Lord pisze:Co to znaczy pełna i porządna diagnostyka, przecież zbadałam krew i mocz co tu jeszcze badać.I co to jest SG.
Dark Lord pisze:No, zrobiłam po tych dwóch tygodniach ponownie badanie moczu już po tej kuracji lekami i karmą na struwity, udało mi się pobrać siki bezpośrednio od kota nie z podłogi czy kuwety.Kryształy się rozpuściły,
Dark Lord pisze: pH wynosi 6, jest tylko trochę czerwonych krwinek.Teraz pytanie, skarmię ja jeszcze tym urinary bo zostało dosyć, a potem chciałabym przejść na jakąś zapobiegającą struwitom, dobrze działającą na pęcherz; jest jakaś z dobrym składem, którą spokojnie mogę kotce podawać?A może przejść na holistyczną, ja już nie wiem....Aha, wygląda na to, że nerki w porządku, dziś wetka mi wytłumaczyła ten wynik białka do kreatyniny w moczu i nie jest nic przekroczone na szczęście.
kokocha pisze:poziom kreatyniny tak na przyszłość to 1,8 to jest górna granica... ...
kokocha pisze:Dobrze, przepraszamzwracam honor... Zapamiętam sobie, żeby się nie wymądrzać.
kokocha pisze:ja tak napisałam, że 1,8, bo tak mi powiedziała moja wetka. Że jest to górna granica normy, którą się leczy. Czyli, że jest to już stan niepokojący... powiadasz, że musisz się interesować sprawami nerkowymi, to już wiem do kogo będę się zwracać jak mój kot znowu będzie miał atak...
Dark Lord pisze:A skoro moja kota miała ostatnio 2,42 to jest nie za dobrze z tego wynika, tyle, że w moczu kreatynina do białka wyszła dobrze, mocznik w krwi też nie jest wysoki, dziwne to trochę, bo gdyby to były nerki to poleciałoby wszystko jednocześnie,
Dark Lord pisze: na razie zaczęłam kota intensywnie nawadniać, tzn. nawet do karmy puszkowej będę dodawać wody, suchą będę polewać rosołkiem lub wodą i zobaczymy.Znalazłam też karmę Applaws z żurawiną to ją wypróbuję.Oby ten Hill's urinary raz dwa się skończył, bo ma po nim takie śmierdzace kupy, że szok, po Acanie tak nie miała.FeZa jakiś czas po tym nawadnianiu zrobię ponownie badanie krwi, jak kreatynina dalej będzie wysoka to trzeba będzie usg zrobić albo co.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, dran, nfd, Niushonok, sylwiakociamama i 217 gości