4 małe kotki szukają domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 9:28 Re: 4 małe kotki szukają domu.

iwcia pisze:
RosePrincess pisze:Chciałam wysterylizowac kotke ale u mnie w miasteczku sa tylko trzej weterynarze i ŻADEN nie chce wysterylizować. Pozostały mi więc tabletki... boje się troche bo to nie pewna metoda. Sterylizacja była by pewna i skuteczna, no ale cóż...

Wiesz nie chce ich usypiać, gdyż to zywe stworzonka i mają prawo zycia. Ty gdybyś miała wybór być uśpiona czy być bezdomna z pewnością wybrałabyś to drugie. Myślmy jak kot. Z resztą moje wyznanie na to nie pozwala by odebrać im życie w jakikolwiek sposób.

Przede wszystkim bardzo niebezpieczna dla kotki.
Ryzyko zachorowania na raka sutków jest bardzo wysokie a śmiertelność w takich przypadkach bardzo duża.

Ciągłe porody są równie niebezpieczne, albo i jeszcze bardziej- rozumiem Twoje intencje, ale boję się, żeby dziewczyna się nie przestraszyła i nie zrezygnowała z jakiejkolwiek "antykoncepcji" kotki...

co do autobusu- podejrzewam, że w najgorszym razie trzeba będzie za przewóz kotki dopłacić. Nikt się nie powinien czepiać, a w razie czego trzeba żądać pokazania punktu w regulaminie zakazującego przewozu zwierząt. Proste? Chyba proste ;)

napisała osoba, która z pracy wraca średnio 1,5 - 2 godziny... :mrgreen:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 27, 2011 10:55 Re: 4 małe kotki szukają domu.

To jeszcze tak w nawiązaniu do poniższego

RosePrincess pisze:Dzisiaj rozmawiałam ze znajomą (też ma kotkę) ona daje jej tabletki i ja tez te same daje swojej kotce. Mówi, że dobrze, że to zrobiłam, bo ponoć tabletki nie szkodzą tak jak te zastrzyki.

Istotnie nie szkodzą - moja pierwsza kotka (fakt, że dawno temu) wlaśnie od tabletek zachorowala na raka sutka i umarla :twisted:
Wolisz korzystać z wątpliwej jakości rad znajomej niż wykonać wysilek i przejechać się te pól godziny do jakiegoś sensowego weterynarza? 8O

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt maja 27, 2011 12:40 Re: 4 małe kotki szukają domu.

Nie załozyłam tego tematu by osoby które nie znają mnie oczerniały mnie i mówiły mi co mam robić a czego nie.
Skoro napisałam, że nie mam jak dojechac to nie mam i już. Czy ciezko to zrozumiec? Czy musze sie tluamczyc? Nie zostawie samych dzieci w domu i nie rzuce wszystkiego by jechac z kotem do miasta by go wysterylizowac. MAM TABLETKI DLA NIEJ. wiec nie potrzebna mi juz sterylizacja. Wolałabym sterylizacje ale skoro nie da rady to cóz.

Szczerze to g.. mnie obchodzi, że dojeżdzasz sobie do pracy pol godziny czy godzine. Masz prawko, masz auto to mozesz. Ja nie mam ani jednego ani drugiego.

NIE ŻYCZE sobie mowienia mi ze nie chce mi sie jechac z kotką do wiekszego miasta. Bo to, nie że mi sie nie chce.

RosePrincess

Od: Czw maja 26, 2011 15:04

Post » Pt maja 27, 2011 12:49 Re: 4 małe kotki szukają domu.

ahhh, nerwy, nerwy.

Ja tylko powiem 'jak sie chce, to sie da' :wink:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt maja 27, 2011 12:53 Re: 4 małe kotki szukają domu.

RosePrincess pisze:Masz prawko, masz auto to mozesz. Ja nie mam ani jednego ani drugiego.

ja tak samo. Mieszkam w Warszawie, TŻ w aglomeracji śląskiej (i też nie ma auta). Jakoś dajemy sobie radę.

NIE ŻYCZE sobie mowienia mi ze nie chce mi sie jechac z kotką do wiekszego miasta. Bo to, nie że mi sie nie chce.

jest wątek transportowy, może ktoś Was zawiezie albo samą kotkę i potem przywiezie? Próbować w każdym razie warto :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt maja 27, 2011 13:07 Re: 4 małe kotki szukają domu.

RosePrincess pisze: Nie zostawie samych dzieci w domu i nie rzuce wszystkiego by jechac z kotem do miasta by go wysterylizowac.

a jak kotka złamie nogę i to w dodatku będzie otwarte złamanie, to co zrobisz? Trzeba będzie jechać zaraz, natychmiast, może nawet w nocy. nie ma tam sąsiadki koło ciebie, żeby zostawić dzieci? Nie można tak mówić, nie mam możliwości i juz. :(
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pt maja 27, 2011 13:40 Re: 4 małe kotki szukają domu.

gdzie mieszkasz? w jakiej konkretnie małej miejscowości? ja przyjadę samochodem, zabiorę kotkę na sterylkę, zapałcę za nią i odwiozę kotkę po zagojeniu

bo normalnie ręce mi opadają jak to czytam
1. umiesz czytać
2. umiesz korzystać z internetu
3. jesteś sprawna fizycznie i umysłowo
i nie potrafisz zawieźć kotki na sterylizację? rozumiem że jak dziecko choruje tez mu sama podajesz tabletki bo nie masz prawa jazdy?
AnielkaG

Post » Pt maja 27, 2011 13:52 Re: 4 małe kotki szukają domu.

może wkłada dzieci do pieca na kilka zdrowasiek.

a tabletki powinnaś podawać po tym jak kotka odchowa małe...
jakoś nie chce mi się wyobrażać co się dzieje teraz z organizmami kociaków,które wchłaniają hormony z mlekiem matki.
patrz czy z sutków wszystkich płynie mleko,jeśli w którymś sutku nie ma,to może to być zapalenie sutka.
biedne kociaki...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt maja 27, 2011 13:56 Re: 4 małe kotki szukają domu.

teraz dopiero doczytałam
Teraz daję jej tabletki antykoncepcyjne

dajesz Proverę karmiącej kotce 10 dni po porodzie? 8O teraz to mi normalnie słabo
AnielkaG

Post » Pt maja 27, 2011 13:59 Re: 4 małe kotki szukają domu.

AnielkaG pisze:teraz dopiero doczytałam

dajesz Proverę karmiącej kotce 10 dni po porodzie? 8O teraz to mi normalnie słabo

och Anielko,nie doczytałaś,tabletki kotka dostawała dzień po porodzie,żeby przypadkiem nie oskarżyć nikogo o brak dobrej woli...
:roll:
aż się boję spytać-co się może stać z kociakami,które łykają hormony z mlekiem matki?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt maja 27, 2011 14:39 Re: 4 małe kotki szukają domu.

Anielko, Rose mieszka tu :
Woj. warmińsko-mazurkie.
Okolice: Toruń, Płock, Olsztyn, Działdowo, Lidzbark. - inf. z 1 postu.
Obrazek

mirmilka

Post » Pt maja 27, 2011 14:41 Re: 4 małe kotki szukają domu.

Koszmaria pisze:

och Anielko,nie doczytałaś,tabletki kotka dostawała dzień po porodzie,żeby przypadkiem nie oskarżyć nikogo o brak dobrej woli...
aż się boję spytać-co się może stać z kociakami,które łykają hormony z mlekiem matki?

obawiam się, że to nie pomysł autorki wątku, tylko ktoś jej tak doradził. Być może nawet któryś z opisanych weterynarzy od 7 boleści.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt maja 27, 2011 14:44 Re: 4 małe kotki szukają domu.

XAgaX pisze:
Koszmaria pisze:

obawiam się, że to nie pomysł autorki wątku, tylko ktoś jej tak doradził. Być może nawet któryś z opisanych weterynarzy od 7 boleści.

koleżanka ma kotkę i daje proverę, więc Rose tez daje.
Obrazek

mirmilka

Post » Pt maja 27, 2011 14:45 Re: 4 małe kotki szukają domu.

mirmilka pisze:koleżanka ma kotkę i daje proverę, więc Rose tez daje.

lepiej niech daje, niżby miała dalej rozmnażać. Ale dawać trzeba z głową.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt maja 27, 2011 15:14 Re: 4 małe kotki szukają domu.

RosePrincess pisze: MAM TABLETKI DLA NIEJ. wiec nie potrzebna mi juz sterylizacja. Wolałabym sterylizacje ale skoro nie da rady to cóz.

No prawda - TO TYLKO KOT :twisted:

RosePrincess pisze: NIE ŻYCZE sobie mowienia mi ze nie chce mi sie jechac z kotką do wiekszego miasta. Bo to, nie że mi sie nie chce.

A co? Bo na nic innego nie wygląda :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]