cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 8:19 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Wczoraj był kolejny dzień zabiegowy. Wycięliśmy kolejne 2 koty :wink:
Za tydzieńw środę ponownie tniemy. Bona zawiezie :1luvu:
MIKUŚ

Post » Czw maja 26, 2011 12:02 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

kurde, malenka, walcz! Dasz rade! :ok:

Basiunia, jak tam testy twojego skarba?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw maja 26, 2011 12:19 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

:(((

cały czas mysle o kotce. Dzieki Basiu, ze tak o nia walczysz. Wczoraj powiesilam ogloszenia- moze ktos sie odezwie.

Gadalam dzis z dozorczynia- ona mowi, ze ten kot musi byc z okolic, bo chodzil czasem kolo naszego bloku. A przedwczoraj ktos kotke podrzucil taka polamana, bo siedziala za drzwiami zasunietymi tak, ze nie ma mozliwosci zeby tam sie sama dostala :(

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw maja 26, 2011 19:27 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Dzwonil do mnie pan z mojego bloku- dwa dni temu uciekl im kastrowany kocur w podobnym wieku jak Zuzia. wiem, ze widzial ja weterynarz, i ze plec jest na 100 % zenska?? do Basi sie nie moge dodzwonic na zaden z numerow, wiec prosze daj Baska znac jak juz bedziesz mogla.

hidi

Post » Czw maja 26, 2011 20:00 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

hidi pisze:Dzwonil do mnie pan z mojego bloku- dwa dni temu uciekl im kastrowany kocur w podobnym wieku jak Zuzia. wiem, ze widzial ja weterynarz, i ze plec jest na 100 % zenska?? do Basi sie nie moge dodzwonic na zaden z numerow, wiec prosze daj Baska znac jak juz bedziesz mogla.

Baśka siedzi z mamą w kinie nie przeszkadzać w seansie :mrgreen: Dziś dzień matki a Basia to przykładna córka :mrgreen:

Kotkę jutro darek wiezie na zabieg .Napewno bedzie robiona przednia łapa,drugie rtg pokaże co jeszcze.Nie wiem jaki bedzie koszt zabiegu zapewne nie mały więc dług w lecznicy bedzie do spłacenia.Bardzo porszę jeżeli może ktoś chocby 10 zł wpłacić na zabieg to będzie super.Rozliczenie zawsze jest na pierwszej stronie

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw maja 26, 2011 21:26 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw maja 26, 2011 21:53 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

A ja mam dobre wiesci- przelalam Ci dzis Basiu 170 zlotych- wynik akcji na facebooku dla Zuzi. Mysle, ze moze byc jeszcze choc troche wiecej :ok: moze uda sie uzbierac na operacje i rehabilitacje Zuzi potem :ok:

hidi

Post » Czw maja 26, 2011 23:26 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

No i już wróciłam.
Zuzia zaczyna reagować. Wylizała sosik z puszki. Jest po kroplówka już dobrze nawodniona. Zainteresowała sie wodą. Wciąż jest słaba, ale już jest lepiej - reaguje na dźwięki, światło. Ma czucie w łapkach na pewno. Odbiera bodźce. Więc przerwanie rdzenia kręgowego odpada. Ufff..........dzięki bogu.
Najważniejsze obecnie to - to, że zaczęła kontaktować. Temperatura sie ustabilizowała. Ogrzewanie jej pomogło. Cały dzień leżała nieruchomo na foteliku otoczonym kocami w razie gdyby spadła. Dopiero wieczorem zaczęła pełzać po pokoju. Tak to można określić. Przy czym uszkodzona przednia łapa generalnie utrudnia jej jakiekolwiek poruszanie się :?
Jutro przejdzie operacje.
Jakie? Ile? I co dalej okaże się jutro.
Jedyne co pewne JUŻ to, to że nie uśpimy jej :wink:

Z rozmów z doktorem wynika iż jutro jeszcze raz zostanie prześwietlona. Więc trzymajcie wszyscy kciuki bo jutro dla Zuzi przełomowy dzień. :ok:
Myślę że kroplówki i karmienie na siłę dopuszczą ją do zabiegu. Mam wrażenie że jest już silniejsza.

Jak tak patrzę na Zuzię to widzę moja Sofiśkę która w wieku 3 miesięcy miała takie właśnie jakby "porażenie". Też nie mogła ustać, chodzić, wlekła łapy za sobą, wywracała się na boki.....Tyle że to było następstwem panleukopeni.
MIKUŚ

Post » Czw maja 26, 2011 23:27 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

hidi pisze:A ja mam dobre wiesci- przelalam Ci dzis Basiu 170 zlotych- wynik akcji na facebooku dla Zuzi. Mysle, ze moze byc jeszcze choc troche wiecej :ok: moze uda sie uzbierac na operacje i rehabilitacje Zuzi potem :ok:

Marta świetna robota. Każda złotówka na wagę złota. :1luvu:
MIKUŚ

Post » Czw maja 26, 2011 23:29 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

mar_tika pisze:Baśka siedzi z mamą w kinie nie przeszkadzać w seansie :mrgreen: Dziś dzień matki a Basia to przykładna córka :mrgreen:
....
Kotkę jutro darek wiezie na zabieg .Napewno bedzie robiona przednia łapa,drugie rtg pokaże co jeszcze.Nie wiem jaki bedzie koszt zabiegu zapewne nie mały więc dług w lecznicy bedzie do spłacenia.Bardzo porszę jeżeli może ktoś chocby 10 zł wpłacić na zabieg to będzie super.Rozliczenie zawsze jest na pierwszej stronie

:mrgreen: A co - chociaż raz w roku trzeba byc grzeczną córeczką :mrgreen:
Przyłączam się do apelu. I kciuki prosimy :ok:
MIKUŚ

Post » Czw maja 26, 2011 23:30 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Axa76 pisze:Bazarek dla Zuzi viewtopic.php?f=20&t=128230

DZIĘKUJEMY :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pt maja 27, 2011 0:11 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

dopiero w weekend bede miala czas przejrzec, co moge podeslac na bazarek, wiec paczka bedzie w przyszlym tygodniu. Mam nadzieje, ze fanty sie ladnie rozejda do nowych wlascicieli, bo tylko tak moge wspomoc wasza dzialalnosc, a zwlaszcza te polamana biede kocia :(

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt maja 27, 2011 10:17 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

ja tez wystawilam malutki bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=128245

hidi

Post » Pt maja 27, 2011 14:24 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Mamy kolejnego połamańca.Jesu co za czarna passa :( Szczegóły dopowie wieczorem Basia.Dr.Kostrzewski zgodził sie na dwa zabiegi ,więc Darek wiezie na operacje dwa koty :(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 27, 2011 15:51 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

o matko :((

daj prosze Marta znac, jak juz cos bedzie wiadomo- jak operacje etc

hidi

[poprzednia][następna]