TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 18:55 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kociara82 pisze:Fibi jest taki slawny, ze nawet doczekal sie salonu psiej urody nazwanego jego imieniem :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:
No i temperament to też ma :twisted: :roll:
Fibuś jest juz po wygoleniu :twisted: , oczyiście w premedykacji , aż mu sie kolor siersci zmienił z rudego na płowy :mrgreen: Ale też przy okazji została usunięta narośl na oczku , bo kiedyś to mu to same odpadało a teraz już nie a zaczynało drażnić oczko ...
Zamóiłam też Felwiay u moich wetów , bo dziś rano to aż 5 miejscach było zalane :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw maja 26, 2011 20:44 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt maja 27, 2011 0:20 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

kociaste, grzeczne mi badzcie, ladnie prosze :piwa:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob maja 28, 2011 7:53 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob maja 28, 2011 14:44 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

W poniedziałek jedziemy do weta z :

Mati na sterylke .
Lussi bo mimo iż dostale od wtorku Synulox w tbl nie ma poprawy :|
Zuzu czyli Szłapek ma znów nawrót alergi :| , na szczęście z S.U.K. jest OK . :)
Maniek niby lepiej , bo już nie kaszle , nie kicha , kręgosłup go mniej boli , ale jest taki za cichy , nie biega jak szalony , nie wskakuje pod koc jak sciele łóżko i dużo więcej śpi ... a teraz wymiotuje , coś z nim nie tak .
No i chyba tez z Fibim bo po usunięciu tej zmiany z powieki oczko troche ropieje , ale może do poniedziałku przestanie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob maja 28, 2011 14:57 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

ech... cieawe jak sie zabierzesz z ta gromadka :roll:

choroby precz od mrusiow i ich przyjaciol! A kysz! :evil:

Kociara82

Post » Sob maja 28, 2011 17:29 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kociara82 pisze:ech... cieawe jak sie zabierzesz z ta gromadka :roll:

choroby precz od mrusiow i ich przyjaciol! A kysz! :evil:

Nie bedzie to proste , dobrze że Lidzia podjedzie autem i mi pomoże nawet w noszeniu bo z drugiego piętra to bym musiała na trzy raty jak bym była sama :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie maja 29, 2011 13:41 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

no to hopsiamy

Kociara82

Post » Pon maja 30, 2011 10:45 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Wieści z wizyty u weta :

Mati została na sterylke , o 14 tej bym ją juz mogła odebrac , ale musze iść ludziom psy wyprowadzić a transport mam na 18 tą .

Lussi ma bardzo silne zapalenie górnych dróg oddechowych :( i codziennie musze z nia do weta jeździć na zastrzyki :roll: Gorączki nie pozwoliła sobie zbadać mimo iż jest bardzo osłabiona .

Szłapaek dostał steryd na te allergie .

Maniek wymiotuje z powodu bólu brzucha , dostał 2 zastrzyki i dzis musi być na głodówce a od jutra na saszetkach Sensitivity , dostał na razie tylko 4 szt , może to wystarczy a jak nie to bedzie musiał być na nich dłużej :|

Fibi ma do wykupienia recepte na krople do tego ropiejącego oka , tylko jak ja mu to bede zakrapiac jak on mnie wtedy gryzie :evil: :roll:

A poza tym Eustaszek siura jak nalezy , apetyt i szleństwa w jego stylu to standard i aż miło na niego patrzeć :twisted:

Ozzi poza lekiem przeciw bólowym nie musi nic innego na dzień dzisiejszy dostawać , czuje sie dość dobrze , je , pije , siura bez krwi i nawet sie bawi :twisted:

Kika szuka Mati , nawołuja ją :| oj bedzie jej cięzko jak Mati pojedzie do adopcji :?

Miki uwielbia sie bawić gumką do włosów i jak tylko widzi że czesze włosy to od razu szaleje za nią a dziś to mi nawet w nocy z włosów ja zdjoł :twisted: , szalone z niego kocie :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto maja 31, 2011 0:41 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Miki i gumka do wlosow :ryk: :ryk: :ryk: bylam dzis u mrusiow, bawilam sie z Mikim ta gumka :ryk: widok naprawde cudny :1luvu: mala rzecz a cieszy hehehehe :ryk:

Matyldzia biedna obolala pewnie, spala caly czas w transporterku. Okazalo sie dopiero na stole operacyjnym, ze ona musiala byc juz kiedys sterylizowana, bo doktor nie znalazl macicy 8O Ech... szkoda, ze nikt nie wiedzial o tym wczesniej, bo by sie kotusi stresu oszczedzilo :roll:

Maniek troszke sie pomizial ze mna, ale jest jakis dziwny... dziwnie cichy, za spokojny, nie chce sie bawic, ani prawie jesc... kregoslup ma nadal bolesny, lekko go smyrnelam po pleckach to zaraz miauknal, ze boli. Musi to mu bardzo dokuczac. Moze nie tyle sama sila bolu, ale to, jak dlugo juz to tra, to moze byc najbardziej meczace. Chociaz podobno po moim wyjsciu bawil sie sznurkiem. Ale widac po zachowaniu, ze cos mu doskwiera bardzo. Nawet Lussi nie gonil, tylko patrzyl na nia wymownie.

Lussi bardzo kicha, zaczela troszke jesc, niewiele, ale zawsze cos skubnie :) Bardzo sie dzis miziala do mnie :) Jest taka sliczna :1luvu:

Czorcio ma sie lepiej, ladnie wszystko porasta sierscia :ok:

Tygrys... to dowod na to, ze po raz kolejny milosc zdzialala cuda! Kiedys Diabelek, pamietacie dymnego, pieknego kocurka, ktory nie dal sie dotknac, byl pelen agresji a potem... zaczal sie miziac, garnac do ludzi... Dokladnie tak samo jest z Tygrysem :) Coraz bardziej miziasty jest, nie sadzilam, ze kiedykolwiek bede mogla go tak tulic jak dzis :1luvu: Po raz pierwszy odkad go znam sam wszedl mi na kolana :) Widzialam juz dawno, ze ma na to ochote ale i ja nie bylam go pewna, czy mnie nie obsika, i on nie byl pewny, czy moze... A dzis :1luvu: Po raz pierwszy wszedl mi na kolana :1luvu:

Ozzi... ech... usnelabym przy nim o maly wlos :D Siedzialam sobie na kanapie, Ozzinek obok mnie wtulony we mnie, zwiniety w klebek spal slodko :1luvu: ja go delikatnie glaskalam... i zrobilo mi sie tak blogo... :ryk: ze jeszcze chwila i bym moze usnela :D

Eustachy... :1luvu: wymiziany i wycalowany calutenki :1luvu:

Szlapcio sie troszke drapie i wylizuje znow z powodu alergii, ale poza tym ma sie dobrze :)

Fibi po ogoleniu wyglada o wiele piekniej ale zmienil sie nie do poznania :D wczesniej to byla z niego tylko wielka kulka siersci na krotkich lapkach a teraz odmlodnial znacznie :D Wyglada tak, jakby zrzucil sporo kg :wink: bo przez ta siersc wygladal na bardzo grubego, a teraz wyglada znacznie szczuplej :) Wyladnial moim zdaniem :)

Kociara82

Post » Wto maja 31, 2011 19:38 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Przed chwilka patrzyłam w TVN UWAGA i nie moge przestać myslec o tej suni która została zagłodzona na śmierć przez swego ''właściciela'' :evil: :!: :evil: :!: :evil: :!:

A dziś do mnie tafił ze sklepu zoologicznego królik z niedowładem tylnich nóżek :cry: , kaszle i kicha :cry: Jutro jedziemy z nim do weta ...
Prosimy o wsparcie .
Jutro też do weta jede z Lussinką . dziś juz je więcej i chyba czuje sie troszke lepiej :?

Maniuś w nocy znów zwymiotował :( , nie chce jeść sensitivity :|

Fibiemu podać krople do oczka nie jest ani łatwe , ani bezpieczne :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto maja 31, 2011 21:59 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Hej Justyna.
Jeśli chodzi o królisia skontaktuj się z dziewczyną, która ma na miau nick Kitty27 a zajmuje się pomocą królikom. Ma wiedzę i kontakty :) jest z Katowic.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto maja 31, 2011 23:37 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

o, dzieki za info :) na pewno sie przyda to Juscie :) Wymiana doswiadczen zawsze wnosi cos nowego :)

Martwi mnie Maniek... Zaczynam sie bac o niego, moze panikuje... nie wiem... :roll: ale on jest taki jak ja, mamy baaaaaaaardzo podobne charaktery, dlatego choc kocham calym sercem wszystkie mrusie, to Maniek jest dla mnie szczegolnie wazny.

Kociara82

Post » Śro cze 01, 2011 10:21 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justi,czy w końcu przestanie Wam wiać w oczy ? :evil:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 01, 2011 15:34 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

chyba nie, sis, poki ludzie beda chcieli trwac w swojej glupocie i nadal traktowac koty jak dotad-obawiam sie, ze to sie nie skonczy... Zeby choc sie cos w adopcjach ruszylo... :ok:

Kociara82

[poprzednia][następna]