PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 19:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

a ja się muszę wyżalić... mam dość mojej pracy... od paru dni jest taka sytuacja, że mam ochotę walić głową w mur...
w ciągu paru tygodni zwolniło się kilka osób z kierownictwa, zostałam wpakowana w gówno wbrew swojej woli, z którego jakoś próbuję się wykaraskać, i wygrzebać się z syfu po swoim byłym szefie, i nie dać się zabić przez większość pracowników firmy, na których to, co robię ma bardzo duży wpływ... niech mnie ktoś dobije :crying:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw maja 26, 2011 19:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Charm,buuu :cry:
Jakaś klęska ostatnio :?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw maja 26, 2011 19:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Charm ja Cię doskonale rozumiem <ikonka_przytulająca>.
U mnie w pracy jest taki bajzel, że jeśli ja odejdę, to automatycznie odchodzą pozostali (moi podwładni), bo wiedzą, że przez pół roku nie ogarną tego burdelu, a szef będzie o wszystko się do nich pruł. A ja coraz częściej myślę o szukaniu sobie nowej pracy, bo w obecnej wyżej zadu już nie podskoczę...
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw maja 26, 2011 19:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

dolabra pisze:pod zachodu idą burze...
..
dzie? 8O Na zachodzie bez zmian :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw maja 26, 2011 19:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

shira3 pisze:dzie? 8O Na zachodzie bez zmian :wink:

O! Właśnie to czytam :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw maja 26, 2011 19:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

AniHili pisze:Charm ja Cię doskonale rozumiem <ikonka_przytulająca>.
U mnie w pracy jest taki bajzel, że jeśli ja odejdę, to automatycznie odchodzą pozostali (moi podwładni), bo wiedzą, że przez pół roku nie ogarną tego burdelu, a szef będzie o wszystko się do nich pruł. A ja coraz częściej myślę o szukaniu sobie nowej pracy, bo w obecnej wyżej zadu już nie podskoczę...

taaaa.... mój szef się zwolnił, z działu, gdzie miesiąc temu było 5 osób + szef zostały 3, z czego dwie wyjechały szkolić, a jedna która została (tzn ja...) musi połapać to, co jest do zrobienia, i uporać się z tym, co nie było ustalone przed odejściem szefa... <wali głową w mur>

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw maja 26, 2011 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

http://www.tvn24.pl/28115,1704426,0,1,v ... omosc.html

charm, mam to samo ale zaczęłam to olewać, po przejęciu firmy przez ludzi korporacji i warszawke, zrobił się burdel,
dobrzy koledzy poodchodzili, mojego szefa zwolnili, pozatrudniali ludzi którzy wcześniej trzody i drobiu na oczy nie widzieli.. są po jakichś awf-fach, bez rolniczego czy zootechnicznego wykształcenia... zawsze przejmuje się ludzi z konkurencji, zawsze.. tutaj zatrudnia się znajomków..co nie mają pojęcia o tym co firma robi..
ta... trafiłam do działu który się rozbudowuje, a większość nowych, przyjętych osób nie ma pojęcia, fajni są ale co z tego.. na 2-3 osobach z tzw starej gwardii oparł się na początku cały burdel... i tak ciągniemy o wszystko..
miesiąc miałam dość, 10 godz intensywnej pracy na maxa.. teraz odpuściłam, robię wszystko w swoim tempie, wychodzę z miarę o czasie.. i jest ok.
zdrowie najważniejsze, i wiem co mówię.. naprawdę..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw maja 26, 2011 19:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Właśnie gadałam z Vill przez telefon. Siostra Prezes jest zaskoczona, że nadal wraca pytanie o majowe głosowanie, ponieważ po naszej wymianie zdań na forum i stwierdzeniu przez wiele Sióstr (Dolabra, Babajaga, Mamaja, zdaje się że jeszcze kilka),że jednak regulamin jest dla nas ważny,myślała, że nie ma już tematu. Zostałam oficjalnie wyznaczona (telefonicznie) przez chwilowo nieobecną Siostrę Prezes (która ma możliwość czytania postów, ale nie może na nie odpisać,gdyż jest w podróży) do wyjaśnienia tym Siostrom, które jeszcze nie doczytały;

W miesiącu maju została regulaminowo zgłoszona jedna kandydatura. Nie był to AFN. Jeśli AFN zostanie zgłoszony do głosowania czerwcowego i to głosowanie wygra, to wówczas otrzyma od Paktu wsparcie finansowe. Dopytywanie po raz kolejny, odbieram, podobnie jak Villemo, jako naciski i próbę manipulacji.

Przecież za miesiąc AFN nie wyremontuje tej kociarni i dalej będzie potrzebował kasy :roll: Dlaczego nie możemy im pomóc trzymając się naszych zasad, które nie są głupie? Co zmieni fakt zrobienia wyjątku, poza tym, że Pakt straci na wiarygodności? :roll:

Może mało jestem dyplomatyczna, ale mam dzisiaj naprawdę zły dzień, dosyć gierek - na forum, w pakcie, jestem wśród przyjaciół (mam nadzieję) i dlatego piszę prosto z mostu, bo jak widzę, subtelności nie zdają egzaminu :? Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam - nie taki był mój zamiar. Kocham was czarownice - niech moc będzie z wami!

O wypraszam sobie, nikim nie próbowałam manipulować czy whatsoeverObrazek Po prostu ja, jak facet, lubię mieć powiedziane wprost, odtąd dotąd, żeby nie było niedopowiedzeń i nieścisłości. Proszę mi nie imputować, o!

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Czw maja 26, 2011 19:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Właśnie gadałam z Vill przez telefon. Siostra Prezes jest zaskoczona, że nadal wraca pytanie o majowe głosowanie, ponieważ po naszej wymianie zdań na forum i stwierdzeniu przez wiele Sióstr (Dolabra, Babajaga, Mamaja, zdaje się że jeszcze kilka),że jednak regulamin jest dla nas ważny,myślała, że nie ma już tematu. Zostałam oficjalnie wyznaczona (telefonicznie) przez chwilowo nieobecną Siostrę Prezes (która ma możliwość czytania postów, ale nie może na nie odpisać,gdyż jest w podróży) do wyjaśnienia tym Siostrom, które jeszcze nie doczytały;

W miesiącu maju została regulaminowo zgłoszona jedna kandydatura. Nie był to AFN. Jeśli AFN zostanie zgłoszony do głosowania czerwcowego i to głosowanie wygra, to wówczas otrzyma od Paktu wsparcie finansowe. Dopytywanie po raz kolejny, odbieram, podobnie jak Villemo, jako naciski i próbę manipulacji.

Przecież za miesiąc AFN nie wyremontuje tej kociarni i dalej będzie potrzebował kasy :roll: Dlaczego nie możemy im pomóc trzymając się naszych zasad, które nie są głupie? Co zmieni fakt zrobienia wyjątku, poza tym, że Pakt straci na wiarygodności? :roll:

Może mało jestem dyplomatyczna, ale mam dzisiaj naprawdę zły dzień, dosyć gierek - na forum, w pakcie, jestem wśród przyjaciół (mam nadzieję) i dlatego piszę prosto z mostu, bo jak widzę, subtelności nie zdają egzaminu :? Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam - nie taki był mój zamiar. Kocham was czarownice - niech moc będzie z wami!

Pomponku to jesteś w błędzie od mojej strony nie było takiego zamiary - przecież nawet kilka postów wstecz pisałam że jaką podejmiecie decyzję taka będzie dobra ..
Nawet lepiej dla AFN że pomoc przyjdzie w czerwcu........Bo teraz jest zryw do pomagania a za miesiąc pewie ludzie zapomną ( tak jest zwykle) :

Etiopia pisze:Jak postanowicie tak będzie dobrze.
Jak by pomoc przyszła teraz to super jak przyjdzie w czerwcu to też dobrze ..........

I o jakich gierkach piszesz ?? 8O 8O 8O Normalnie zbieram zęby z podłogi .......... :mrgreen: :mrgreen:
Pomponek wyluzuj ........ :kotek:

Napisałam ostatniego posta bo ktoś napisał o wycofaniu się kandydata i nie wiedziałam o co biega i tyle ...... :oops:

Wiecie co stawiam Wszystkim nalewkę z melisy bo coś się atmosfera zagęszcza .....
Ja sobie walnę potrójną dawkę :mrgreen:

idę się położyć bo dzisiejszy dzień był ciężki ....

Spokojnego wieczorku i nocy Czarowne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ps: pewnie jeszcze zajrzę ale jak bym padła to ........
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw maja 26, 2011 19:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Ja w ogóle nie wiem o co się rozchodzi :oops: W ostatnich dniach egzystuję na zasadzie zombie...wlepiam w monitor tępy wzrok :roll:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw maja 26, 2011 19:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pomponik Ty masz zły dzień? A co ja mam powiedzieć? Wiecie, co znalazłam? Pewnie, że wiecie ! Bo ja k....a mogłam znaleźć tylko - KOTA :twisted:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw maja 26, 2011 19:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

jasdor pisze:Pomponik Ty masz zły dzień? A co ja mam powiedzieć? Wiecie, co znalazłam? Pewnie, że wiecie ! Bo ja k....a mogłam znaleźć tylko - KOTA :twisted:

Co, gdzie, jak :?: Pisz :!:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw maja 26, 2011 19:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

jasdor,
kurde, no Ty to masz farta, no..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw maja 26, 2011 20:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Już zaraz, tylko fotki wstawię. Poszłam załatwić koniec umowy na telefon, jak byłam przy aucie patrzę 8O podskakuje mała, bura bieda ok. 2-3 miesięczna, między autami, między ludźmi, łapie muszki, ewidentnie kotek wywalony prosto na ulicę. Nie mogłam zabrac do siebie, no nie mogę z różnych względów, siła wyższa :( No to telefon, do myszki, prawie sie powyłam do słuchawki i aż mnie trzęsło. Usłyszałam - przywoź no to kota za fraki, do torebki i naprzód. Zamiast do Plusa to do myszki. Nie wiem, co teraz będzie, bo nie może tez tam długo zostać :( Ale po dłuższym kontakcie z kotami pani A. to widzę, że ta kocia jest nienormalna 8O Wcale sie nie boi, kocha człowieka - każdego bez wyjątku, każdy dom może być jej domem, wszystkie koty za towarzyszy, takiego miziaka już dawno nie widziałam. Moje sie do niej nawet nie umywają :twisted: A jaka śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W tym samym miejscu, co Malutka. Jakbym wyszła 5 minut wczesniej albo poźniej już by jej nie było.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw maja 26, 2011 20:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

No mam zły dzień. W pracy wizytacja Pani Prezes wiecznie niezadowolonej,ogólna panika w firmie, pani prezes biega i wrzeszczy na wszystkich,każdy sklep czeka, kiedy w końcu jego dopadnie...,nie wiadomo, czy nas nie zamkną :? W domu dziecię mi się porzygało - dostałyśmy właśnie skierowanie na gastroskopię i inne przyjemności (w perspektywie także kolonoskopia być może...) :strach: Kasy nie mam, chyba zacznę kraść, albo co? :roll:
Przy życiu trzyma mnie perspektywa odreagowania jutro w towarzystwie Babajagi i mamaji. 8) Siem nie dam!!! Twardą wiedźmą bendem! :evil:

Jasdorku może ty byś tak dla odmiany znalazła jaki piniondz, zamiast kolejnego kota?

Etiopio ja jestem zajedwabiście wyluzowana. Ommm,ommmm, jestem pier....kwiatem lotosu, na jeb...tafli jeziora :roll: Tu nie chodzi o ciebie, naprawdę...

Dzyśka 8O jak to?! 8O to ty jesteś facet?! 8O 8O 8O jesteś pewna? :roll: pewien? :roll: może idź się wysikaj, bo jakośnie wierzę...to by były jaja :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]