Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 8:26 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Kurs mam we wtorki, ale teraz z powodu tych wszystkich Świąt w kwietniu i w maju mam dopiero za dwa tygodnie 10 maja bodajże, ale nie ma problemu katimal, jak będziesz chciała kiedyś iść na spacer z małym to napisz na forum czy na pw to podejdę w te strony na spacerek :wink: Tam jest taki fajny lasek, ostatnio szłam przez niego, miło było.

Ten sprzęt nie jest wcale taki drogi tzn. babka ma mi wysłać ceny, ale wstępnie powiedziała, że sama strzykawka z igłą jakieś 20zł. 8O, ale nie wiem, jaki jest koszt dmuchawy, bo to może przedrożyć sprawę. Na ich stronie jest taka fajna składana klatka łapka, ale waży 5 kg, to chyba trochę dużo. Jakby była lżejsza i składana to prawdopodobnie mogłabym sobie ją zafudować, gdyby nie przekroczyła pewnej sumy pieniędzy oczywiście. :mrgreen: Czasem taka łapka się przyda, wiadomo, że tylko dla kociarzy. :wink: Od dziewczyn z Fundacji trudno jest klatkę wypożyczyć, bo duża używana, a mała wiecznie w rozjazdach. Zapytam o cenę tej klatki, dla mnie składana byłaby najlepsza, bo nie mam transportu.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pt maja 06, 2011 15:21 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Dziś przyjechała pani po Rudaska. Już pewnie dojechał do swojego nowego domu. Myślę, że będzie mu tam dobrze. Pani wydawała się bardzo ciepłą osobą, która bardzo lubi i dba o swoje zwierzęta. Przed domem ma jeszcze staw z kaczorkiem i kaczuszkami i planuje zrobić zagrodę dla kur. Będę z nią w kontakcie, nawet mogę go odwiedzić jak będę tamtędy przejeżdżać. No, to tyle, trochę mi smutno mimo wszystko.

golla

Post » Pt maja 13, 2011 13:02 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

I jak tam, masz jakieś wieści o Rudym? Gdzieś pod Toruniem zamieszkał?
Czy oprócz kaczek i kur ma jeszcze jakieś towarzystwo? :wink:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt maja 13, 2011 18:29 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

też ciekawa jestem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon maja 16, 2011 11:10 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Pisała do mnie pani od Rudaska, teraz ma na imię Klakier :lol: Dostał nowego przyjaciela - kocurka norweskiego z jakiejś hodowli spod Bydgoszczy, o którym wiedziałam, że będzie, tylko nie wiedziałam kiedy do niej dotrze, z racji tego, że to maleństwo. Ponoć kocurki się polubiły i tak szaleją razem, że aż za bardzo. To mnie cieszy, bo Rudasek był naprawdę towarzyski, a po jego wyjeździe mój kocurek, dostał depresji i tak za nim tęsknił, że nie chciał jeść. Teraz jest lepiej, ale nigdy go takiego wcześniej nie widziałam. Aśka z Fundacji mi mówiła, że kocurki zawsze się dobrze dogadują i nigdy nie mają ze sobą problemów, a ja cały czas sądziłam, że to kocurek i kotka są w lepszej komitywie, a nieprawda. Pani przez jakiś czas będzie trzymać Klakiera tylko w domu, ale później będzie miał możliwość wychodzenia. Wiem, że nie ma tam ulicy, bo to daleko od jakiejkolwiek cywilizacji i innych domów. Nie myślcie sobie, że ten dom i ta pani to wioska klasy D a kocurek to do łapania myszy. Ja sama byłam w szoku, że pani to bardzo elegancka, inteligentna i dość zamożna kobieta i dodatkowo miła i ciepła. Teraz tacy ludzie zamieszkują wsie pod Toruniem i Bydgoszczą a nie typowi rolnicy. No cóż, w moim domu zrobiło się ciut ciszej, bo to Rudaś najwięcej szalał, zdecydowanie czuć jego brak.
Z moją chorą na raka Frezją też nie jest różowo, dziewczyna jest coraz bardziej apatyczna i codziennie ma strasznie zaropiałe jedno oko. Poza tym to ucho z nowotworem zaczęło krwawić, nie wiem czy ona sama je rozdrapuje, bo nie zauważyłam, czy poprostu krwawi, bo nowotwór się rozrasta i gdzieś tam naciska na tkanki.
Ps. Agata możesz ściągnąć ogłoszenie Rudaska z AleGratki, chyba, że już go tam nie ma, bo nie miałam czasu zerknąć.

golla

Post » Pon maja 16, 2011 20:24 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Cudowne wieści o kocurku! Gorzej z Frezją :cry: Jeszcze raz dzięki Golla, że ją wzięłaś...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Wto maja 17, 2011 6:43 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Dobrze, że kicia zazna domowego ciepła w tej trudnej sytuacji..
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto maja 17, 2011 7:44 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Dokładnie Justyna jak mówisz... Biedna kotczka, na ulicy by nie miała szans...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Pon maja 23, 2011 19:22 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Fajna pogoda, więc jakby mniej problemów. Ostatnio widziałam moją jedną, niedawno wysterylizowaną kociczkę i miło się zdziwiłam, że była taka dziarska i zadowolona ze swojego kociego życia. Kwadracik po sterylce już zdążył zarosnąć sierścią. Jak dobrze wiedzieć, że kociczka już na świat nie wyda młodych. Ufff.
Moje dzikuski zaczęły atakować kleszcze. Ostatnio jeden kocurek miał wielkiego kleszcza za uchem. Jakoś dałam radę go wyciągnąć, ale nie sądziłam, że właśnie to wyciągnę. Dawno w lesie nie byłam, zapomiałam jak wygląda kleszcz. Czy jest coś w ogóle na kleszcze dla kotów? Może ten środek na pchły i wszy by coś pomógł? Nie mam o tym zielonego pojęcia.

golla

Post » Wto maja 24, 2011 9:55 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

fiprex
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw maja 26, 2011 11:51 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Fiprex mam w domu, ale nie wiedziałam, że działa na kleszcze. Muszę tylko jakoś dorwać kocurka jak będzie głodny, wtedy za skórę i wypryskać, tylko potem mnie nie będzie lubił. :wink: Kiedyś pryskałam koty jak jadły, ale za dużo nie mogłam, bo by pouciekały. Tak czy owak trzeba kilka pryśnięć na jednego, a z dzikimi to się tak łatwo nie da. Tak czy owak spróbuję tego czy tamtego dorwać, bardziej oswojonego. Tam gdzie one żyją to teraz takie knieje porosły. Pełno tam kleszczy. Wczoraj byłam na przechadzce, wlazłam w te knieje i wołam kici, kici, patrzę a co tu jest??, a tam w tych zaroślach spał jakiś pijany brudny gościu - niezły był z niego kocur, nawet się nie obudził na moje nawoływanie. Zostawiłam w miseczce suchą karmę, jak się obudzi to się posili. :lol:

golla

Post » Czw maja 26, 2011 12:05 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

mozna spróbowac kupić dla psa XXL i podzielić na 7 części do strzykawek.. Jeśli kot podchodzi blisko to przystawić strzykawkę..bez igły oczywiście bo mi kiedyś wetka mówiła,że jakaś kobieta wstrzyknęła kotu pod sierść .....i szybko nacisnąć ..strumień poleci prosto na kota zanim zdąży się wogóle obejrzeć..Nawet jak nie wszystko to cos na skórze zostanie...
Tylko warto sobie dać czas i " docisnąć " koniec strzykawki jak najbliżej sierści i koniecznie na karku :lol:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw maja 26, 2011 13:27 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Becia, czyli nie muszę spryskać tym kota w różnych miejscach?, czy zadziała również jak wyleję ten Fiprex na kark?, bo ja myślałam, że muszę maksymalnie gdzie się da, żeby coś w ogóle dało.

golla

Post » Czw maja 26, 2011 13:39 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

To sie tak właśnie aplikuje, tylko na kark, samo rozejdzie się po zwierzaku :wink:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw maja 26, 2011 13:41 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Jesli to taki spray to powinno się spryskać w kilku miejscach i najlepiej wetrzeć..
Ale jeśli kupić spot on -takie krople (cena w necie dla duzego psa około 30zł /starcza na 7-8 kotów) wtedy wystarczy nakroplić na skórę (nie sierść kota)..
Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]