50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt maja 20, 2011 20:25 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Szalony Kot pisze:Ech, fajny ten piesek :roll:

I niestety nie lubi psów i kotów... Ale za dziećmi przepada !

Z mojego dzisiejszego łapania NIC. Nie było tych kotek, które chciałam złapać, czyli trićki i burej z działek. :evil: :evil: :evil: :evil: Reszta mi się już rozsypała.... prócz ( chyba? ) jednej kotki z Wałowej, ale tam nie miałam już czasu zajść... :|

Kotka z Biedronki okocona.. Pani nie chce nam otworzyć szopy, bo uśpimy młode :x :x :x Mówi, że małe wyda jak urosną :roll: Powodzenia ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Stado Plamki raczej też wykocone.. Pytałam mieszkających tam ludzi czy są maluszki, ale mówią, że nigdzie ich nie widać... :/ Z resztą, i tak już teraz byłoby za późno na usypianie :(

Ta grubaska, co jest razem z młodą pieszczochą, właśnie ma terapię na oczko ;) Ma je codziennie przemywane i kropione ;) No i.. widziałam, że jest troszkę lepiej :) Młodej nie było, bo właśnie spała w domu u karmiciela :P :ok:

I mam problem.... Młoda, drobna koteczka, o której pisałam, że się o nią martwię, już się rozsypała... Tylko- ona ma strasznie nabrzmiałe sutki, strasznie !! Widać to gołym okiem, a mi też udało się ją pomacać po brzuszku. Sutki są ogromne i twarde. Straciła młode, czy ma jednego/dwa i one tego nie ściągają ? Nie wiem co teraz zrobić... :( Jej się nic od tego nie stanie, mleko zejdzie samo ? Proszę o jakieś rady :(
I jeszcze jedno pytanko- czy kotka podczas rujki krwawi ? Bo ona krwawiła 8O

edit: jakby nie patrzeć- u mnie te kotki jakieś spóźnione :lol: :lol: widzę, że dużo ludzi pyta o maluszki, a ja nie mam ani jednego na wydaniu na chwilę obecną :roll: pewnie jak już wszyscy maluchy nabędą, to mi się zaczną pokazywać ich plagi :evil:

edit2: najświeższy Kominiarz ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie maja 22, 2011 20:03 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:Kotka z Biedronki okocona.. Pani nie chce nam otworzyć szopy, bo uśpimy młode :x :x :x Mówi, że małe wyda jak urosną :roll: Powodzenia ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

zawsze możesz "podstawić" kogoś, kogo nie zna, że niby chce zabrać wszystkie do siebie, najlepiej RAZEM Z KOTKĄ. Że znalazł domy np. u rodziny. I wiadomo, co dalej.

Koteczka z nabrzmiałymi sutkami na moje straciła dzieci albo urodziła martwe, ale trzeba sprawdzić i potwierdzić.

Ogólnie możesz przyjmować zamówienia na maluchy (jeśli wiesz, że jakieś na pewno będą do adopcji) albo kierować na razie np. do PKDT, żeby się chętni nie zmarnowali ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 22, 2011 20:35 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

XAgaX pisze:zawsze możesz "podstawić" kogoś, kogo nie zna, że niby chce zabrać wszystkie do siebie, najlepiej RAZEM Z KOTKĄ. Że znalazł domy np. u rodziny. I wiadomo, co dalej.

To będzie trochę niemożliwe, bo kotka to dzicz... :( Dlatego jej nie złapałam :/ Karmicielka ją zna. Wiem, bo spotkałam je jak razem rozmawiały i zaczepiły mnie. Wtedy zaproponowałam, że ja mogę to zrobić, czyli uśpić młode... Babka od szopy się wtedy trochę zbulwersowała... Nie wiem, czy karmicielka coś działała w tej sprawie. Ale czy nie mogłaby jej przekonać do uśpienia tych młodych ? Trochę mnie to drażni, bo jestem na 90% pewna, że za te 3 miesiące będzie prośba o zabranie maluchów, bo są zasmarkane i nikt ich nie chce...... Tylko mi taka współpraca nie za bardzo się podoba.

Koteczka z nabrzmiałymi sutkami na moje straciła dzieci albo urodziła martwe, ale trzeba sprawdzić i potwierdzić.

No właśnie :( Tam jest sporo takich 'ukrytych' zakamarków. Jak będę karmić, to postaram się ją podpatrzeć, czy czasem gdzieś nie włazi. Ale nic jej się nie stanie od tego nadmiaru mleka i nabrzmiałych cycuszków ?

Ogólnie możesz przyjmować zamówienia na maluchy (jeśli wiesz, że jakieś na pewno będą do adopcji) albo kierować na razie np. do PKDT, żeby się chętni nie zmarnowali ;)

Bardziej miałam na myśli to, że widzę w ogłoszeniach, na FB, na miau. Bo tak bezpośrednio do mnie, to się ludzie o małe jeszcze nie zgłaszają. ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 22, 2011 20:40 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:

No właśnie :( Tam jest sporo takich 'ukrytych' zakamarków. Jak będę karmić, to postaram się ją podpatrzeć, czy czasem gdzieś nie włazi. Ale nic jej się nie stanie od tego nadmiaru mleka i nabrzmiałych cycuszków ?

może zapytaj weta o jakiś preparat na zatrzymanie laktacji nie w zastrzykach?

Bardziej miałam na myśli to, że widzę w ogłoszeniach, na FB, na miau. Bo tak bezpośrednio do mnie, to się ludzie o małe jeszcze nie zgłaszają. ;)

to na FB kieruj na miau, do PKDT itp. :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon maja 23, 2011 17:36 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Moim zdaniem Glucikowski trochę wyładniał :) Zrobił się taki bardziej męski :p Trochę przybrał na wadze ;)) I ożył !!! Teraz jak ktoś tylko wejdzie do łazienki, to zaraz zaczyna szaleć :D Albo się miziać, zależy od nastroju :P Glutek jednak leczymy dalej- widać na jednym ze zdjęć, tam gdzie Glucio słodko zasnął na moich zeszytach tym samym przeszkadzając mi w lekcjach :) Nie mogłam nawet spokojnie zjeść, bo pchał mi się na kolana i trącał mnie główką o rękę :P Dodam jeszcze, że Glucio bardzo ładnie zachowuje się na szelkach :) Wczoraj długo leżakował na słoneczku :) I właził oczywiście w największą trawę z podniesionym do góry ogonkiem :)
I oczywiście nadal szuka domu ;))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 24, 2011 18:55 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

:1luvu:
Obrazek
jak mój Kubek, którego już z nami nie ma :(

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto maja 24, 2011 20:38 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Jak słodko śpi :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto maja 24, 2011 20:51 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Karena pisze:Jak słodko śpi :1luvu:

Z tym wstrętnym glutem u nosa... wrr :evil: :evil:
Tak na marginesie- to Glucio chyba jednak podbija serca wszystkich :) Na FB kilka osób zadeklarowało, że wyśle mu paczuszkę z przysmakami :) I ogólnie jest tam chyba bardzo lubiany, bo co chwilę ktoś pisze, abym wymiziała go od niego :P Oby ten domek już niedługo się znalazł :ok: Gdyby ktoś chciał- to chętnie przyjmę wsparcie ogłoszeniowe Glucikowskiego :D
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 25, 2011 17:31 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Uwaga !
Czy ktoś jeździ na trasie Poznań-Łódź ? I to w dodatku 27 lub 29 ?
Jest szansa dla Bulwy !! :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 25, 2011 22:01 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

Kiniu, dawaj nr konta na PW :)

Edit: Kiniu, jak dostanę dane prześlę należne 35 zł, zaś wraz z XAgaX ożywiłyśmy stary bazarek ;D viewtopic.php?f=20&t=127761

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw maja 26, 2011 11:21 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

Dzień dobry!

Z transportem dla Bulwy z Poznania do Łodzi nadal nic? Może popiszę w wątkach poznańskich ;)

Zajrzałem na Allegro jak sprawy stoją po tygodniu od wystawienia. Guzik/Glutek jest bezkonkurencyjny, ma 226 odsłon. Bulwa/Nesca to 133 odsłony. Plamka to 108, ale do tego 2 obserwatorów. Czarny "tylko" 98 i jednego obserwatora. Glutek na Gumtree Trójmiasto jest od prawie 3 tygodni i jest cały czas na 1 stronie - widać że nie jest to tak popularne jak Gumtree Warszawa, gdzie pierwsza strona szybko zmienia się w drugą i kolejne... Może przerzucić go do "Warszawy"?

Tak z ciekawości, jakiś odzew na akcję plakatową był w ogóle?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw maja 26, 2011 11:25 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

Aburacze, na gumtree trojmiasto rzeczywiscie nie ma zbyt wielu ogloszen, ale odzew jakis jest. Ja mialam zapytania z gumtree. A ze jest na pierwszej stronie, to chyba dobrze, nie zniknie w tlumie ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw maja 26, 2011 12:03 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

aburacze pisze: Glutek na Gumtree Trójmiasto jest od prawie 3 tygodni i jest cały czas na 1 stronie - widać że nie jest to tak popularne jak Gumtree Warszawa, gdzie pierwsza strona szybko zmienia się w drugą i kolejne... Może przerzucić go do "Warszawy"?

ja bym nie przerzucała, tylko wstawiła na obie strony :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw maja 26, 2011 12:12 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

XAgaX pisze:ja bym nie przerzucała, tylko wstawiła na obie strony :)

OK, to wymyślę nową treść ogłoszenia i dodam Glutka do Warszawy. Niestety Gumtree wykrywa czy nie ma się dwóch ogłoszeń o podobnej treści w dwóch miastach i nie pozwala na dodanie drugiego jeżeli jest zbyt podobne...

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]