CZASOPISMO 4 ŁAPY I MY :)))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 03, 2002 10:43

jak rany, chyba się wścieknę! napisałam kilka uwag, męczyłam się z tymi boldami, kolorami i WSZYSTKO MI WCIĘŁO. Dlaczego po ponownym zalogowaniu komp. nie może zapamiętać poprzednio pisanego tekstu?! Zaraz zacznę od początku poczekajcie jeszcze chwilkę.

Murka

Od: Pon sie 12, 2002 13:13

Post » Wto wrz 03, 2002 11:07 PROSZĘ O POMOC I OCENĘ SZCZERZE :))))

Tekst ogólnie O.K.
Mam kilka uwag. Najpierw literówki:

Zwłaszcza zimą zwierzeta (ę) te narażone są na głód.

Postawmy sie (ę) w sytuacji piwnicznego kota:
Czas uświadomić sobie, ze (ż) kot - istota żyjąca - tak jak człowiek potrzebuje swojego miejsca na ziemi.

gryzonie be(ę) mnożyć się bez ograniczeń, zagrażać naszym zapasom - (tu widzę dwie spacje, ale może mi się wydaje) zgromadzonym w piwnicach i roznosic (ć) groźne choroby.

Najważniejsza zaś, z humanitarnego punktu widzenia, będzie satysfakcja z uratowania od śmierci zwierzecia (ę), ktore (ó) przeciez (ż) czuje tak jak my....

Pomyślmy zatem juz (ż) dziś, w jaki sposób uratować te żywe istnienia przed zamarznięciem i śmiercią głodową.

W prawie każdym sklepie można kupic (ć) kocią karmę, kosztuje zaledwie parę złotych, zwierzak na pewno nie będzie wybrzydzał.

Murka

Post » Wto wrz 03, 2002 11:54

I jeszcze trochę uwag:

Wraz z nią pojawia się problem bezdomnych zwierzaków i okupowanych przez nie piwnic. No nie wiem, okupowana piwnica kojarzy mi się z tabunem kotów przed piwnicznymi drzwiami. Nie może być po prostu zamieszkała?

Zwłaszcza zimą zwierzeta te narażone na głód. Na szczęście dobre dusze, które pomagają im przetrwać ten najgorszy okres - dokarmiając je. A czy nie może być wiele dobrych dusz, które dokarmiając je pomagają im przetrwać ten najgorszy okres?

Tam, gdzie zabraknie kotów, tak jak we Wrocławiu po pamiętnej powodzi, gryzonie bedą mnożyć się bez ograniczeń, zagrażać naszym zapasom zgromadzonym w piwnicach i roznosic groźne choroby. Po "tam" nie dawałabym przecinka. Jeśli z przecinkiem to po "zabraknie kotów" wstawiłabym myślnik a nie przecinek. Ale to nie jest aż tak istotne.

Pomyślmy zatem juz dziś, w jaki sposób uratować te żywe istnienia przed zamarznięciem i śmiercią głodową. Martwych istnień nie byłoby przed czym ratować :lol: :wink: . Poza tym akapit wyżej mała, żywa, puchata istotka była nam wdzięczna. Istnień może być "wiele" mogą być "bezbronne", "niewinne" itp.

Oczywiście nie każdego stać nawet na wydanie tych kilku złotych, zatem zwracam się do tych ludzi z apelem, aby pozwolili nakarmić je innym! Do jakich ludzi? Chyba do Was, do Państwa?

Nie wyganiajcie kotów ze swoich piwnic, nie zabijajcie okienek (a co to są okienki? :lol: ), spójrzcie łaskawszym okiem na kocie karmicielki - hi, hi ale z was baby feministki są :twisted: , bądźcie po prostu ludźmi...

Nauczmy się od zwierząt żyć w zgodzie z naturą, w symbiozie z nimi. - Tu mi coś nie pasi, ale nie bardzo wiem co. W symbiozie z NIĄ?

I pamiętajmy: każdy człowiek ma w świecie zwierząt przyjaciela, do którego może przemówić i poprosić go o wsparcie. A może każdy z NAS? Tak bardziej bezpośrednio i personalnie

W razie co, zawsze możemy uznać, że tego posta nie było :roll:

Murka

Post » Wto wrz 03, 2002 12:29

Dobra, terminy gonią, wysyłam to w takim stanie jak jest. Jak się w redakcji nie spodoba, to albo sami poprawią, albo odeślą z powrotem. Dziękuję wszystkim za współpracę. Pozdrawiam i niech się dzieje wola...redakcji ??? :?
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Wto wrz 03, 2002 12:33

Mrau , kochana Dora !
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Wto wrz 03, 2002 15:34

Bomba pisze:Mrau , kochana Dora !

Cmok- Bombo :)

:idea: Sprzeciwów nie widzę- SPRZEDANE :idea:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Wto wrz 03, 2002 15:37

Kotka B poparła Cię na tamtym Forum / o dietach / . Mrau , mrrrrrr , mrrrrr , mrrrrrrr
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Wto wrz 03, 2002 19:15

o..dziękju :P :lol: :D
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Wto wrz 03, 2002 21:00

A może lepiej zacząć od drugiego akapitu i to tak, by wciągnąć czytelnika:
Jest zimno, coraz zimniej. Właśnie zamknęły się przed nami wszystkie drzwi i okna. Zostaliśmy na zimnie z pustym brzuchem. (aż do drętwieją ręce)
Od nowego akapitu:
Wczujmy się w sytuację piwnicznego kota. I dalej pierwszy akapit: Mimo że pogoda wciąż jeszcze nam sprzyja...( bez przecinka między mimo i że, , lepiej że niż i pogoda, nie aura- bardziej po ludzku).
Dalej wszystko po kolei. Tylko dzisiejszych psychologów zamienić na współczesnych albo pominąć określenie czasu i powiedzieć po prostu : psycholodzy.
Mnie poruszyłaś.
Samuś Obrazek Micurek

Micura

Od: Czw mar 07, 2002 17:46

Post » Śro wrz 04, 2002 13:11

Micura pisze:A może lepiej zacząć od drugiego akapitu i to tak, by wciągnąć czytelnika:....
Mnie poruszyłaś.

Dziękuję...Za późno już na zmiany. Jak im coś nie spasuje to odeślą :)
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Śro wrz 18, 2002 17:32

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI

Apel bedzie wydrukowany ..........w PAŹDZIERNIKOWYM wydaniu 4 łap :D :D :D :D :D

Ponadto będziemy mieli stałą kolumnę o kotach...I bedzie to NASZA kolumna
Będzie podany adres Rokcafe..

Ja myślę, że to wspaniałe. Co Wy na to????? :? :?: :?: :?:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Śro wrz 18, 2002 17:34

Bardziej niż wspaniałe!!! :D

myszka

Od: Pt sie 09, 2002 13:45

Post » Śro wrz 18, 2002 17:49

SUPER :D

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro wrz 18, 2002 17:49

To może jakieś koty z adopcyjnej tam zaanonsować?

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro wrz 18, 2002 17:52

Falka pisze:To może jakieś koty z adopcyjnej tam zaanonsować?

Pewnie że tak, trzeba to wykorzystać dla dobra kotów. Po to ta kolumna będzie. A ten apel ma ją zainicjować. Następne wydanie w listopadzie, więc trzeba pomysleć o czym...Najlepiej właśnie o adopcjach, póki zima na dobre się nie zacznie
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

[poprzednia][następna]