Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 14:06 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Mysz - nie. Byłyby ślady, nie mam nigdzie dziur, Morela by biegała jak za muchą np. itd. Skłaniam się ku duchowi ... i chyba bym wolała; łatwiej się dogadać niż z myszą :wink:
Na wszelki wypadek napisałam do pani od Melona... , na razie cisza 8O
Nie wiem, ona najpierw późnym wieczorem narobiła [no, naprawdę pierwszy raz , nawet jako kociątko przyniesione nigdy się nie załatwiła na podłogę ], rano normalnie się przywitała jak weszlam do pokoju, w którym sypia. Zaczęło sie jak odkrylam siki i zaczęłam sprzątać. Co gorsze, dywanik wyprany natychmiast w pralce, w jednym miejscu śmierdzi - może to jednak znaczenie? Przespała się, umyła, nie syczy, daje się głaskać ale staram się nie dotknąć znienacka. Natomiast jak wstała, to znowu obłaziła całe mieszkanie wwąchując sie we wszystko, w jednym pokoju chodząc na przygiętych łapach... Wszystko co ma w zasiegu wącha jakby sie dopiero co wprowadziła, looka jak zza węgła ...Ja staram się nie wykonywac gwałtownych ruchów, a ta i tak nagle sie obraca, jakby nie wiem co...
Fakt, że ona generalnie jest b. płochliwa i wrażliwa, ale bez przesady... :x - znalazły się księżniczki ..
Zjadła suchego i wlazła do używanego ostatnio legowiska.
No, to ja będę miała z tą jej 'szerszą percepcją' :twisted:
Tak , czy owak, Fanszeta, życzę Ci przynajmniej nocy spokojnych - wszystkie Pieczarki zebrane?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro maja 25, 2011 15:10 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

No, więc to nie duch Melona :strach: na szczęście. Pani napisała, że Melon OK, ale jest tak jak u mnie i u niej od początku - Melon goni kotkę rezydentkę. Pani wyjeżdżała na tydzień i w tym czasie on przegonił Muchę z domu :twisted: dopiero wczoraj wróciła :( . Jak pani jest to jakoś to ogarnia. To duży dom z dużym ogrodem.
Natomiast z kocurkiem się dogadują, ale nie przyjaźnią absolutnie - tolerują się. O lludzi Melon jest zazdrosny i zaborczy. Powinien być jedynakiem. Pani się boi co będzie jak wyjedzie na 2 tyg. urlopu. Nie znam sytuacji z innymi domownikami.
Jakbym miała mało zmartwień :x
A to przecież taki cudowny kotek - porównywałyśmy go do Misia, pamietacie? Piękny, duży, przylepiony do człowieka... strasznie się boję, że mu sie w końcu coś stanie :(

A jak Miś, macie jakieś wiadomości?

Kotika, przysięgnij się, że Smok nie ugryzie Moreli !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 25, 2011 23:36 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa pisze:...
Kotika, przysięgnij się, że Smok nie ugryzie Moreli !

Smoczek był dziś u mojej wetki na przeglądzie. :D
Zajrzała mu w oczka, w uszka, wymacała, obcięła pazurki.

Przy okazji zważyliśmy kota w kontenerku. :mrgreen:

Morelowa, ja ci mogę przysiąc, że na początku Smoczek był z Filipem i Fanszetką,
(każde z innego miejsca) i bardzo się lubili.
Ja ci mogę przysiąc, że jakiś czas był ze Śnieżką, on podrostek i ona kilkuletnia kocica
i choć miłości tak szybko być nie mogło, tolerowali sie wzajem.
Ja ci mogę przysiąc, że teraz jest w towarzystwie 10 kotów
i żyje z nimi w zgodzie, choć jest z nimi od nie tak dawna.

Ja ci mogę przysiąc, że Smoczek może do mnie zawsze wróćić i to jest wszystko w tym temacie.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw maja 26, 2011 8:27 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

może do mnie zawsze wróćić

no, wolałabym nie :!: :D
Popadłam w lekką - a raczej w dużą :x - rozpacz po wczorajszych 'występach' Moreli. Po tym obwąchiwaniu wszystkiego jakby tam nie wiem jakie ślady były 8O . Obsikany przez nią dywanik, dalej śmierdzi w jednym miejscu [po praniu] i suszeniu na słońcu :( . Inny, na który nie chciała w ogóle wchodzić od długiego czasu, a który podejrzewam też ona obsikała, goniona przez Melona, którego pewnie niania wypuściła i nie kontrolowała, wyprałam dziś ponownie. Może w moczu przestraszonego kota są jakies konkretne ślady zapachowe, świadczące o zagrożeniu ? Ciekawa jestem...
A dziś, od wczorajszego wieczora wszystko jak poprzednio... 8O

Jakby było super, to zacznę grać w totolotka , żeby móc miec jeszcze jednego kota w domu.Przynajmniej. :lol:
A ile Smok, 'ma lat' właściwie? bo się zgubiłam.. :oops:

Obrazek

morelowa

Post » Czw maja 26, 2011 11:37 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

No wiesz, Smok jeszcze nie ma lat :roll: . Będziesz więc mu mogła przyrządzić torcik rybny z jedną świeczką. A kiedy, to Ci dokładnie (no prawie dokładnie) powie Kotika.

A co do ducha, to nie był na pewno koci duch, tylko człowieczy. Bo przecież koty to aniołki, i tak mają trudne życie, więc już po śmierci nie muszą pokutować.

Jeśli chodzi o kocie układy, to nie zawsze bywają idealne. U mnie Kawka nie lubi Szczurusia, bo ten na nią poluje i zawraca jej głowę. Jak go widzi, warczy ostrzegawczo, ale czasem jak ma dobry humor, to go poliże. No po prostu czasem się kłócą, czasem tolerują, jak to w dobrym małżeństwie.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt maja 27, 2011 19:48 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Nikt nic nie mówi, czyli SMOK wyjeżdża jutro do Iwonki :mrgreen: ???

Fanszeta, Szczuruś to szczuruś czy kotek pt. Szczuruś? Bo jak to szczuruś to trudno się kotu dziwić ... :roll:

Aniołki :?: :?: :?:
Właśnie mam sprawę. Poryczałam się bo kocham tego kota :!: Pomocy :!: :!:
viewtopic.php?f=13&t=114118&p=7522686#p7522686

Aniołek? :twisted:

Swoja drogą - jak już ktoś przeczyta ten wątek - o co może Melonowi chodzić z tymi kotkami i czy jest na to terapia :?: :?: :?:

Obrazek

morelowa

Post » Pt maja 27, 2011 21:40 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

ja czekam na sygnał od Kotiki :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt maja 27, 2011 22:11 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

iwona66 pisze:ja czekam na sygnał od Kotiki :ok:

Przepraszam, ale byłyśmy na interwencji i bardzo póżno wróciłyśmy.

Jutro mam nadzieję, że Smok pojedzie, a właściwie poleci z Myrzapl.
U Iwony poczeka na Piotra, który oby jak najszybciej jechał do Opola.

Dodatkowo martwię się o Bisię-Etienne, która wyadoptowana do Roody zachorowała. :(
To głucha, biała koteczka, która urodziła swego czasu u mnie kocięta.
Obrazek

kotika

Post » Sob maja 28, 2011 6:58 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Co znaczy 'poleci' :?: :?: :?: CZYM :?:

No i niech wreszcie :mrgreen: - może coś to Moreli też zmieni, bo ona nadal widzi ducha/y w domu. Zawiesza się w czasie jedzenia, reaguje na każdy dźwięk , w jednym z pokoi, gdzie właśnie ponownie wszystko wyprałam - maca łapą szmaty jakby ich nigdy nie widziała - zaczynam mieć wątpliwości czy u mnie wszystko w porządku :twisted: :?
Znowu słabo je i pije, ale sie gania przynajmniej raz dziennie ze mną po domu.
Aha, i co to za kot, który nigdy nie tylko na łóżko nie włazi, ale nie sypia wywalony na meblach ani nigdzie, nie zagrzebuje się w kocyki, woli udawać, że jest nieobecna w jakims kącie z posłankiem, ukryta przed wzrokiem.

Etienne ma wątek?

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 28, 2011 14:10 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

A ja pytałam poza tym jakiś czas temu o Misia... :? Wiecie co u niego? Kiweczka się od miesiąca nie odzywa... :(

Dobrze - jak odreagujecie już tę interwencję.. Jestem osobiście dumna z Was :D

Pani od Melona - ten wątek mój parę postów wcześniej - będzie chciała na jego miejsce innego kotka. Ale sądzę, że juz lepiej ze Śląska :mrgreen:
Pani jest w porządku, dom super, tyle, że wychodzący, a Melon.. hmm, cóż, nie wiem..

I WYJECHAŁ :?: WYJEDZIE :?: O Smoku mówię :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 28, 2011 17:19 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Smok będzie w stolicy o 22.40 odebrany i przewieziony na daleką wieś :mrgreen:
Dalsze informacje po 23 ,lub póżniej :mrgreen:
Cieszysz się :mrgreen:
Morelowa :D

iwona66

Post » Sob maja 28, 2011 18:12 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

NA JAKĄ ZNOWU WIES :?: :!: to potem będzie znowu dojeżdżał do stolicy... a potem do O. - ja się zastrzelę :roll:

No, jasne, że się cieszę [bez względu czy to było pytanie czy stwierdzenie :lol: ?]
Pisz, pisz od razu wszystko :!: I bądź dla niego dobra, najlepiej lepsza od Kotiki :mrgreen: , żeby nie miał stresa.

A coś, ktoś wie o dalszej drodze?

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 28, 2011 18:49 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

No, wieś za Wołominem :mrgreen:
Dalsza droga to juz Piotr ,ale Smok jest juz nacznie bliżej Piotra i Opola :D

iwona66

Post » Sob maja 28, 2011 19:00 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa pisze:Co znaczy 'poleci' :?: :?: :?: CZYM :?:

...

Jak to CZYM poleci ? przecież smoki latają. :mrgreen:

Oddałam już Smoczka w ręce Myrzapl z którą już niedługo poleci samolotem. :D

Wzięłam dziś podwójną dawkę tabletek a i tak ryczeć mi się chciało.
Biedny Smoczek, mimo feliweya trzęsidoopek. :?
Czekam na wiadomość od niej, że już lecą.

morelowa pisze:...

Etienne ma wątek?

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=73592

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=86879

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=80764&start=330
Obrazek

kotika

Post » Sob maja 28, 2011 19:53 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Już lecą. Smok już leci. :D :1luvu:
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]