Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 7:56 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Nie ma za bardzo kogo prosić, ale chodzi też o to, że dla kociaków obcy w domu to mega stres. Przy obcym nie wyjdą i nie zjedzą nic, natomiast wtedy Prozak i tak wszystko sprzątnie. Wychodzi na to samo, a może nawet gorzej.One naprawdę dobrze sobie radzą same. Większość czasu śpią. Wody im zawsze wystarcza, mają rozstawione miski w różnych miejscach.
Myślę, że trzeba spróbować ich zostawić i tyle żarcia podać, żeby mimo obżarstwa Prozaczka coś tam zostało. Zresztą chcę też poukrywać miski w kociakowych miejscach, może tam coś skubną. No i najemy Prozaka na zapas przed wyjazdem zeby miał pełen brzuch :lol:
Jakoś to będzie.
Cieszę się, że zmienię zupełnie klimat choć na te parę dni.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro maja 25, 2011 8:22 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

shalom pisze:Nie ma za bardzo kogo prosić, ale chodzi też o to, że dla kociaków obcy w domu to mega stres. Przy obcym nie wyjdą i nie zjedzą nic, natomiast wtedy Prozak i tak wszystko sprzątnie.

No tak :-)
Nie, spoko, tak tylko napisałam - dadzą radę :ok:
Też by chciała nad morze albo w ogóle gdzieś :kotek:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro maja 25, 2011 17:33 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Usiadł Prozak prawie na Konanku, umył się, a potem wtulił w niego i wylizał mu główkę 8O a potem tak sobie leżeli czule przytuleni 8O z filmikiem nie zdążyłam, ale fotka jest :mrgreen:

A my mamy zaraz fajnych gości. Ciekawe czy się kicie zaprezentują 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro maja 25, 2011 22:32 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Dziś w związku z naszym wyjazdem i koniecznością zostawienia futerek samych( w tym jeden wszystko i wielkożerny :twisted: ) postanowiłam zrobić mały eksperyment. Pomyślałam, że skoro Prozio ma dobre wyniki cukru to jak sie dziś trochę przeje to nic mu się nie stanie 8) i chciałam sprawdzić granicę jego obżarstwa.
Wynik eksperymentu-nie ma granic. Ten kot jest w stanie jeść nawet jak mu już boki odstają a pod skórą da się wyczuć strukturę chrupek :roll: Żarłby dalej, ale ja wymiękłam i postanowiłam zrobić modyfikację eksperymentu. I postawiłam pełną michę ale nie pozwalałam mu jeść. Tzn wyprowadzałam go do innego pokoju, odstawiałam dalej, mówiłam nie wolno i takie tam. Przypominam że kot nażarty na 3 dni do przodu więc żadnych strat nawet moralnych nie poniósł :twisted: Początkowo niezrażony biegł i rzucał się na jedzenie, a potem stopniowo tracił cierpliwość. Ostatecznie widząc mnie potrafił siedzieć obok miski i nie ruszyć. Jestem świadoma że jakbym wyszła to by zaczął jeść. Ale to i tak sukces, nauczył się choć trochę odraczać przyjemność :twisted:
Generalnie wyglądał dziś jak piłka, dużo leżał i trawił i był na mnie obrażony potwornie za takie sadystyczne eksperymenty :twisted: (co niektórzy mogli to zauważyć dzisiaj :wink: ) no trudno, ja przeżyję, a może dzięki temu w weekend Prozio pomyśli o innych głodujących kotach w domu i nie pożre wszystkiego naraz 8)

A młodsze kociaki coraz lepiej znoszą gości 8) chociaż jeszcze nie witają z otwartymi łapeczkami :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro maja 25, 2011 22:41 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Jeszcze takie pytanie: czy to normalne że kastrowanemu kocurkowi robi się szwy na mosznie bo jest wyjątkowo nadpobudliwy? i daje się kołnierz na 3 dni? :roll: bo mi coś tu nie pasuje, szczególnie te szwy. Przecież tam nie ma co szyć :roll: aż się boję że kocurek znajomego trafił w kiepskie ręce.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro maja 25, 2011 22:51 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Nie robi się. Cięcie ma 1.5 cm dlugości i nie ma co szyć.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro maja 25, 2011 22:53 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

No właśnie. Ech teraz się martwię o kocurka. Oby nie było komplikacji. Poradziłam zmianę weta.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro maja 25, 2011 22:56 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Może jakiś mlody robil i wolal się zabezpieczyć? Albo chcial sobie przećwiczyć szycie i kota w abażurze :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 26, 2011 7:24 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Loki miał powtórkę po kastracji (krwawił i zrobiło mu się tzw. dzikie mięso) i założono mu szwy
może weterynarz słysząc, że kotek jest nadpobudliwy postanowił od razu szwu założyć
a kołnierz po to, żeby za szybko sobie tych szwów nie rozlizał
Acha i jeszcze jedno, szwy rozpuszczalne rozpuszczają się do 2 miesięcy - nie uprzedzono mnie o tym, ale mój weterynarz to był rzeźnik, więc właściwie nawet mnie to nie dziwi

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 26, 2011 7:32 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Shalom, jak mogłaś kotu tak zrobić, no jak :lol:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw maja 26, 2011 7:32 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Kotki są CUDNE :1luvu: Nawet Konan kusił i udawał, że za chwilę sie ze mną pobawi :D

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw maja 26, 2011 7:34 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Aaaaaaaaaaa, to tacy, mili goście byli 8)

pozytywka

Post » Czw maja 26, 2011 7:37 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

Juniorzy byli po kontroli u weta, cali przerażeni, więc nie pojechali z nami w odwiedziny.
Żałujcie, że nie poznaliście kotów Shalom osobiście :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw maja 26, 2011 7:40 Re: Conan, Freya i Prozac-nowe filmiki str.22

żałujemy :(
:mrgreen:

pozytywka

[poprzednia][następna]