W-wa: znaleziono biala kotke szary ogon ulNamyslowska 24 maj

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 0:59 W-wa: znaleziono biala kotke szary ogon ulNamyslowska 24 maj

Na prosbe uzytkownika z Usenetu (Wwa) (grupa pl.rec.zwierzaki.koty watek z 24 maja 2011) wklejam co nastepuje:

Witam.
Kilka dni temu pojawiła się taka śliczna bieda w piwnicy naszego bloku. Po dwóch dniach dokarmiania koteczka podeszła i dała się wziąć na ręce, choć bardzo czujnie, i tylko na moment, ale wystarczyło aby zdjąć jej obrożę z szyi. Wnioskuję z tego, że albo komuś zaginęła (wypadła z okna, uciekła), albo, niestety, jakiś łach ją po prostu wyrzucił, nie widziałem jej wcześniej "na oknach". Znaleziona w okolicach Namysłowskiej w Wawie. Nie dałem jeszcze ogłoszeń w okolicy, ale też nie widziałem aby ktoś przez takowe szukał. A może wiecie, że komuś taka kotka zginęła.
Poniżej link do kilku fotek.
http://tnij.org/kotaznajda

Jestem zmuszony oddać tą biedę, bo mój domowy tchórzliwy kocur pierwszy raz przeobraził się w terrorystę i nie wypuszcza Białej z pokoju, aż jedną kuwetę musiałem przenieść. Dodatkowo kocina ma pewną "przypadłość" (nie zdrowotną, charakterną raczej), z powodu której też nie mogę jej
zatrzymać. Otóż na dźwięk skrzypiec lub wiolonczeli (moje dzieciaki grają) zaczyna podgryzać uniemożliwiając ćwiczenia. Podobnie reaguje na telefon komórkowy (dźwięk pisania sms, rozmowa tuż koło kota), nie mam pojęcia skąd jej się to bierze.
Wydaje mi się, że najlepiej by się czuła jak by była sama, w spokojnym domu. Ale z innymi kotami też się dogada, z dwiema kocicami już się w zasadzie dogadała, tylko ten mój wariat ma coś do niej ;-). Nie wiem czy jest po sterylce, jak próbowałem obejrzeć brzucho to zostałem upomniany ząbkami i pazurkami ;-)

W razie pytań zapraszam na heniutek_NIE@SPAMUJEMY_gmail.com , jak ktoś
będzie zainteresowany i poda numer z Ery, TT lub Heyah to mogę oddzwonić. Pozdrawiam Jarek

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Śro maja 25, 2011 3:08 Re: W-wa: znaleziono biala kotke szary ogon ulNamyslowska 24 maj

Zajrzyj tutaj viewtopic.php?f=1&t=127965&p=7511365#p7511365 . Taki kot zaginął.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Śro maja 25, 2011 18:57 Re: W-wa: znaleziono biala kotke szary ogon ulNamyslowska 24 maj

Juz przekazalam info do osoby, ktora szuka wlasciciela / opiekuna dla kotki.
Mam nadzieje, ze zajrzy
:)
i ze cos dobrego z tego wyniknie ... ?

Zowisia

Post » Nie cze 05, 2011 0:41 Re: W-wa: znaleziono biala kotke szary ogon ulNamyslowska 24 maj

Podnosze ...
z

Zowisia

Post » Nie cze 05, 2011 5:20 Re: W-wa: znaleziono biala kotke szary ogon ulNamyslowska 24 maj

Podnoszę. Aby koteczka odnalazła właścicieli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

syla82k

Od: Pt cze 18, 2010 23:08