KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 14:25 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Przyszłam obejrzeć Hobbitkę, co to już dwa domy Damesce zabrała, a tu taaaakie buty :twisted:

Szalony Kot pisze:
Ja-Ba pisze:nie jestem zwolenniczką mówienia nieprawdy / choć nie wiem czy jestem własciwą osobą by sie wypowiadac.../
może lepiej jest zrobic bardziej profesjonalne zdjęcie, niż pokazywać kota wmawiając komuś że to inny kot?

nie wiem jak inni...

ja bym poznała....

Nie o to chodzi, by mówić nieprawdę, nie nie nie!
Chodzi o to, żeby napisać zgodnie z prawdą "nie udało się kotu zrobić dobrych zdjęć, ale jest podobny do kota z tego zdjęcia". I z pytaniem o zgodę :)

Mamysz mówi, że nie ma nic przeciwko dodatkowej reklamie w cudzych ogłoszeniach, a ja się do tego przychylam :mrgreen:
Ponadto Mamysz twierdzi, że w razie czego chętnie nadrobi brakujące kilogramy (do tego już się nie przychylam) :wink:
No i zawsze, jakby ktoś się jednak poczuł oszukany, to go możecie odesłać do oryginału 8)
Będę zachwycona :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro maja 25, 2011 14:31 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Nooo, tym bardziej, że jakby nie było - to reklamówka dla dwóch kotów...
A w sumie to one pewnie charakterem zbliżone... :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 25, 2011 14:35 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

A wzrokiem? :twisted:
Bo to najbardziej charakterystyczna "część" Mamyszona :ryk:
Ja myślę, że jeśli wyraźnie będzie zaznaczone, że kot jest tylko podobny, to powinno być w porządku.
Ale mogę być stronnicza :roll: :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro maja 25, 2011 16:41 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Jeżeli się wszystko uda to w kolejny weekend koty i psy zostaną obfocone i nie będzie już problemu ze zdjęciami.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Śro maja 25, 2011 16:42 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Następny czyli ten już czerwcowy?
To trzymam mocno kciuki :ok:

Chociaż zdjęcia psów mamy, ale zimowe, fakt.
Ale dużo, powrzucałam trochę ich do tego mojego postu (w formie linków), jakby co.

Szalony Kot

Post » Śro maja 25, 2011 17:17 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Tak, ten czerwcowy

Magis

Post » Czw maja 26, 2011 0:30 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Podsumowując czego nie przekazałam, a chciałam się podzielić oraz poprosić o rady:

1. z wczorajszej wizyty Kaji i Behawiorysty Mariusza u Pani Basi wieści są dobre: wg niego wszystkie Psy są adopcyjne, nie ma nikogo, kto nie nadawałby się do domu, bo np. jest agresywny czy coś :) Psiaste zostały wypuszczone na podwórko samodzielnie i w podgrupach i było ok, Pani Basia została poinsrtuowana i poproszona o zastosowanie rad i pracę nad Psami; mam nadzieję, że od wczoraj praca wre,
2. Kaja zgarnęła do Łodzi Marudę - od zeszłego wtorku miał biegunkę i chyba też rzyganie, czy wróci do Pani Basi - nie wiadomo,
3. mamy problem z nadmiarem domów dla Hobbitki - 2 sztuki i obyśmy zawsze tylko takie problemy miały; ALE szczerze mówiąc myślę, że Hobbicia powinna pojechać do Lublina.. Jakoś tak czuję, mam wrażenie.. Pani Agnieszka przekonała mnie bardzo. Organizacyjnie uważam, że, jeśli Szalony Kot podtrzyma propozycję podróży do Lublina, to trzeba jej zasponsorować bilet wte i wewte, ja załatwię odbiór Kici z Lublina; wiem, że to dalej, mniej będziemy mogły jakby coś, ale .. no tak uważam, czekam na Wasze stanowiska w sprawie :) OKI, poza tym, że witaj u nas, to jeszcze jak widzisz możliwe, że Panią Urszulę Dameska zagospodaruje;
no róbcie co chcecie - uważam, że dom Hobbici jest w Lublinie,
4. Manolo potrzebuje DOBREGO behawiorysty - Joanna jest w trakcie robienia badań, konsultowała Futrzastego u jakiegoś profesora doktora, który wskazał na behawiorystę właśnie,
5. wobec 2 powyższych punktów - potrzebujemy KASY, że o leczeniu Hobbicia i Madzianka nie wspomnę,
6. Martyna - Hobbicię postaram się odebrać, jeśli reanimacja auta się powiedzie, to z TŻem, jeśli nie - być może z komunikacją miejską, jeszcze dam Ci znać ale postaram się coś wymyślić (Łukasz ? :),
7. u Hobbicia i Madzianka bez zmian póki co - diagnostyka Madziankowi nie może być do końca zrobiona albowiem nasz ulubiony wet z Kutna zapodał mu steryd i stąd czegoś tam nie można zbadać.. z cienia pozytywnych wymian myśli na ten temat - Jola zarzuciła hasło "klatka do robienia zastrzyków",
8. wobec powyższego - ew. kasa,
9. co do Pana od Siostrzyczki.. chyba go wyślę na telefoniczne spotkanie z Jolą a dodatkowo pojadę z Szalonym i Panem do Pani Basi, muszę jakieś odczucia na jego temat sobie więsze wyrobić,
10. o domu dla Rózinka pisałam?
11. zaproponowałam dziś jednej Pani Chrumcię ale zobaczymy, rokuje tak se,
12. Karolcia to przysięgam, ma dziewczyna niefarta póki co - 1 mail i koniec, no żeby niebieski Kot tyle siedział?
13. Ewa - dziękuję za tego fotografa (może Pani Basia uprzednio zamknie szczególnie Malwisię z Samantą do tych zdjęć? bo one się lubią zadekować w szczelnej izolacji i wtedy nawet fotograf wielki artysta nie pomoże.. no i mam nadzieję, że on się nie specjalizuje w fotografowaniu martwej nieruchomej natury :)
14. zapytaj też jak tam idzie praca z Psami,

A tak już w ogóle na marginesie, aczkolwiek na serio: czy fretki mogą być wolnożyjące?
Bo wczoraj po ciemnej nocy spotkałam 2 sztuki na Gocławiu.
Czy im się nic nie stanie?

Zależy mi zwłaszcza na Waszym stanowisku w temacie domu Hobbici.
Oraz na pomysłach na skombinowanie kasy bez sprzedaży organów wewnętrznych.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw maja 26, 2011 6:34 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Nie wiele wiemy żeby doradzać który dom lepiej byłoby wybrać, jednak uważam że powinnaś iść za głosem przeczucia bez względu na odległości, bo w zasadzie i tak kontakt poadopcyjny z doamami kociastych jest tylko telefoniczny / mailowy, tylko w przypadku gdyby się coś działo to musiałybyście jechać trochę dalej. Jeśli lepszy z jakiegoś powodu wydaje Ci się dom w Lublinie Hobbicia tam właśnie powinna pojechać.
Co do Karolci to szkoda że kontakt się urwał - ma dziewczyna pecha ale szukamy szukamy dalej, napewno znajdzie kogoś kto ją pokocha.
Postaramy się z Ewą wystawić dwa kolejne bazary - może nie będzie to ogromny zastrzyk gotówki ale tu każdy grosz się przyda. Narazie pieniędzy powinno wystarczyć na szczepienia i odrobaczenie Księżniczki i jeszcze coś zostanie np na behawiorystę dla Manolka. Może poproście znajomych i ich znajomych o jakieś fanty bo nasze źródła powoli się wyczerpują...
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Czw maja 26, 2011 6:48 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Pociąg Kutno - Warszawa i Waszawa - Lublin oferuję bezplatnie. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Czw maja 26, 2011 8:51 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

W kwestii behawiorysty w wawie działam, w kwestii bazarków działamy z Krufką, reszta wieczorem bo muszę lecieć :)

Magis

Post » Czw maja 26, 2011 12:19 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

dziewczyny, co do transportu powiedzmy z Brzezin czy Koluszek do Lublina Hobbitka - w razie co - mogłaby się zabrać z moim znajomym. przyjezdża do Lublina 1-2 razy w miesiącu. teraz jedzie w piątek w nocy, a następny raz w czerwcu /jeszcze nie wiadomo kiedy/. pozostałyby tylko: dojazd do w/w miejscowości, odbiór z Lublina, kwestia zgrania w czasie, no i niestety nocne pory odbioru Kici.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw maja 26, 2011 15:40 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

1 i 2. Liczę, że z psiastymi będzie już tylko lepiej! Wieści o Marudzie abrdzo chętnie poczytam...
3. Do Lublina transporty są i beze mnie, jak widać. Jeśli wybierasz Lublin - ok, jak uważasz. Ja się zgadzam z Tobą :) Zawieźć to najmniejszy problem.
Hobbicia w piątek wieczór będzie pod Warszawą i trzeba ją odebrać. Ja niestety nie mogę, na Łukasza też nie ma co liczyć :/
Turkusowa, o której jedzie ten Twój znajomy? Może by ją pchnąć od razu do Lublina w takim razie?
Ona ma być w Jankach ok. 22. Dałby radę jechać przez?
Może jeszcze Piotra568 da się uprosić w razie czego o odbiór?

4. Z Manolem nie jest tak źle - dostał feliway, ma kupy zbierane do badania, przychodzi się już miziać - także do obcych... Także histeria nie wskazana, raczej troska :)

5. Z kasą nie jest źle (sama wyślę do Magis dziś/ najdalej jutro coś) - zwłaszcza, że może w Wawie to naszą Julię z Bontonu polecić? A transport darmowy załatwiać, rly. Zwłaszcza, że odkąd ja nie studentka, to jest drożej :/
Wiem też, że na leczenie Hobbita i Madzianka wpływa coś cały czas, reklamuję allegro.

9. Pan od Siostrzyczki nie jest zły, tylko taki... naiwny trochę ;) Widać, że o praktyczną stronę bardziej żona dbała. Wymaga pokierowania i kontroli, ale to jest dobry pan.

Fretki są wolnożyjące, debile wypuszczają, jest tego sporo w Wawie.

Szalony Kot

Post » Czw maja 26, 2011 18:19 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

znajomy jedzie przez Koluszki, Spałę, Radom, Puławy i nie sądzę, by zgodził się zbaczać z trasy, raczej nie ma na to czasu :( wyjezdża w godz. ok. 19-20:30
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw maja 26, 2011 18:40 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

No tak czysto teoretycznie, to dałoby się zrobić tak, żeby w Brzezinach Hobbitka była na 20.30... Bo skoro Anawe do Pruszkowa, to od dołu Warszawy będzie jechać.

Tylko o której Twój znajomy jest w Lublinie wtedy?

Szalony Kot

Post » Czw maja 26, 2011 18:57 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY POMOCY PRZY OGŁOSZENIACH!

Czy Szalony Kot bywa, że odbiera telefon? :evil:

Ty się nie martwiaj o nocne gimnastyki z Hobbicią (turkusowa dziękuję ale po nocy ciężko byłoby zorganizować odbiór tym bardziej, że Pani Agnieszka właściwie jest z Lubartowa, nie z Lublina).
Transport jest, Arcana dawno nie była w Lublinie :)

Pojedzie w sobotę albo w niedzielę a więc zorganizuj proszę transport Kici DO OKĘCIA NA JUTRO, na które mogę podjechać autobusem bo do Janek po nocy w nieobecność TŻa to jakoś czarno to widzę.
Dałoby się? Albo znapastować kogoś z autem i wolnym późnym wieczorem?

Niedługo na pw dam Ci namiary na miejsce, gdzie Hobbicia jest, czy transportujący mogliby ją odebrać?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]