Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 19:31 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Czekamy na zdjecia drapaczka wiec! :ok: :ok: Buziaki dla Bejbusi!

Będzie kalair :ok: :D ale buziaki dla Bejbiśki to chyba...przez Skajpa :lol: :lol: :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto maja 24, 2011 19:32 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Niech bedzie przez Skypa! :lol: I zdroweczka dla Ciebie Vailet! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 24, 2011 19:42 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Niech bedzie przez Skypa! :lol: I zdroweczka dla Ciebie Vailet! :ok: :ok:

Oj,kalair :1luvu: :1luvu: dziękuję.Bezemnie nie wiem co by było z Bejbi i dobrze, jak sobie życzysz to przez Skypa :lol: :lol: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 24, 2011 19:45 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Cynamon i wanilia z nerwów nie wiem czy wysłałam PW.Jeśli nie jutro idę na pocztę (blisko jest)Dziękuję :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto maja 24, 2011 20:46 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Vailet, :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , to za Ciebie.
Co do Bejbi przyszło mi jeszcze cos do głowy, coś co często w kale od razu trudno znależć - lamblie. Masz teraz trochę czasu, poszperaj w necie , jest nawet forum, ja wpadłam na ten pomysł, bo cechą charakterystyczną są m. in. cuchnące kupy, gazy , napady głodu i okresy niejedzenia, poza tym dużo objawów sugerujących zupełnie inne choroby - także ataki duszności.
Z tego co pamiętam, bo szperałam w temacie w zeszłym roku, to trzeba kilka badań kału co kilka tyg, a i tak moga nie wyjśc, Ty tez możesz mieć, dla Ciebie to chyba gorsze niz toxo, wiem ,że u ludzi podaje się metronidazol plus jeszcze jakis antybiotyk

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro maja 25, 2011 10:53 Re: Mała Bejbi od początku choruje

izka53 pisze:Vailet, :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , to za Ciebie.
Co do Bejbi przyszło mi jeszcze cos do głowy, coś co często w kale od razu trudno znależć - lamblie. Masz teraz trochę czasu, poszperaj w necie , jest nawet forum, ja wpadłam na ten pomysł, bo cechą charakterystyczną są m. in. cuchnące kupy, gazy , napady głodu i okresy niejedzenia, poza tym dużo objawów sugerujących zupełnie inne choroby - także ataki duszności.
Z tego co pamiętam, bo szperałam w temacie w zeszłym roku, to trzeba kilka badań kału co kilka tyg, a i tak moga nie wyjśc, Ty tez możesz mieć, dla Ciebie to chyba gorsze niz toxo, wiem ,że u ludzi podaje się metronidazol plus jeszcze jakis antybiotyk

izka53,dzięki,chyba przeoczyłaś.Pierwsze co to kał był w tym kierunku i nie ma pasożytów,gronkowca też już nie,ani grzyba.Wyszła tamta bakteria,ale widziałam Bejbi przez Skypa i ładnie wygląda,a TŻ mówi że zaczeła więcej jeść po leczeniu :piwa: :kotek: :ok: ja raz sobie robiłam i nie było lamblii.Wiem że ze 3 razy to się robi,niestety za darmo ludziom to 1
raz :( Ja jeszcze przed Bejbi sobie robiłam w poradni.Jasne że mogę zrobić przy okazji jak będę
kupę Bejbi zanosić zapytać weta.Może w pakiecie taniej :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro maja 25, 2011 12:38 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Witajcie wszystkie cioteczki :D Dziś zdjęcie drapaka dam :wink: W sumie przez Skypa wcale nie wydaje się duży,ale ma dłuugi słup i dwie na dole budki :P Bejbi oglądała,ale trzeba go będzie przestawić bo ona nauczyła się leżeć na rowerach.To na jednego kota drapak.U nas mało miejsca,a bałam się że bardziej będzie przeszkadzał w chodzeniu po pokoju.Właśnie byłam na USG i mam powiększony węzeł chłonny na dwunastnicy :( cztery miesiące temu tego nie było.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro maja 25, 2011 16:06 Re: Mała Bejbi od początku choruje

vailet pisze:
izka53 pisze:Vailet, :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , to za Ciebie.

izka53,dzięki,chyba przeoczyłaś.Pierwsze co to kał był w tym kierunku i nie ma pasożytów,gronkowca też już nie,ani grzyba.Wyszła tamta bakteria,ale widziałam Bejbi przez Skypa i ładnie wygląda,a TŻ mówi że zaczeła więcej jeść po leczeniu :piwa: :kotek: :ok: ja raz sobie robiłam i nie było lamblii.Wiem że ze 3 razy to się robi,niestety za darmo ludziom to 1
raz :( Ja jeszcze przed Bejbi sobie robiłam w poradni.Jasne że mogę zrobić przy okazji jak będę
kupę Bejbi zanosić zapytać weta.Może w pakiecie taniej :?:

Sorry, vailet, widocznie przeoczyłam, ale ta cholera jest wyjątkowo wredna, czasem wychodzi w 5- 10 badaniu, ludzie na forum piszą takie rzeczy, ze to szok - zwłaszcza. jesli chodzi o koty i dzieci. No a Ty ze swoim obciążeniem jestes jeszcze bardziej podatna.

vailet pisze:.Właśnie byłam na USG i mam powiększony węzeł chłonny na dwunastnicy :( cztery miesiące temu tego nie było.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro maja 25, 2011 16:08 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Trzeba być dobrej myśli, nie wszystko w życiu układa się źle :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro maja 25, 2011 16:08 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Kciuki i na zdjecia czekam! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro maja 25, 2011 17:42 Re: Mała Bejbi od początku choruje

jasdor pisze:Trzeba być dobrej myśli, nie wszystko w życiu układa się źle :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam nadzieję że w końcu jak będę mieć wyniki te co robili to coś się wyjaśni.Lekarka od usg powiedziała że ten węzeł na dwunastnicy mają ludzie z chorą wątrobą.Moje alat i aspat są dobre 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Śro maja 25, 2011 17:44 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dzięki za kciuki izka53,zjadłam dwa plasterki pomidora i tak ta dwunastnica i żołądek mnie rozbolały,ale już przechodzi.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro maja 25, 2011 17:59 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Kciuki i na zdjecia czekam! :ok: :ok: :ok:

kalair,dzięki za kciuki i Bejbi z drapakiem :D :D :kotek: :ok: ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek ,

vailet

Post » Śro maja 25, 2011 18:00 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Ale kicia szczęśliwa :1luvu: :1luvu: :1luvu: Drapak cudny, pewnie teraz szybko go nie opuści :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro maja 25, 2011 18:04 Re: Mała Bejbi od początku choruje

:D :D :D :D gęba mi się szczerzy jak ją widzę na tym drapaku :kotek: Widać że u góry jej się podoba :D :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]