Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2011 22:01 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Malg0s1a pisze:Za kolegę ręczę chociaż jak kotki mają okazje być razem w dobrym domu no to oczywiście lepiej dla nich :) Namawiałam kolegę na wzięcie dwóch ale powiedział, że żona by go pewnie wykwaterowała z kotami do komórki, więc same rozumiecie zimą ciężko by było - przynajmniej kotom ;) Szczepienia załatwię jak kociaczki oswoją się z domkiem. Dziś już kupiłam całą torbę jedzonka suchego i mokrego w nadziei że jak jedzonko kupię to jakoś ten tydzień szybciej minie.
Koty chętnie bym wzięła w sobotę z Wawy ok 11 - 12 bo wtedy będę wracać do Wrocławia. Czekam na info :)

Tak mi się przypomniał podpis jednej dziewczyny z miau, coś w stylu "Mąż kiedyś mi powiedział 'Ja albo koty'. Czasem za nim tęsknię" ;) :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 23, 2011 22:08 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Madzia chcesz kogoś do pomocy w wizycie w Warszawie? Mogę popytać znajomych jakby co :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto maja 24, 2011 0:04 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:
Malg0s1a pisze:
magdalena1993 pisze:Imię? Świetny pomysł :ok: Ale jakie? hmm. nie jestem w tym najlepsza:)

Patrząc się na zdjęcia wybrałam już dla moich koteczek wstępne imiona: trikolorka będzie Triszką, a buraska Manią :D
Ich mamę nazwałabym Triss :) Takie to moje przemyślenia imionkowe 8)

O pięknie:) Triss właśnie kojarzy mi się jakoś tak z egiptem a koteczka z pyszczka od zawsze mi jakoś sfinksa przypominała, te oczka takie:) Także zatwierdzam Triss:)

cieszę się niezmiernie :D

Malg0s1a

Od: Sob maja 21, 2011 15:02

Post » Wto maja 24, 2011 5:26 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Malg0s1a pisze:
magdalena1993 pisze:
Malg0s1a pisze:
magdalena1993 pisze:Imię? Świetny pomysł :ok: Ale jakie? hmm. nie jestem w tym najlepsza:)

Patrząc się na zdjęcia wybrałam już dla moich koteczek wstępne imiona: trikolorka będzie Triszką, a buraska Manią :D
Ich mamę nazwałabym Triss :) Takie to moje przemyślenia imionkowe 8)

O pięknie:) Triss właśnie kojarzy mi się jakoś tak z egiptem a koteczka z pyszczka od zawsze mi jakoś sfinksa przypominała, te oczka takie:) Także zatwierdzam Triss:)

cieszę się niezmiernie :D

Triss śliczne imię :D

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Wto maja 24, 2011 14:02 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Jeju ale mam trudny wybór! Z jednej strony bardzo miła pani, która chce wziąć dwa kociaki, z drugiej zaś Pani, która zapragnęła marmurkę (napisała mi dziś maila, i nie powiem bardzo fajny domek się by kroił...), jeszcze pan z Wrocławia, a przed chwilą kolejny mail w sprawie marmurki i też z opisu bardzo ciekawie. No kurdee. co robić?

Po 17 będę dzwoniła do pani, która chce dwa kociaki, ułożę sobie jakiś zestaw pytań a później napiszę wszystko jak poszło i doradzicie czy to dobry dom.

Oto kilka pytań jakie dawniej podpowiedziała mi JaEwka, o co oprócz tego mogę zapytać?
-dlaczego chce pan/pani kotka?
-jaki jest pani/pana stosunek do sterylizacji?
-jaką karmą karmiony będzie maluch?
-jakie są zabezpieczenia (balkonu itp.)?
-jeśli ktoś miał kota, psa to zapytać co się z nim stało?
-czy ma pani/pan dzieci, czy nie mają alergii, czy jeśli dziecko się narodzi to nie będzie problemu z kotem i nie zostanie oddany?

Mi jeszcze przyszło do głowy żeby zapytać czy właściciele będą mieli czas dla kota, żeby nie było, że całymi dniami siedzi sam w domu, szczególnie tyczy się to właśnie takich malców. Ale co jeszcze???
ObrazekObrazek

magdalena1993

Od: Czw lis 04, 2010 19:15

Post » Wto maja 24, 2011 14:04 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Gibutkowa pisze:Madzia chcesz kogoś do pomocy w wizycie w Warszawie? Mogę popytać znajomych jakby co :)

O chętnie, chętnie:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Wto maja 24, 2011 17:31 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Dobrze a więc zdecydowałam tak, że oba kociaki trafią do pani z Warszawy, zawiozę je pewnie w sobotę rano. Już wiele razy z tą panią rozmawiałam, zadawałam różne pytania i myślę, że to będzie bardzo fajny domek. Jeśli okaże się, że się myliłam (w co bardzo wątpię) to wrócę z nimi do domu.
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Wto maja 24, 2011 18:25 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Możesz się zapytać ile kociaki będą same w domu.
Spytaj się czy będzie ich stać na weterynarza w razie ciężkiej choroby kota np. no i wybierz dwa najlepsze domki potem zrobi się wizytę przedadopcyjną i zadecydujesz.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto maja 24, 2011 18:37 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

JaEwka pisze:Możesz się zapytać ile kociaki będą same w domu.
Spytaj się czy będzie ich stać na weterynarza w razie ciężkiej choroby kota np. no i wybierz dwa najlepsze domki potem zrobi się wizytę przedadopcyjną i zadecydujesz.

Wypytałam o wszystko a więc:

-jaki jest pani/pana stosunek do sterylizacji?- kociaki oczywiście będą wysterylizowane/wykastrowane
-jaką karmą karmiony będzie maluch?- pani stawia na jakość karmy, nie będą karmione tzw. 'śmieciami', pani też sama będzie gotowała im jedzonko.
-jakie są zabezpieczenia (balkonu itp.)? -państwo mieszkają w domku jednorodzinnym, w spokojnej i bezpiecznej okolicy, nie ma zagrożenia ze strony bezpańskich psów i kotów.
-jeśli ktoś miał kota, psa to zapytać co się z nim stało?- 2 miesiące temu zmarł ich 17-letni kocurek, powodem śmierci była starość.
-czy ma pani/pan dzieci, czy nie mają alergii, czy jeśli dziecko się narodzi to nie będzie problemu z kotem i nie zostanie oddany?- państwo ma dzieci ale już dorosłe, nikt nie jest chory na alergie, nie ma nawet takiej opcji, żeby kot został oddany, zostaną tam już do końca.
-czy mają państwo czas na kota?- oczywiście zarówna pan jak i pani pracują, weekendy mają wolne a na co dzień są w pracy około 8-9 godzin. Na plus idzie to, że kociaki będą dwa także nie będą się nudzić, zawsze się sobą zajmą.

Pani już kupiła wszelkie zabawki, karmy, miski, kuwety, posłania itd. drapak ma po zmarłym kociaku.
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Wto maja 24, 2011 19:09 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

To można by tam kogoś podesłać żeby zobaczył tą okolicę. Na razie brzmi to całkiem dobrze, ale zobaczyć dom ktoś musi czy rzeczywiście tak bezpiecznie jak Pani mówi. No i w tym roku na pewno nie będą mogli kotek wypuszczać - do czasu sterylizacji i kastracji.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto maja 24, 2011 19:17 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Ale kto byłby chętny i wyrobiłby się do piątku?
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Wto maja 24, 2011 20:22 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Gibutkowa pisze:Madzia chcesz kogoś do pomocy w wizycie w Warszawie? Mogę popytać znajomych jakby co :)

Widzisz w razie czego pisz do Gibutkowej na pw
Obrazek

JaEwka

Post » Wto maja 24, 2011 20:56 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

mimo chęci zabrania rudaska dla mojego kolegi z pracy trzymam kciuki żeby dom okazał się cudnym domkiem dla pięknej parki kociaków... ja swoich już nie mogę się doczekać eh...

Malg0s1a

Od: Sob maja 21, 2011 15:02

Post » Wto maja 24, 2011 21:01 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Malg0s1a pisze:mimo chęci zabrania rudaska dla mojego kolegi z pracy trzymam kciuki żeby dom okazał się cudnym domkiem dla pięknej parki kociaków... ja swoich już nie mogę się doczekać eh...

Proszę Pani, po rozmowie z mamą ustaliłyśmy, że będziemy w sobotę około 10:) Jeszcze dogadamy co do miejsca:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Wto maja 24, 2011 21:12 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Już wrzucam do dziewczyn z Wa-wy na wątek prośbę o pomoc w wizycie :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa