Bastian - ZAGINĄŁ... ktokolwiek widział ktokolwiek wie...

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 11:11 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Ale jakie powództwo cywilne, co Ty opowiadasz, jaka kasa?
Natychmiast zgłoś sprawę do TOZu! Przecież to nie 1 Zwierzę, które tak traktowała.
Jak to nie ma świadków - a badania lekarskie, stan Psa po odebraniu?
Przecież to postępowanie KARNE, nie cywilne.
I do tego przygotowawcze!
Nawet, jeśli tylko ją ponachodzą i pociągają na przesłuchania, to przynajmniej TYLE będzie miała nieprzyjemności! Puszczanie wszystkiego ciągle płazem mnie rozwala............

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt maja 20, 2011 17:49 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Mało wiesz, więc skończmy ten temat.
Pies został odebrany przez osoby cywilne, nie przez organizację pomocy zwierzętom, więc oni nic nie zrobią (bo nie oni podejmowali interwencję.
Dowiadywałam się w Pogotowiu dla zwierząt, więc wiem co mówię... Pies nie przebywa już u byłej właścicielki, więc ani TOZ, ani POGOTOWIE nic w tym momencie nie chcą zrobić. :(

Gdybyś miała pomysł na podejście sprawy od tyłka strony...pisz na pw (bo tu to nie ma sensu)
ObrazekObrazek

magduś79

Od: Sob maja 14, 2011 18:38

Post » Pt maja 20, 2011 23:41 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Ja nie wiem od kogo i czego się dowiadywałaś.
I nie wiem co ma do rzeczy, że Pies został odebrany przez osoby cywilne.
Zawiadomienie o przestępstwie się składa, każdy może.
Szczegółów owszem, nie znam, ale ustawy czytać umiem.

I strasznie mnie wkurza takie podejście.
Jeśli chcecie się zabrać za to na porządnie, z prawnikiem, to czekam na pw.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob maja 21, 2011 9:20 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Agata bardzo dobrze wie, że jeśli pojawi się u niej choćby myszka to odpowie za wszystkie swoje zwierzęta.

Mówi że nie chce już zwierząt.
teraz widzi ile trzeba włożyć w psa pieniędzy jeśli zachoruje.
I teraz się uczy.
mamuśka

Post » Wto maja 24, 2011 12:06 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Bastek dosc mocno utyka na przednia lapke, nie wiem czy zle skoczyl czy co w kazdym razie juz na porannym spacerku wyraznie cos go tam bolalo a teraz pod koniec spaceru to na 3 kustykal. Nie jest spuchnieta, nic sie nie wbilo w poduszke...zobaczymy jak to bedzie wygladac, jak mu nie przejdzie to jutro trzeba do weta skoczyc i zobaczyc co sie tam dzieje.
ObrazekObrazek

magduś79

Post » Śro maja 25, 2011 10:51 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Bastecki biega na czterech...czyli się sam naprawił :wink:
Wygląda na przeciążenie stawów (nic dziwnego po tylu latach zastoju-ruchu ma teraz ile jego kochana dusza zapragnie :D )

Następnego dnia już normalnie chodził, chociaż nie wiem czy mi sie wydaje czy ma jakieś takie trochę spuchnięte te łapy. W każdym razie nie kuleje, nie boli go, da się znowu dokładnie obejrzeć.

I coś miłego dla oka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

magduś79

Post » Pt maja 27, 2011 12:36 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Bastecki byl dzisiaj na wizycie u weta...
Ladnie wszystko sie zasusza, z ta jedna lapka problem bo pekl ropien miedzy palcami i powoduje to ogromny bol. Musielismy kaganiec zalozyc bo chwytal dosc mocno i balismy sie ze zechce na powaznie dziabnac, ale strasznie go musialo bolec Dostal tez p, bolowe srodki na 3 dni, nie bedzie zachwycony bo w zastrzykach. Po ogladaniu, smarowaniu, psiakaniu od razu dobry humor wrocil i z przyjemnoscia dawal sie kazdemu miziac We wtorek idziemy na wizyte kontrolna. Smieszne kolorowe lapy ma
ObrazekObrazek

magduś79

Post » Wto maja 31, 2011 19:23 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Zdrówko Bastianka lepiej, zachowanie także się poprawiło...
...Pies wspaniały dla każdego, moją córkę którą widział po raz pierwszy wycałował z każdej strony, ogólnie psiak jest pro-ludzki...
Bastian po prostu kocha całym sobą i swojemu człowiekowi odda się bezgranicznie.
Czy ktoś go pokocha za to co ma w serduszku, a nie skreśli za to jakiej jest rasy...?
(jest to amstaff w każdym calu - oddany, kochający i spragniony miłości)

Pomóżmy mu znaleźć dom.

Nie ważne czy mieszkasz w pałacu czy w małym mieszkaniu...czy masz wielki majątek czy żyjesz skromnie. Ważne żebyś miał serce i mądrze patrzył sercem.

Amstaffy są psami dla rodziny, jednak opiekun powinien być osobą stanowczą i odpowiedzialną.

PAMIĘTAJ: To Ty odpowiadasz za to co oswoiłeś!!!

Kontakt w sprawie adopcji (do mnie): 535273091-Magda lub na maila: kubiczekm@wp.pl
ObrazekObrazek

magduś79

Post » Śro cze 01, 2011 19:46 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Na Bastusiowym koncie po opłaceniu majowego hotelu i weta, zostało jeszcze ponad 500 złotych.

Miesięczny koszt utrzymania chłopaka to 300zł/hotelik + 300zł/leczenie (o ile nic nowego nam się nie przywlecze)

Deklaracje stałe na czerwiec:
100 zł (Aneta od Nemo)
20 zł (Awu-zielone)
30 zł (Tiggi)
20 zł (Dii)
20 zł(Magduś)-01.06
20 zł (Kachul-skrzydlatypies)
30 zł (Małgorzata-skrzydlatypies)
20 zł (Marakota-dogo)-01.06
20 zl (byla wlascicielka)

Potrzebujemy jeszcze deklaracji stałych...oczywiście jednorazowe też mile widziane :)
ObrazekObrazek

magduś79

Post » Nie sie 14, 2011 22:42 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Udostępniłam. :ok:

Może ogłoście go tutaj:
http://forum.amstaffy.net/forumdisplay.php?f=4
http://www.amstaff-pitbull.eu/index.php
http://amstaff.info.pl/6,ogloszenia.html
http://sos-amstaff.pl/contact.aspx i https://www.facebook.com/?ref=logo#!/pr ... 43&sk=info

( o ile nie jest ogłoszony. Przepraszam, ale nie przejrzałam wszytkich ogłoszeń :oops: )

Polecam też http://portal.animalia.pl/ogloszenia.php - wg mnie bardzo dobre miejsce do ogłaszania.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 27, 2011 11:38 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Zaginęła Zara.

Wczoraj wieczorem została spuszczona ze smyczy i jak zawsze wracała na zawołanie tak teraz dała dyla.
Próbuje dodzwonić się do schroniska czy może jest tam.
Strasznie się martwię...
mamuśka

Post » Wto wrz 27, 2011 11:46 Re: Bastek -potrzeba deklaracji stałych na leczenie!

Przykro.
Właściciele włączyli się w poszukiwania? Warto rozwiesić ogłoszenia, dać ogłoszenie na gumtree, zrobić wydarzenie na fb.
Zmień może tytuł wątku, dopisz tutaj jaka to okolica.
Upewnij się, że w schronisku jej nie ma.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto wrz 27, 2011 11:53 Re: Zara zaginęła!

No właśnie dodzwonić się nie mogę do schroniska bo jestem odrzucana :?

Właściciele chodzili w nocy po okolicy teraz też poszli przejść się porozwieszać ogłoszenia...
Ja powiedziałam że zadzwonię do schroniska...
A chcę zapytać czy do schroniska przyjechał w nocy ten pies albo jeszcze dzisiaj.
A jak nie to wysłać im zdjęcie na maila Zary i nr telefonu z prośbą o kontakt jakby się tam pojawiła...
mamuśka

Post » Wto wrz 27, 2011 12:08 Re: Zara zaginęła! Wawa - Żoliborz

Rozumiem.
Możesz tu napisać jaka to okolica, może ktoś akurat tam mieszka.
Schronisko publikuje zdjęcia zwierząt przywiezionych z 1-2 dniowym opóźnieniem. Nie liczyłabym raczej na to, że ktoś przypomni sobie, że prosiłaś o kontakt jeśli przywiozą Zarę. Co do bazy zwierząt na kwarantannie, to wiem, że jest stara i nowa wersja. Na wątku Palucha była kiedyś o tym mowa.
Czy Zara ma chipa? Jeśli tak, to powinni to sprawdzić na wejściu i skontaktować się z właścicielem.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]