JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 22:16 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

co słychac u naszej ślicznotki Juleńki :?: :kotek: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon maja 23, 2011 6:39 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Witam :-) Pisałam do Maćka, ale Mój TŻ był u niego na weekend i się zajęli sobą :roll: :roll: :ryk:
Jula ma się swietnie z tego co wiem , schudła około kilograma, już nie je jak smok (miała tak chyba po sterylce)
I udało mi się Maćka oraz Julę przekonać do innej karmy ;] Zasmakował Juli Orijen i Maciuś po obczytaniu tej karmy zdecydował się na zmianę :-) Była też z nim prawie 2 tyg tu u nas ( u jego rodziców ) z nim na święta :mrgreen:
A jeszcze jedno co jest cute, to Maciuś cokolwiek zanim da Juli to sam próbuje ( z wjątkiem odrobaczacza chyba tylko :P ) Zeby sprawdzić czy jej krzywdy nie zrobi :1luvu: Nawet furminator na własnej głowie najpierw próbował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pozdrawiamy :kotek: :kotek:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Pon maja 23, 2011 6:45 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

:D Ale fajnie :)
Pozdrawiamy Maćka i Juleczkę i Ciebie Prue też :]
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon maja 23, 2011 11:50 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

No to teraz produkty dla zwierząt będą miały napis "testowane na ludziach" :lol: :ryk:

EDIT: Tak mi się przypomniało jak ostatnio komórka mojej mamy i mojego TŻ leżały obok siebie (a mają ten sam mode) i mama poprosiła żebym jej podała jej telefon i musiałam włączyć zeby sprawdzić czyj biorę - i mama ma na pulpicie zdjecie taty, a mój chłop ma na pulpicie... zdjecie Sibelki :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 23, 2011 21:48 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

turkawka pisze::D Ale fajnie :)
Pozdrawiamy Maćka i Juleczkę i Ciebie Prue też :]

Przyłączam się do pozdrowień, kochani jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon maja 23, 2011 22:31 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

ja też przesyłam całuski dla Juleńki ode mnie i od mojego TŻ-ta czyli jej wiernego fana,
oraz pozdrowienia dla Maćka i Prue :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon maja 23, 2011 23:27 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Prue pisze:Witam :-) Pisałam do Maćka, ale Mój TŻ był u niego na weekend i się zajęli sobą :roll: :roll: :ryk:
Jula ma się swietnie z tego co wiem , schudła około kilograma, już nie je jak smok (miała tak chyba po sterylce)
I udało mi się Maćka oraz Julę przekonać do innej karmy ;] Zasmakował Juli Orijen i Maciuś po obczytaniu tej karmy zdecydował się na zmianę :-) Była też z nim prawie 2 tyg tu u nas ( u jego rodziców ) z nim na święta :mrgreen:
A jeszcze jedno co jest cute, to Maciuś cokolwiek zanim da Juli to sam próbuje ( z wjątkiem odrobaczacza chyba tylko :P ) Zeby sprawdzić czy jej krzywdy nie zrobi :1luvu: Nawet furminator na własnej głowie najpierw próbował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pozdrawiamy :kotek: :kotek:

to się nazywa odpowiedzialny opiekun kota... :mrgreen: :piwa:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro maja 25, 2011 23:13 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Witam serdecznie :)

Julcia rzeczywiście schudła troszeczkę i jak leży na brzuszku już się tak nie "rozlewa" na boki :p
Fakt swoje nadal waży, ale jest już coraz lepiej.

Święta jak napisała Prue spędziła u mnie w domu (nie zostawiłbym jej z nikim innym na tak długi czas) i w tym okresie wyraźnie było widać, że kotek już nie jest przygnębiony ani przerażony. Już po przyniesieniu do mieszkania wyszła sama z transporterka, zwiedziła cały pokój i po godzinie chodziła po całym mieszkaniu. Oczywiście do innych domowników była nieufna, ale po kilku dniach dawała się pogłaskać :)

A furminator musiałem na sobie wypróbować, bo jak zobaczyła go moja mama to się wystraszyła, że będzie Julę drapać i może skaleczyć :)

Pozdrawiamy wszystkich :)
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Czw maja 26, 2011 23:20 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Maciek&Julcia pisze:Witam serdecznie :)

Julcia rzeczywiście schudła troszeczkę i jak leży na brzuszku już się tak nie "rozlewa" na boki :p

Święta jak napisała Prue spędziła u mnie w domu (nie zostawiłbym jej z nikim innym na tak długi czas) i w tym okresie wyraźnie było widać, że kotek już nie jest przygnębiony ani przerażony. Już po przyniesieniu do mieszkania wyszła sama z transporterka, zwiedziła cały pokój i po godzinie chodziła po całym mieszkaniu. Oczywiście do innych domowników była nieufna, ale po kilku dniach dawała się pogłaskać :)

A furminator musiałem na sobie wypróbować, bo jak zobaczyła go moja mama to się wystraszyła, że będzie Julę drapać i może skaleczyć :)

No to juz wszystko jasne po kim odziedziczyles troskliiwosc i opiekunczosc :ryk: po mamie :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw maja 26, 2011 23:28 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Maciek&Julcia pisze:Witam serdecznie :)

Dasz mi to na piśmie? ;) Może w końcu moja mama przestanie uważać, że jestem jedyną nienormalną kociarą, która nie zostawi kota z nikim innym poza TŻ :lol: Ciągle mi marudzi, że nie przyjeżdżamy razem bo mój chłop zostaje z kotami (kotów nie zabieram bo kotka brata jest jedynaczką i mocno terytorialną kotką i zawsze jest.. darcie kotów ;) ).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 28, 2011 21:31 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Agness78 pisze:Kolejna niezwykle urocza i miziasta koteczka wywalona na ulicę :cry: :cry: :cry:
Pilnie potrzebny DT dla koteczki: viewtopic.php?f=1&t=128308&p=7526546#p7526546
Koteczka jest po sterylce aborcyjnej, jak nie znajdzie się DT będzie musiała wrócić na ulicę :cry:
Prosimy o pomoc.... w znalezieniu TDT/DT/DS i zapraszamy do odwiedzania wątku :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto wrz 27, 2011 13:24 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

co słychać Maćku u naszej słodkiej Juleńki?

smarti

Post » Sob paź 01, 2011 12:27 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Witam wszystkich :)

Julcia jest już ze mną prawie rok! Sporo zmieniło się od tego czasu!

Przede wszystkim- zmiana mieszkania. Przy przeprowadzce lekki szok: Julcia wogóle się nie denerwowała. Po wypuszczeniu z transporterka natychmiast przeszukała całe mieszkanko i po 5 minutach usnęła na jeszcze nierozpakowanej torbie z ubraniami. Wieczorem już była panią domu, nawet pobiegała za sznurkiem i poszarpała swój pomponik.
Nowe mieszkanko chyba całkiem jej przypadło do gustu- więcej mebelków do wspinania, więcej miejsca do biegania, ma całą narożną kanapę gościnną tylko dla siebie. Ludzie pozostali bez zmian, więc jednak bardziej prawdziwe w jej przypadku jest stwierdzenie, że przywiązała się do nas nie do miejsca.

Ze zdrowiem nie ma problemów, ale waga chyba jednak jej zostanie powyżej 5kg. Mimo, że je malutko i pilnuję ilości i jakości, biega po całym mieszkaniu (nawet można by powiedzieć, że szaleje czasami :) ), jakoś chudnąć nie chce. Jednak weterynarz twierdzi, że nie powinno być z tego powodu problemów.

No i na koniec 5 nowych zdjęć w albumie :) https://picasaweb.google.com/111711946504116343156/Julcia02?authkey=Gv1sRgCOeTmoSRm7OJ6gE#5658474844753018850

Pozdrawiam!
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Nie paź 02, 2011 10:52 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

dziękuję Maćku za wiadomość :D

świetnie że Juleńka taka dzielna i mądra :ok: A Ty jesteś dla niej cudownym domkiem i za to Ci serdecznie dziękuję.. :kotek: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2011 20:30 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

[poprzednia][następna]