Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2011 7:38 Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

Witamy u Starej Szafy i Małej Sowy w części trzeciej :D

Rok temu w psiej budzie przyszedł na świat Loki. Jego rodzeństwo zostało wykradzione przez dzikiego kocura, a ponieważ opiekunowie bali się o jego bezpieczeństwo, nasz Loki Szczęściarz przybył do nas w wieku 7 tyg . Zanim jeszcze do nas trafił zaczęłam się na gwałt dokształcać i tak trafiłam na miau.
A potem to już zwariowaliśmy na jego punkcie wszyscy (z TŻtem włącznie, który oczywiście absolutnie się na kota nie zgadzał 8) )
Ponieważ jeden kot na cztery osoby, to co najmniej o jednego kota za mało, powoli w nasze umysły i serca wkradała się myśl, że trzeba by znaleźć Lokiemu towarzysza.
Często przesiadywałam cichaczem na miau i „podglądałam” koty do adopcji, ale nie miałam odwagi podjąć tej epokowej decyzji.
U Patmol wypatrzyłam prześliczną koteczkę Papillon, która jednak znalazła swój domek, zanim ja zdołałam przekonać siebie i TŻ do pomysłu dokocenia.
Byłam wtedy potwornie smutna po odejściu Laluni – kotki z pracy, której usiłowałam pomóc, ale się nie udało.
I wtedy stał się cud :mrgreen: - do Patmol trafiła słodka, mała, głodna Caillou; wepchnęła się do mieszkania za jej TŻ :D . Równocześnie wepchnęła się do mojego serca i wciąż tam pozostaje.
Zobowiązałam się założyć watek Lokiemu, żeby było gdzie wstawiać fotki Caillou :wink: jak już do nas dołączy i to właśnie była część I :arrow: viewtopic.php?f=1&t=125010&hilit=Stara+Szafa
W drugiej części :arrow: viewtopic.php?f=1&t=126339&hilit=Stara+Szafa opisywałam początkowo niełatwe dokocenie, a w tym wątasie będziemy kontynuować dokumentowanie ludzko-kociej miłości.
Nieustająco zapraszamy do pisania na tematy okołokocie, okołoludzkie a także zupełnie off topicowe :mrgreen:
Życie jest zbyt urozmaicone, żeby się ograniczać :mrgreen:
dla wsiech :!: :piwa:

Stara Szafa
Obrazek

Mała Sowa
Obrazek[i][/i]
Ostatnio edytowano Śro sie 17, 2011 10:03 przez pozytywka, łącznie edytowano 18 razy

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon maja 23, 2011 7:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Jezdem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 23, 2011 7:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

AYO, ale z ciebie błyskawica!!!!
:mrgreen:

pozytywka

Post » Pon maja 23, 2011 7:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

To i ja zostawię ślad co by mi moi ulubieńcy nie zagubili się w odmętach forum.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon maja 23, 2011 7:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Magda :1luvu:

pozytywka

Post » Pon maja 23, 2011 7:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Przypadek :wink:
Akurat weszłam sobie przy kawce :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 23, 2011 8:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Melduję się :D
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon maja 23, 2011 8:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Przenoszę dwa posty z poprzedniego wątku, bo nie zdążyłam odpisać:

shalom pisze:Ojoj, ciekawe co będzie z kochaną Zdzisią. A inne choroby skóry wykluczone na pewno? w wątku u Karoli kotka się drapała do krwi długo i namiętnie i wyszedł gronkowiec.
Ja tam wolałam ciachać przed rujką bo się zmniejsza bardzo ryzyko zachorowania na raka i coś tam jeszcze, moja wetka mówiła, że ile ludzi tyle opinii i najlepiej samemu decydować. I ciachnęłam Frejkę tak jak mi akurat terminy podpasowały.

raczej wykluczone wszystkie inne przyczyny, bo bardzo ładnie pogoiło się to, co było rozdrapane. Raczej to było tak, jak u Frejki - małe skaleczenie, rozdrapywane do krwi, a jak się goiło, to zasychało, ta skórka ja ciągnęła, więc Mała drapała i tak w kółko :roll:
Od wczoraj jest wyraźnie lepiej, posmarowałam solcoserylem, na razie się nie czochrała.
Gronkowiec mógłby się na pewno wdać, jakby się to zostawiło odłogiem, w końcu, jak tymi brudnymi kopytami najpierw grzebie w donicach, a potem w rance, to wszystko się tam wdac może.
Co do sterylki - no właśnie, ilu wetów, tyle koncepcji. Prawdopodobnie poczekam aż się ranki pogoją i ciachnę, póki dziecko mam dyspozycyjne w domu :)

Conchita pisze:Emma cudnie zarasta na Trovecie z krolikiem. A łysa już była do cwierci kota. Tyle lat teczenia na grzybice... Chociaż w sumie, jak sie wydrapywala, to może i grzyby sie w to wdawaly.
Biedna, biedna mała Caillou :( trzymam kciuki, żeby malenstwo sie ładnie wygoilo. Na pewno dostała steryd o przedluzonym działaniu,

Tak steryd, ale o jakimś konkretniejszym działaniu, bardziej ukierunkowany - tak mówiła wetka
A gdzie zamawiałaś tego troveta?

pozytywka

Post » Pon maja 23, 2011 8:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Witamy się naszą gromadką :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 23, 2011 8:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

jestem i ja :mrgreen:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon maja 23, 2011 8:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Marta, Erin, Edytka
witajcie :1luvu:

pozytywka

Post » Pon maja 23, 2011 8:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Trovet kupuję stacjonarnie,w lecznicy obok mojej pracy. Może zadzwoń do dystrybutora i zapytaj, czy jakaś lecznica kolo ciebie od nich bierze?

A w ogóle witamy się w nowym wącie :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon maja 23, 2011 8:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

hejka :)
(na pohybel tasiemcom!) 8)

pozytywka

Post » Pon maja 23, 2011 8:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Witajcie, się melduję :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon maja 23, 2011 8:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

cześć shalom :)

pozytywka

[następna]